jack61 Napisano 6 Październik 2003 Autor Napisano 6 Październik 2003 ;;;ciezko dudni po spojeniach szyn pociag pancerny,grozac wrogom lufami dział i karabinów maszynowych ;;;
jack61 Napisano 6 Październik 2003 Autor Napisano 6 Październik 2003 ;;; zwrotne , ruchliwe , kasliwe jak osy ciezkie samochody pancerne . ;;;
jack61 Napisano 6 Październik 2003 Autor Napisano 6 Październik 2003 ;;; z łoskotem sunie mnóstwo czołgów , gotowych w każdej chwili zarówno do ćwiczeń , jak i do obrony granic . ;;;;
jack61 Napisano 6 Październik 2003 Autor Napisano 6 Październik 2003 ;;; Czołgi - to pancerne ramię naszego wojska. ;;;
Gość Napisano 7 Październik 2003 Napisano 7 Październik 2003 Ale fajnie musiały wyglądać walki takich naszych wynalazków (np tych dwuwieżowych czołgów) przeciwko niemieckim. Skąd te fotki?
jack61 Napisano 7 Październik 2003 Autor Napisano 7 Październik 2003 Wszyscy zdrowi może poza wami / ale to taki okres w roku za mozna zachorować - ROZUMIEM /Zdjęcia i komentarze z wydawnictwa // 300 OBRAZOW Z POLSKI I SWIATA // WYD. 1939 R
jotes Napisano 7 Październik 2003 Napisano 7 Październik 2003 Dziękuję za zdjęcia, szkoda tylko, że jakość skanów nie jest ciut lepsza...Pzdr,jotes
Mi.Der Napisano 7 Październik 2003 Napisano 7 Październik 2003 Czołgi dwuwieżowe nie były naszym wynalazkiem, tylko Vickersa :-) (chociaż tez nie sądzę, żeby ta firma wynalazła" ten układ).A ich walki raczej nie wyglądały ciekawie... :-((wg mnie, w jednej wieży powinny być jednak montowane jako ostateczne uzbrojenie chociażby działka 37mm Puteaux SA-18 - zawsze to byłoby coś lepszego od km).
Gość Napisano 8 Październik 2003 Napisano 8 Październik 2003 W zasadzie uzbrojenie typu ckm mogło służyć tylko wsparciu piechoty.Pozdrawiam
Szaman Napisano 8 Październik 2003 Napisano 8 Październik 2003 Ile boło prototypów czołgu TP za odp z gory dziekuje
Gość Napisano 8 Październik 2003 Napisano 8 Październik 2003 Podobnie brzmiące podpisy pod zdjęciami znalazłem w albumie zdjeć o wojnie z Francją.Typu -o poranku piechota jak rój szerszeni gotowa do ataku--moje wolne tłumaczenie z niemieckiego.Niemiecki aparat propagandowy jak widać podobnie zagrzewał do walki.
Gość Napisano 10 Październik 2003 Napisano 10 Październik 2003 Ma Pan jeszcze jakies zdjęcia z tego albumu może pan zamiesci????
Gość Napisano 10 Październik 2003 Napisano 10 Październik 2003 Witam znów !!! Jak już wspominałem mam albub z podobnymi podpisami zaprasam wszystkich do mojej galeri na forum !!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.