Etam Napisano 9 Październik 2003 Autor Napisano 9 Październik 2003 Mam ci ja taką piszczałkę,co ma kilka latek,ale znajdzdzie napewno każdą każdy guzik,szelag i dukatek.Jest bardzo dobra.Niemiałem okazji pracować na wielu różnych wykrywkach,ale będąc na poszukiwaniach w większym gronie bije inne piszczały na głowę.Monety z 30 cm to dla niego nie nowośc.Dyskryminacja super!Mogę ocenić go na 9.Pozdrawiam Brać poszukiwaczy Etam.
Gość Napisano 11 Październik 2003 Napisano 11 Październik 2003 Tesoro, Tesoro. moge Cie zrozumiec bo mam takie same odczucia wobec mojej Silver Sabre uMax.powodzenia i pozdrawiam.bruno
wicja1 Napisano 13 Październik 2003 Napisano 13 Październik 2003 Właśnie wróciłem z pierwszej wyprawki z moim nowym Eldorado.Było super.
Szczur Napisano 13 Październik 2003 Napisano 13 Październik 2003 el0Ile kosztuje Tesoro Cutlass?PZDRW
Etam Napisano 13 Październik 2003 Autor Napisano 13 Październik 2003 Już chyba ich nie produkują tych modeli.Ale inne tesoro są równie dobre.To prawdziwa elita wśród wykrywaczy.Ten który ja posadam teraz podobno kosztuje ok 2 tyś z kawałkiem.Ja nabyłem go kiedyś za 1350zł.Jest ekstra.Ta piszczała którą posiadam i podobno wszystkie tesoro wymaga specjalnego zestrojenia elektroniki.Jeśli ktos chce więcej info prosze o maila.Pozdrawiam Brać- Etamps.dodam tylko że namierza takie drobiny koloru że nieraz sam sie dziwię.
Raned Napisano 13 Październik 2003 Napisano 13 Październik 2003 Używany Cutlass uMAX jest warty ok. 1300 zł i jest w Polsce obecnie raczej niedostępny. Tesoro ok. 2 lata temu zastąpiło dwa modele Cutlasa uMAXa i Silber Sabre u MAXa jednym - Silver uMAX, który kosztuje obecnie 1400 zł. Niektóre starsze modele, które nie mają manualnego dostrojenia do gruntu mogą wymagać sprawdzenia dostrojenia na przeciętny grunt. Można dokonać tego samodzielnie przy pomocy koksu, ferytu lub mocno zmineralizowanego kamienia zmieniając ustawienie niebieskiego trymera wewnątrz (ryzykując totalne rozstrojenie wykrywacza). Takie dostrojenie jest też konieczne przy zmianie wielkości cewki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.