Skocz do zawartości
  • 0

mam pompe oleju i inne do samolotu niemieckiego

andoria

Pytanie

Napisano
mam pompe oleju do samolotu niemieckiego , jest fabrycznie nowa(zaplombowana) ma tabliczki niemieckie z napisami wytwórcy i dotyczące chyba obsługi.składa się z kilku członów, na jednym z nich są trzy literki: bmw . wiem że firma bmw produkowała silniki lotnicze, ale czy to jej produky?? mam takrze przewody, na ich końcówkach sa napisy ARGUS, takie same znalazłem na zdjęciach w którymś z postów.mam też jakieś wskażniki temperatury oleju , pod skalą są malutkie napisy niemieckie, oraz posiadam jeszcze troche innych części chyba do samolotów. aha mam jeszcze drugą taka pompe, tylko już bez plomb, ktoś bardzo dawno ja rozbierał, jest kompletna. znalazłem na strychu u gościa. a , na niektórych tabliczkach jest napis Askania-Werk lub jakoś podobnie,co to jest??? postaram sie zrobić jakieś zdjęcia, może ktoś mi powie cos o produktach BMW??

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
JAKIEGOS PRODUCENTA ??????BMW POWSTAŁA PRODUKUJAC SAMOLOTY , DLATEGO ZNACZEK JEST BIAŁO NIEBIESKI POWIEDZMY PRZEPLATANY CO ZNACZY NIEBO I SMIGŁO"
POZDRAWIAM
Napisano
mam pompe oleju do samolotu niemieckiego , jest fabrycznie nowa(zaplombowana) ma tabliczki niemieckie z napisami wytwórcy i dotyczące chyba obsługi.składa się z kilku członów, na jednym z nich są trzy literki: bmw . wiem że firma bmw produkowała silniki lotnicze, ale czy to jej produky?? mam takrze przewody, na ich końcówkach sa napisy ARGUS, takie same znalazłem na zdjęciach w którymś z postów.mam też jakieś wskażniki temperatury oleju , pod skalą są malutkie napisy niemieckie, oraz posiadam jeszcze troche innych części chyba do samolotów. aha mam jeszcze drugą taka pompe, tylko już bez plomb, ktoś bardzo dawno ja rozbierał, jest kompletna. znalazłem na strychu u gościa. a , na niektórych tabliczkach jest napis Askania-Werk lub jakoś podobnie,co to jest??? postaram sie zrobić jakieś zdjęcia, może ktoś mi powie cos o produktach BMW??
Napisano
Wrzucaj fotki, będziemy próbować identyfikować ;-)
Zdjęcia zamieszczane na forum mają ograniczoną rozdzielczość, więc jeśli to nie będzie dla Ciebie problemem - poproszę również na priva szarubek@wp.pl
Plomby na agregatach lotniczych zakłada się na przykład na punkty regulacyjne, na elementy ruchome lub rozłączne, których użytkownik w trakcie eksploatacji nie powinien zmieniać. Tak zaplombowane agregaty są eksploatowane na statku powietrznym.
Zarówno BMW, jak i Argus produkował (i produkuje) zarówno silniki lotnicze, jak i elementy osprzętu do swoich wyrobów oraz do wyrobów innych producentów.
Pozdrawiam - Szarubek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie