menantol Napisano 13 Listopad 2006 Autor Share Napisano 13 Listopad 2006 poszukiwania w polsce nie maja juz wiekszego sensu,wpadlem na pomysl by poswiecic kilka dni i jechac tam gdzie mozna jeszce cos wyciagnac...Reasumujac planuje wypad na uk wiosna 2007,szukam chetnych osob chcacych sobie pokopac... aktualny e-mail menantoll@interia.pl pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 a jaki przypuszczalny koszt tego przedsiewziecia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monolog Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 Moze i ja bym to przemyślał. Podaj jakieś szczegóły. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 a fanty zostawiacie czy jada do polski?czy jedynie chcecie sobie w ziemi pogrzebac? Pytam powaznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igor Grożny Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 Menantol tak jak suchy ss chciałbym wiedzieć jaki będzie koszt wyprawy na ukraine, ale nie pogardziłbym innymi informacjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 Polecam ta http://www.poszukiwanieskarbow.com/artykuly/odyseja/odyseja.htm lekture przed wyjazdem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igor Grożny Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 Co na to powie pan menantol? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don66 Napisano 15 Listopad 2006 Share Napisano 15 Listopad 2006 Już kiedyś o tym myślałem. Jak wygląda droga powrotna do Polski, czy ktoś na granicy nie zrobi z poszukiwaczy przestępców (fanty i wykrywacze). Miejsca są wspaniałe, ale koszty pomimo niższych cen też nie będą niskie. Pomimo to chętnie bym się wybrał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 pewnie kazdy z Nas by sie wybral, gdybym mial auto albo chociaz znajomych, ktorzy by sie na to pisali to juz bysmy tam kopali:) a co do granicy, fakt, moze byc nieciekawie z przewozeniem fantow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menantol Napisano 16 Listopad 2006 Autor Share Napisano 16 Listopad 2006 Przepraszam za mala nieobecnosc! Nie moge niczego zagwarantowac po za fura fantow, jesli nikt z jadacych nie bedzie zbieral granatow lub tp,to podczas kontroli nic nam nie zrobia. Wiem bo pytalem. Zachowując srodki bezpieczenstwa nic stac sie nie moze. Odnośnie wyjazdu myśle jechac swoimi samochodami-ja jeden taki mam... Miejsce jakies też sie znajdzie.Piszcie co o tym myslicie moze ktos ma jeszcze jakies ciekawe doswiadczenia ?? mamy jeszzce troche czasu.. Rozwijajcie ten temat bo jest godny uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 menantol pytalismy sie ile moze wyjsc w przyblizeniu koszt wyjazdu(benzyny, bo zywic sie kazdy bedzie sam, no chyba ze chce sie odchudzac:P). I na ile dni bysmy tam jechali, bo moze bylbym zainteresowany(ciekawe czy mnie kobieta pusci...)pzdr.Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igor Grożny Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 Kolego może powiesz nam przybliżony koszt wyjazdu. Sam jestem ciekawy. Chodzi tu mi o składke na paliwo. Decyzja na tym etapie nie ma najmniejszego sensu skoro nie wiadomo co i jak. Suchy ss jakie to szczęscie że ja nie musze się nikogo pytać o zgode, a przynajmniej mam na to czas. PS. Menantol określ się w tej sprawie jasno i wyrażnie kiedy tu zajrzysz następnym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 Igor dobrze to ujoles:)takze glownie chodzi mi o koszta paliwa. No wiesz z kobietami jest jak jest, jak sa to zle, a jak ich nie ma to jeszcze gozej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don66 Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 Menantol podaj jakieś szczegóły dotyczące kosztów ( benzyna, noclegi, żarcie). Taki wyjazd trzeba by poprzedzić wnikliwą analizą map i dróg dojazdowych. Ukraina to w dużej części dzicz. Jaki środek nadaje sie do transportu - trzeba mieć terenówkę? Czy masz już jakiś konkretny plan, czy tylko pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 don66 jak dla Ciebie chyba mieszkańca Rzymu lub Paryża to wyjazd na tą dzicz będzie kosztował trochę więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menantol Napisano 17 Listopad 2006 Autor Share Napisano 17 Listopad 2006 witam!! jak narazie nic mnie nie ogranicza ,nie mam zony;).Cala impreze planuje na okolo 5 dni.paliwo w polsce jest drogie o czym kazdy wie...ale na uk jest na szczescie troche taniej.Wracajac kazdy moze kupic troche upominkow(alkochol i fajki)sprzedajemy w Polsce i cos wraca do kieszeni...odnosnie noclegu ipt mozemy zabrac w ta dzic namioty jak trafimy na dobra pogode to moga nam wystarczyc.Jesli chodzi o koszt calkowity to zalezy on od tego jak chcemy sie tam bawic ,jesli maja nam towazyszyc piekne ukrainki to trzeba sie zabezpieczyc w odpwiednia dla kazdego iloscia dolarow.Jestem z Kielc do granicy mam jakies 250 km doliczcie do calej zabawy to ze musicie do mnie dojechac.Po trzecie nocleg u chlopa to kwestia dogadania- nie cenia sie zbyt wysoko.Wstepnie mysle ze potrzebujemy okolo 500 zl na twarz. Kazdy z nas ma dostep do internetu proponuje zebyscie sie rozejrzeli i troszeczke pomogli...Organizacja wszystkiego jest troche uciazliwa. Piszcie co o tym wszystkim myslicie a nie dlugo wyjdzie z tego jakas sensowna calosc. zamieszczam swoj e-mail menantoll@interia.pl Pozdro!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ MHz Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 owarzyszyły piękne ukrainki" fajnie to brzmi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba321 Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 He he świetna przygoda. Ja bym się pisał na taki wypad. W razie czego można zamiast zabierać Whitesa kupić sobie na szybko jakiegoś Rutusa i jak zabiorą to nie będzie duża strata. Ja bym nawet poświęcił tapicerkę w drzwiach w aucie żeby tam pakować fanty :) Pomysł wydaje się być całkiem sympatyczny. Tylko myślę żeby to był wypad max na 4 osoby. Bo WYCIECZKA łażąca po lesie rzucałaby się w oczy....CirrusCX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 no to to by mnie interesowalo:) trzeba by sie dowiedziec co z prawem u nich i czy niezakonfiskuja nam wykrywaczy wrazie czego...:/, i jak z fantami na granicy[?]pzdr.Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 21 Listopad 2006 Share Napisano 21 Listopad 2006 iii? kol. menatol a jechalibysmy Twoim samochodem?a jaki masz?:> i kto by sie jeszcze na to pisal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltar92 Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 http://www.ww2.ru/forum/index.php?showtopic=10553&st=0http://www.ww2.ru/forum/index.php?showtopic=10553&st=0http://www.ww2.ru/forum/index.php?showtopic=25913to dla zachęty , wykopki na wschodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltar92 Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 witamteż szukam konkretnej osoby , góra dw óch do wyjazdu na ukrainę w wiadomym celu!!mam wieloletnie doświadczenie w wyjazdach tam i nie mogę czytać jak jakiś chlop kubański pisze że ukraina to kompletna dzicz i nie można się tam poruszać niczym innym jak czymś terenowym , no ręce opadają.no ae wracając do tematu , jeździlem wiele razy no i jednak na granicy jak i tam na miejscu trzeba się kitrać z wykrywką bo prawnie jest tam zabronione posiadanie tego dobra.jest patent też na przeżucenie wykopanych skabów do kraju , czasem się nie udaje , ale warto spróbować.wrócilem we wrześniu ze skarbami do kraju bez problemu ale w 2002 r mialem skuchę i przepadlo wsio skarby , wykrywka , kasa. a i tak moglo być gorzej.mam tam sporo znajomych więc noceg zapewniony , szczególnie bukowina , karpaty , okolice odessy.koszta to paliwo , jeśli na 5-7 dni to trzy osoby potrzebują po okolo 500-600 pln , nie szczypiąc się na paliwo , można ruszyć na sam krym , tam jest dopiero fantów!!! , ale jest też wewnętrzna granica jeszcze do przebycia.myślę że lepiej polatać po karpatach. okolice Lwowa też już są przekopane(jeszcze nie tak jak u nas ale powoli..)tak więc wielką ekipą nie ma sięco tam pchać bo kontrole murowane jak zobaczą paru chlopa z saperkami i sprzętem , mogę ruszać już po niedzieli jeśli taka pogoda , lub dopiero późną wiosną , bo jak tam w górach spadnie śnieg to kiepsko z kopaniem.podaję swoje gg gdyby ktoś reflektowal 881 90 85p.s szukam wszystkiego co jest związane z zundapp ks600. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltar92 Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 kompletna dzicz?? ... , hmmm , może trochę racji w tym bylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltar92 Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 hm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltar92 Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 a może i terenówka byla by lepsza?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.