Hindus Napisano 3 Listopad 2006 Autor Share Napisano 3 Listopad 2006 Witam,zwracam się do Was z prośbą - poszukuję grupy rekonstrukcyjnej z okolic Warszawy, która zdecydowała by się przyjąć w swoje szeregi zagorzałego miłośnika historii II WŚ, zainteresowanego odtwarzaniem żołnierza WH.Od dziecka fascynują mnie dzieje III Rzeszy, a przede wszystkim Wehrmachtu. Ubocznym efektem tej pasji, jest kolekcjonowanie przeze mnie militariów (w tym replik jak i oryginałów) związanych z tym okresem. Między innymi mam praktycznie pełne wyposażenie i umundurowanie żołnierza WH z okresu 1943-45.Na bieżąco staram się poszerzać swoją wiedzę w zakresie funkcjonowania i działań Wehrmachtu (czego niektóre ślady są na naszym forum widoczne), a teraz chciałbym również wykorzystać ją w „praktyce”. Z góry uprzedzam, że nie jestem sympatykiem ideologii nazistowskiej, a moja fascynacja akurat okresem II WŚ z naciskiem na historię WH wynika wyłączeni z zainteresowania „barwą i bonią” (była kilka miesięcy temu dyskusja w osobnym wątku na ten temat, w której brałem udział).Dodatkowo dysponuję własnym samochodem.Może, któraś z warszawskich grup rekonstrukcyjnych była by zainteresowana poszerzeniem swoich szeregów o mnie?Z niecierpliwością czekam na info od Was.Pozdrawiam serdecznieHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 Własnym samochodem ?Kubelwagen, Schwimmwagen czy Stoewer ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 hehe fajny sposób sprzedania sie.. a nie lepiej wpasc na jakąs inscenizacjje i złapac kontakt??albo wejdz na polonia militaris i linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 3 Listopad 2006 Autor Share Napisano 3 Listopad 2006 Acer - niestety na razie to jeszcze nie jest samochód zabytkowy, choć za jakieś 15 lat będzie go można jednak jako taki zarejestrować (przynajmniej połowę OC będę tylko płacił ;) A na poważnie to do zakupu repliki Kubelwagena powoli zaczynam się przymierzać :)Okejos - dzięki za konstruktywną krytykę i cenne wskazówki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 4 Listopad 2006 Share Napisano 4 Listopad 2006 przyjedz na inscenizację lub posiedz na necie... zobaczysz jakie sa grupy.. pomysl co mogą one tobie dać, a co ty mozesz im zaproponować.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 4 Listopad 2006 Share Napisano 4 Listopad 2006 Stowarzyszenie GRH Festung Breslau niebawem otwiera swoją warszawską filę, więc możesz złapać kontakt z nami ;)Ale faktycznie - rozejrzyj się po grupach, zobacz jakie formacje i jakie okresy wojny odtwarzają... wraz z rozwojem reenactingu w Polsce wybór jest coraz większy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.