pankracy Napisano 11 Listopad 2006 Autor Share Napisano 11 Listopad 2006 witam czy ktos może rozszyfrować tą blaszkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajko Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Jakaś taka świeżutka", jakby przed chwilą wyszła spod sztancy.pozdrawiam, szajko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankracy Napisano 11 Listopad 2006 Autor Share Napisano 11 Listopad 2006 prosiłbym o opinię znawcow a nie domorosłych fachowcow, blaszka jest na 100% oryginalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryszard Ochucki Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Cześć Pankracy:) L.D.K. oznacza Luft-Dienst-Kommando" nr żołnierza u ciebie to 65" i gr krwi A" . Szajko- blaszka wygląda dobrze bo mogła być przechowywana przez dziesiąt lat w domowych szpargałach. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankracy Napisano 11 Listopad 2006 Autor Share Napisano 11 Listopad 2006 dziekuje , łubu-dubu...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Może i tak –ale jest za mało „znoszona”a szuflady też się często otwiera-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryszard Ochucki Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 moze i tak:) ale mogłą być nie wydana a po wojnie spodobała się komuś i sobie zabrał:)) wersji moze byc sporo -nie spieram się bo nie jestem pewien na 100% ;) PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankracy Napisano 11 Listopad 2006 Autor Share Napisano 11 Listopad 2006 ale jaka jednostka, bo jedyne jakie znalazlam o tym numerze to flak regiment i luftnachrichten abteilung, a numer zolnierza to 68 , a 65 to nr jednostki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnyX Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 Panowie to jest blacha z nierdzewki - w takim stanei nawet z ziemi wychodzą nie ma co sie dziwic... Pozdrawiam Właściciela :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryszard Ochucki Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 Zobaczcie to- ciekawe kiedy na naszych rynkach i aukcjach pojawią się takie rarytasy jako oryginały odpowiednio podstarzone w doniczkach moczem i końskimi odchodami hehe! http://www.aukro.cz/item139031847_100_spickove_repliky_nemeckych_id_znamek.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav29 Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 Rysiu Misiu..ja tak sobie myśle (i normalnie aż sie boje:) że one to już u nas chyba są:( Teraz tylko musimy(?) czekać aż ktos tutaj bedzie prosił o pomoc w rozszyfrowaniu skad taka fajna blacha;)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 litera A przed nr żołnierza oznacza raczej pracownika cywilnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwan Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 Ta blaszka to totalna lipa!!!!!!!!!!!!!!!hamska podróba,aż w oczy szczypie jak sie na nią patrzy!!!!!!!!pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizio Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 Nie chcę cię Iwan martwić,ale posiadam blaszkę w idealnym stanie.Podejrzewam,że jakbyś zobaczył krzyczał byś napewno też...LIPA..,ale moja naprawdę przeleżała w Niemczech kupe lat w szukladzie pewnego majora(znam nawet nazwisko i imię byłego właśćiciela)i dopiero po jego śmierći trafiła w moje łapki(odznaczenia też oprócz krzyży).Dlatego na twoim miejscu nie sugerowałbym sie stanem zachowania wyżej pokazanej blaszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwan Napisano 15 Listopad 2006 Share Napisano 15 Listopad 2006 Do pana o ksywce Pankracy:po pierwsze nie życzę sobie aby ktokolwiek porównywał mnie do jakiegoś matoła bo ja nikogo nie obrażam,a po drugie nie muszę się podniecać jakąkolwiek blaszką bo w ręku miałem tyle oryginalnych blaszek że przez najbliższe parę lat pan nigdy nie zobaczy na oczy.wtajemniczeni wiedzą o co chodzi.pozdro.iwan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteks Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 No tak, Iwan. Co do oryginalności trzymanych przez Ciebie obaj nie mamy wątpliwości:)Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankracy Napisano 16 Listopad 2006 Autor Share Napisano 16 Listopad 2006 iwan - gdybys tylko czytał ze zrozumieniem to wiedziałbyś , że do pana równie mi daleko jak tobie do znawcy nieśmiertelników.A po drugie nazywanie kogoś kłamcą (pare postów wyżej pisałam, że blaszka w 100%dobra)uznawane bywa zazwyczaj za obraźliwe,ale nie dlatego zostałeś matołem - bardziej za całokształt swojej wypowiedzi.Pisanie chamska" przez h" dopełniło jeszcze tej opinii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryszard Ochucki Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 IWAN- miałeś tyle blach w rękach....teraz wiemy kto nabija falsy hehe! Pankracy a myslalem ze pisze z facetem heh..zaczyna robic sie milo;) A TERAZ na spokojnie- znalezienie blachy w takim stanie to nie odkrycie bursztynowej komnaty:) Kumpela pracowała w Niemczech jako opiekunka w domu spokojnej starości i wiecie co??? po smierci pewnego starszego,samotnego jegomoscia mowila mi ze kazano jej wywalic na smietnik aki wazon" z niemieckimi napisami i orłem:(( ktory to jegomosc trzymał w pokoju w gablotce i jakies inne duperele..na dowód ze pan był wojskowym pokazała mi czarny krzyz pierwszej klasy w stanie idealnym i odznakę za rany. dac tego nie chce bo to swego rodzaju pamiatka a poza tym jej ojciec mysli ze to warte miliony:) a jesli chodzi o wazon to....zabrałem kumplowi katalog i dziewcze wskazalo mi paluszkiem: oooo ! to był taki na 100%,poznaję!" - puchar luftwaffe. ehhhh te kobiety:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryszard Ochucki Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 ta blaszka jest oryginalna- jesli ktoś chce popatrzec jak wygladaja falsy to niech pokopie na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwan Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 Hehe,widzę Bartuś że poczucie humoru jest u Ciebie na najwyższym poziomie:)Pozdrowienia dla Ciebie i twojej żonki.Iwan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnolia Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 Witam .Czy ktoś mógłby pomóc w rozczytaniu tej blaszki. Ewentualnie gdzie szukać informacji na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.