Skocz do zawartości

Zabawka Saddama

mmichu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W Afganistanie kałach" należy do atrybutów męskości, prawie jak w zachodnim świecie" skóra, fura i komóra - właściciel tego złoconego cudeńka był pewnie niezłym macho":-)
Napisano
Dobrze że nasi tego nie znależli, bo by zgodnie z przepisami musieliby to zniszczyć (przynajmniej zaspawać, przeciąć w trzech miejscach, rozkalibrować, spiłować i spałować).

Wiadomo, można sobie kuku zrobić. Broń to broń.

A była na tym data 2003?

Jeśli tak to szybciutko do rzecznika i na poligon wysadzić w powietrze.

proscan

Napisano
Eeeeetam, to przecież zabawka pomalowana szprejem na złoto.
Pozdrawiam
Napisano
Nieważne że posprejowany", ważne że się świeci - niezły szpan wymachiwać takim na znak poparcia dla Saddama. Efekt mniej więcej taki, jak alufelgi w eemce" dresiarza...
Napisano
I dobrze ze taka afera z powodu tych rakiet wyszła, Bo każdy z nich taki mądry i myśli ze nagrodę dostanie za odkrycie. Widziałem w tv jak pokazywali napis POLAND a teraz ktoś dodał kreskę i wyszło na ROLAND
I tak jest w Polsce ze znajdywaniem przez policje broni i innych rzeczy z wojny, które dla kolekcjonera są cenne i naprawdę nie stanowią zagrożenia, a zdaniem „fachowców” ( zresztą takich samych co od tych rolandów)stanowi to wielkie zagrożenie i możliwość ich użycia do celów przestępczych No i dodajmy do tego dziennikarzy , którzy to robią z igły widły i mamy co mamy obecnie w Polsce. A zapomniałem dodać o saperach, którzy to by wszystko natychmiast niszczyli
Napisano
Tak, też mnie strasznie ździwiło, że od razu je wysadzili. No ale saperzy to rozrywkowi ludzie ;-)).
Pozdrawiam
Napisano
Nie tylko oni niszczą. Dzisiaj w rzepie był artykuł jak jeden sędzia dupek nakazał zniszczyć ikony odebrane ruskiemu przemytnikowi. Rezultat sfajczone 23 zabytkowe ikony. No i gosciu zawieszony.
Napisano
Czy to nie jest czasami ten kałach co go dmuchneli wojskowi amerykańscy z kolekcji jakiegoś muzeum w Bagdadzie wyglonda znajomo
Napisano
Ta zabawka nie pochodzi z muzeum,jej poprzednim właścicielem napewno był Saddam. Zawsze musiał mieć wszystko najdroższe, najlepsze, naj... jak każdy dyktator-psychol.
Napisano
Nie przeceniałbym tego znaleziska - moim zdaniem ktoś tylko zeszpecił karabin złotą farbą (pewnie sprejem do świątecznych ozdóbek...). Nie wyobrażam sobie użycia czegoś takiego w warunkach polowych - strzelca byłoby widać z kilometra. Albo jest to egzemplarz na paradę poparcia dla Saddama, do powieszenia na ścianę pod jego portretem, albo zwykły dowód izantyjskiego" zamiłowania dla błyskotek. Nie ma czym się podniecać.
Napisano
To jest poprostu paradny adworny" kałach. W Jordanii mają np. niklowane. Jestem pewien, ze to nie żadna farba. Saddama było stać na takie cacka bo miał dużo ropy. Starczyło na mercedesy i pałace no to i na pozłacanego kałacha.
Napisano
To jest autentyczne złoto.
Po wygranej w Bagdadzie jak chłopaki wracali do domu to w Londynie na lotnisku złapali angielskiego oficera", który przemycał 5 sztuk takich maszynek
Napisano
Generalnie to nalezaloby oddac Sadamowi tego zlotego kalacha i wszystko inne co Irakijczykom ukradziono.
Wyplacic odszkodowanie za 20 000 zabitych cywilow,i przeprosic za bezprawna napasc i okupacje.
Czy nie wydaje sie wam ze Polska wypadla troche glupio
pomagajac w bezprawnej okupacji Iraku?

Napisano
Hmmm...Być może Polska odniesie pewne korzyści wskótek zaangażowania się w operację w Iraku, myślę o gospodarczych. Boję się jednak, że nasi żołnierze odwala tam czarną robotę, a i tak najlepsze kontrakty rozdzielą Amerykanie, nam pozostawiając drobne interesy. Czas pokaże.
Napisano
W moim przekonaniu problem polega na tym ze amerykanie w Iraku nie maja prawa rozdzielac zadnych kontraktow nikomu,
bo Irak nie nalezy do nich.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie