Skocz do zawartości

nrd-owski film

woytas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
byl taki nrdowski serial o 2 wojnie swiatowej- zapomniany frat czy jakos podobnie- w poniedzialki o 18 w 1989 i sie nie skonczyl bo komuna padla :> O koministach w wehrmachcie - jesli takowi tam byli.
pamieta ktos?
Napisano
Były też inne enerdowskie seriale wojenne. Ja pamiętam jak przez mgłę Ostatni lot Albatrosa" o prototypie odrzutowca.
W pamięci utkwił mi fragment w którym radzieckiemu jeńcowi-pilotowi proponują stoczenie walki z niemieckim myśliwcem. Zapominają jednak mu powiedzieć, że w jego maszynie nie ma amunicji do broni pokładowej. Efekt wiadomy.
Bardzo pochlebnie Niemcy wypowiadali się tam o Ił-ach".
Kurcze, a może to był serial radziecki? Nie dam sobie za to żadnej części ciała obciąć.
Poza tym był jeszcze jakiś serial o antyfaszystach, którym faszyści każą stać w celi na mące i poją ich soloną wodą. Wkurzony bohater - niemiecki antyfaszysta wylał tą soloną wodę gestapowcowi w twarz.
Napisano
ten moj byl napewno nrdowski- czesc rodziny mieszkala na barce i jednego mlodziaka wzieli do wojska i chyba siakies sabotarze tam popelnial- teraz to bzdura a kiedys bylem zawiedziny, nie skonczyli seriala :P
Napisano
Te seriale o których ja pisałem to początek lat siedemdziesiątych.
A z tym o którym piszesz Wojtas, to może było tak, ze towarzysze z NRD widząc, co się u nas święci nie wysłali kolejnych odcinków do kraju, w którym zapanowała kontrrewolucja. Wszak mur berliński padł dopiero w październiku/listopadzie 1989.
  • 2 weeks later...
Napisano
Loko! Ty tez pamiętasz ten serial :) Super! A już myslałem, że to ja mam jakieś halucynacje. Tylko teraz nie pamiętam , czy go zestrzelili, czy mu się paliwo skończyło, bo mu niemiaszki specjalnie kropelkę nalali.
Napisano
To film też był ?
http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=369165#369165

O ile dobrze pamiętam to na końcu pilot skierował maszynę na hangar z innymi zdobycznymi samolotami aby je zniszczyć i zapobiec ich użyciu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie