Skocz do zawartości

jedziemy na ukrainę!!!

menantol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
poszukiwania w polsce nie maja juz wiekszego sensu,wpadlem na pomysl by poswiecic kilka dni i jechac tam gdzie mozna jeszce cos wyciagnac...Reasumujac planuje wypad na uk wiosna 2007,szukam chetnych osob chcacych sobie pokopac... aktualny e-mail menantoll@interia.pl pzdr.
Napisano
Już kiedyś o tym myślałem. Jak wygląda droga powrotna do Polski, czy ktoś na granicy nie zrobi z poszukiwaczy przestępców (fanty i wykrywacze). Miejsca są wspaniałe, ale koszty pomimo niższych cen też nie będą niskie. Pomimo to chętnie bym się wybrał.
Napisano
pewnie kazdy z Nas by sie wybral, gdybym mial auto albo chociaz znajomych, ktorzy by sie na to pisali to juz bysmy tam kopali:) a co do granicy, fakt, moze byc nieciekawie z przewozeniem fantow...
Napisano
Przepraszam za mala nieobecnosc! Nie moge niczego zagwarantowac po za fura fantow, jesli nikt z jadacych nie bedzie zbieral granatow lub tp,to podczas kontroli nic nam nie zrobia. Wiem bo pytalem. Zachowując srodki bezpieczenstwa nic stac sie nie moze. Odnośnie wyjazdu myśle jechac swoimi samochodami-ja jeden taki mam... Miejsce jakies też sie znajdzie.Piszcie co o tym myslicie moze ktos ma jeszcze jakies ciekawe doswiadczenia ?? mamy jeszzce troche czasu.. Rozwijajcie ten temat bo jest godny uwagi.
Napisano
menantol pytalismy sie ile moze wyjsc w przyblizeniu koszt wyjazdu(benzyny, bo zywic sie kazdy bedzie sam, no chyba ze chce sie odchudzac:P). I na ile dni bysmy tam jechali, bo moze bylbym zainteresowany(ciekawe czy mnie kobieta pusci...)
pzdr.
Dawid
Napisano
Kolego może powiesz nam przybliżony koszt wyjazdu. Sam jestem ciekawy. Chodzi tu mi o składke na paliwo. Decyzja na tym etapie nie ma najmniejszego sensu skoro nie wiadomo co i jak.
Suchy ss jakie to szczęscie że ja nie musze się nikogo pytać o zgode, a przynajmniej mam na to czas.

PS. Menantol określ się w tej sprawie jasno i wyrażnie kiedy tu zajrzysz następnym razem.
Napisano
Menantol podaj jakieś szczegóły dotyczące kosztów ( benzyna, noclegi, żarcie). Taki wyjazd trzeba by poprzedzić wnikliwą analizą map i dróg dojazdowych. Ukraina to w dużej części dzicz. Jaki środek nadaje sie do transportu - trzeba mieć terenówkę? Czy masz już jakiś konkretny plan, czy tylko pomysł?
Napisano
witam!! jak narazie nic mnie nie ogranicza ,nie mam zony;).Cala impreze planuje na okolo 5 dni.paliwo w polsce jest drogie o czym kazdy wie...ale na uk jest na szczescie troche taniej.Wracajac kazdy moze kupic troche upominkow(alkochol i fajki)sprzedajemy w Polsce i cos wraca do kieszeni...odnosnie noclegu ipt mozemy zabrac w ta dzic namioty jak trafimy na dobra pogode to moga nam wystarczyc.Jesli chodzi o koszt calkowity to zalezy on od tego jak chcemy sie tam bawic ,jesli maja nam towazyszyc piekne ukrainki to trzeba sie zabezpieczyc w odpwiednia dla kazdego iloscia dolarow.Jestem z Kielc do granicy mam jakies 250 km doliczcie do calej zabawy to ze musicie do mnie dojechac.Po trzecie nocleg u chlopa to kwestia dogadania- nie cenia sie zbyt wysoko.Wstepnie mysle ze potrzebujemy okolo 500 zl na twarz. Kazdy z nas ma dostep do internetu proponuje zebyscie sie rozejrzeli i troszeczke pomogli...Organizacja wszystkiego jest troche uciazliwa. Piszcie co o tym wszystkim myslicie a nie dlugo wyjdzie z tego jakas sensowna calosc. zamieszczam swoj e-mail menantoll@interia.pl Pozdro!!!
Napisano
He he świetna przygoda. Ja bym się pisał na taki wypad. W razie czego można zamiast zabierać Whitesa kupić sobie na szybko jakiegoś Rutusa i jak zabiorą to nie będzie duża strata. Ja bym nawet poświęcił tapicerkę w drzwiach w aucie żeby tam pakować fanty :) Pomysł wydaje się być całkiem sympatyczny. Tylko myślę żeby to był wypad max na 4 osoby. Bo WYCIECZKA łażąca po lesie rzucałaby się w oczy.
.
.
.
CirrusCX
Napisano
no to to by mnie interesowalo:) trzeba by sie dowiedziec co z prawem u nich i czy niezakonfiskuja nam wykrywaczy wrazie czego...:/, i jak z fantami na granicy[?]
pzdr.
Dawid
Napisano
http://www.ww2.ru/forum/index.php?showtopic=10553&st=0

http://www.ww2.ru/forum/index.php?showtopic=10553&st=0

http://www.ww2.ru/forum/index.php?showtopic=25913

to dla zachęty , wykopki na wschodzie
Napisano
witam
też szukam konkretnej osoby , góra dw óch do wyjazdu na ukrainę w wiadomym celu!!
mam wieloletnie doświadczenie w wyjazdach tam i nie mogę czytać jak jakiś chlop kubański pisze że ukraina to kompletna dzicz i nie można się tam poruszać niczym innym jak czymś terenowym , no ręce opadają.
no ae wracając do tematu , jeździlem wiele razy no i jednak na granicy jak i tam na miejscu trzeba się kitrać z wykrywką bo prawnie jest tam zabronione posiadanie tego dobra.
jest patent też na przeżucenie wykopanych skabów do kraju , czasem się nie udaje , ale warto spróbować.wrócilem we wrześniu ze skarbami do kraju bez problemu ale w 2002 r mialem skuchę i przepadlo wsio skarby , wykrywka , kasa. a i tak moglo być gorzej.
mam tam sporo znajomych więc noceg zapewniony , szczególnie bukowina , karpaty , okolice odessy.
koszta to paliwo , jeśli na 5-7 dni to trzy osoby potrzebują po okolo 500-600 pln , nie szczypiąc się na paliwo , można ruszyć na sam krym , tam jest dopiero fantów!!! , ale jest też wewnętrzna granica jeszcze do przebycia.myślę że lepiej polatać po karpatach. okolice Lwowa też już są przekopane(jeszcze nie tak jak u nas ale powoli..)tak więc wielką ekipą nie ma sięco tam pchać bo kontrole murowane jak zobaczą paru chlopa z saperkami i sprzętem , mogę ruszać już po niedzieli jeśli taka pogoda , lub dopiero późną wiosną , bo jak tam w górach spadnie śnieg to kiepsko z kopaniem.
podaję swoje gg gdyby ktoś reflektowal 881 90 85
p.s szukam wszystkiego co jest związane z zundapp ks600.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie