Merdoc Napisano 12 Listopad 2006 Autor Napisano 12 Listopad 2006 witajcie drodzy koledzy poszukiwacze mam pytanie związane z prawem. Mój kolega wczoraj mnie troszke wystraszył opowiescią o kolesiu jakims którego zatrzymała policja w lesie chodził z wykrywką pojechali znim do domu i znalezli u niego troche nabojii odznaczenia i kompletnie nieszkodliwe mauzery same rury bez zamków i podobno dostał odrazu rok za kratki niewierze w to zbytnio ale wole was sie poradzic bo bedziecie wiedzieć najlepiej działo sie to wszystko w warszawie pozdrawiam merdoc
acer Napisano 12 Listopad 2006 Napisano 12 Listopad 2006 Za samo chodzenie z wykrywką Policja nie wsadza, natomiast życzliwy donosiciel wskazał jego osobę jako wartą zainteresowania dla organów ścigania.No i ma chłop klops.
Stadler Napisano 12 Listopad 2006 Napisano 12 Listopad 2006 Za te Mausery i amunicję (jeśli z prochem, oczywiście, to śmiech, że z czegoś takiego strzelać, no ale statystyka jest), to mógł wyrok dostać.
Queis Napisano 12 Listopad 2006 Napisano 12 Listopad 2006 POwiem tak swin niebrakuje mnie osobiscie sprzedano ale nie na policje tylko odrazu CBS reszte mozna sie domyslic najnizszy wymiar kary w tym przypatku to 6 miesiecy w zawieszeniu na 2 lata ja dostalem wiecej .
AKMS Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 Hehehehe, od razu na CBŚ a nie na Policję? To od kiedy CBŚ nie jest już częścią składową Policji?
Queis Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 Kolego ja mieszkam na prowincji i nie przyjechalo domnie dwoch panow z komendy powiatowej tylko 8typa z wojewodztwa a to jest mala ruznica
Merdoc Napisano 14 Listopad 2006 Autor Napisano 14 Listopad 2006 dlamnie to jest chore poprostu niemają do czego sie doczepic rozumiem jak tos ma materiał wybuchowy albo same niewypały oraz sprawną broń gotową do załądowania i przeładowanie i co komu moze zrobic garstka łusek samych łusek od mauzera i mosina o raz dwie same rury od mauzera komplenie nawet zniszczone przez czas
Cyrograf15 Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 Nie przynosić gówna do domu to nie będzie śmierdzało. Gadać to sobie można jak i tłumaczyć że to złom, opinie i tak wydaje policyjny rzeczoznawca który jest również zainteresowany podniesieniem statystyk wykrywalności. Jak się trzyma złoma w domu to pomimo że zgniłe zaspawać pociąć tak aby nie było wątpliwości, wtedy zwykle dają minimalny wyrok albo nawet się upiecze. Materjałów miotających, spłonek czy zapalników nie brać pod żadną postacią. Takie coś nigdy nie wiadomo kiedy i dla czego odpali. Za to wyroki są słuszne i nie dziwcie się ludzom którzy donoszą bo oni boją się o własne bezpieczeństwo. Sam trzymam w mieszakanu amunicje jako strzelec sportowy ale ona jest nowa - przewidywalna jak i zabezpieczona w szafie pancernej przed niepowołanymi osobami.Wojtek
Queis Napisano 15 Listopad 2006 Napisano 15 Listopad 2006 Bardzo dobrze kolega napisal popieram mimo ze dziale juz dostalem i nauczke jak cos masz to schowaj i nikomu niemow najlepszy kolega potrafi sprzedac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pig123 Napisano 16 Listopad 2006 Napisano 16 Listopad 2006 Queis CBŚ ho ho ja to jeszcze sie załapałem na UOP.A propos luf to wystarczy że jest drożne" ileś tam cm gwintownej luf wiec na te mausery to juz można się przyczepic.A amunicja to... jak ktoś lubi miec cała to sam sie prosi.pozdrawiamPig
Queis Napisano 16 Listopad 2006 Napisano 16 Listopad 2006 Dobrze piszesz kolego umnie stwierdzili ze mozna općąć kawalek i juz gotowy sprzet a luski to dwa wiadra sprawdzali czy splonki zbite a jak eksperta przywjezli do ogledzin z Poznania to myslalem ze padne na zawal pytaL sie mnie co za bron i pisal w protokole .
Cyrograf15 Napisano 16 Listopad 2006 Napisano 16 Listopad 2006 Jak przypuszczam nieznajomość rodzaju broni ekspertowi nie przeszkadzał w wydaniu opini że to sprawna broń i niebezpieczna. Radzę to zapamiętać! Nie istotne co to jest ważne że jest za co skazać.Wojtek
jacenty2004 Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 Jak to skazać??? Na Białorusi to rozumiem ,ale w Polsce ??? w eurpejskim kraju ??? Po wygranej wojnie z faszyzmem i komunizmem ???...... Wróć Hitlerze i Stalinie żeby wiedział człowiek za co ginie !!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.