Skocz do zawartości

POLSKA BRON PANCERNA 1939

jack61

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ale fajnie musiały wyglądać walki takich naszych wynalazków (np tych dwuwieżowych czołgów) przeciwko niemieckim. Skąd te fotki?
Napisano
Wszyscy zdrowi może poza wami / ale to taki okres w roku za mozna zachorować - ROZUMIEM /
Zdjęcia i komentarze z wydawnictwa // 300 OBRAZOW Z POLSKI I SWIATA // WYD. 1939 R
Napisano
Czołgi dwuwieżowe nie były naszym wynalazkiem, tylko Vickersa :-) (chociaż tez nie sądzę, żeby ta firma wynalazła" ten układ).
A ich walki raczej nie wyglądały ciekawie... :-(
(wg mnie, w jednej wieży powinny być jednak montowane jako ostateczne uzbrojenie chociażby działka 37mm Puteaux SA-18 - zawsze to byłoby coś lepszego od km).
Napisano
W zasadzie uzbrojenie typu ckm mogło służyć tylko wsparciu piechoty.
Pozdrawiam
Napisano
Podobnie brzmiące podpisy pod zdjęciami znalazłem w albumie zdjeć o wojnie z Francją.Typu -o poranku piechota jak rój szerszeni gotowa do ataku--moje wolne tłumaczenie z niemieckiego.Niemiecki aparat propagandowy jak widać podobnie zagrzewał do walki.
Napisano
Ma Pan jeszcze jakies zdjęcia z tego albumu może pan zamiesci????
Napisano
Witam znów !!! Jak już wspominałem mam albub z podobnymi podpisami zaprasam wszystkich do mojej galeri na forum !!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie