israel Napisano 1 Grudzień 2006 Autor Napisano 1 Grudzień 2006 Ostatnio trafiłem pocisk, niby typówka ale ma ciekawe bicie i prośba o pomoc w rozszyfrowaniu.
jerzyk Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 witamte bicia oznaczają :VIS - producent pocisku - Atelier de Construction de VincennesP - kod dostawcy mosiądzu - Societe Anonyme des mines et Fonderies de Pontgibaud lub Societe Francaise des Metaux, usine de Coueran - obie firmy używały kodu P"2.05 - data produkcji - 2 kwartał 1905 rokupozdrawiam -j.
israel Napisano 1 Grudzień 2006 Autor Napisano 1 Grudzień 2006 Ostatnio trafiłem pocisk, niby typówka ale ma ciekawe bicie i prośba o pomoc w rozszyfrowaniu.
israel Napisano 1 Grudzień 2006 Autor Napisano 1 Grudzień 2006 Bicia na dnie pocisku. Pasuje idealnie do łuski z Mausera więc kal. 7,92 lub zbliżony. Pozdro - israel
Pytanie
israel
Ostatnio trafiłem pocisk, niby typówka ale ma ciekawe bicie i prośba o pomoc w rozszyfrowaniu.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.