tg13 Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Po stronie polskiej będzie ok. 40 osób, stronę niemiecką odtwarza 30 osób.Tak ,jako organizatorzy zapewniamy strzelające kije" i środki pozoracji pola walki.Wszyscy uczestnicy będą ubezpieczeni na czas imprezy.pozdrawiam Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspepla Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 TOMKU z aa7 napewno w niedziele jestem ja i mariano a mongo dojedzie w sobote wieczorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 i bedzie AA7 ze skarżyska z pakiem, jak sie nic nie zmieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tg13 Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 Fajnie, widzimy się na polu bitwy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 14 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2007 Paka przywieziemy już w czwartek ,sdkfz" oraz mercedes już są na miejscu.pozdrawiam Tomasz Skiba vel evolt" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen1 Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Będę w sobotę około południa razem z oddziałem tj. Obciach, Papież i Stary. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Również zagości - pozdrawiam i do zobaczenia w sobotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 witamGRH SGO Narew do Iłży zawita w następujących składach33pp: Ponury,Jaco i KaponirPionier Batailon 42 :Ottmar,Victor,Klemens.Joseph,Walter,Lotar, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tg13 Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 W Iłży 2007 wezmą udział nastepujące grupy:GRH 51 pp Strzelców Kresowych GRH Pionierzy 40 pp Dzieci Lwowskich GRH SGO Narew 33 pp GRH Kozienice GH Patria 22 pułk ułanów podkarpackichLubelska Grupa Policjantów HobbystówGRH 7AAGRH RheinGRH SGO Narew Pionier-Bataillon 42 Batalion TomaszówGRH Żelazny OrzełW sumie około 75 osób odtwrzających sylwetki żołnieryz polskich i niemieckich z września 39', transporter Sdkfz 251 (na bazie OT -810), ciężarówka Mercedes, działko przeciwpancerne oraz motocykle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sallah_al_din Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Panowie czy mógłbym poprosić o parę informacji - będe w weekend w okolicach Kazimierza Dolnego, to może bym podjechał z aparatem pstryknąć parę fotek.Czy możecie napisać dla kogoś kto nie zna zupełnie Iłzy:1. Jak znaleźć pole bitwy ?2. Gdzie można zostawić samochód ?3. Gdzie najlepiej się ustawić jako fotoreporter", czy może trzeba mieć jakieś pozwolenie ? Chętnie bym popstrykał nieco ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akcej Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Może ja Ci odpowiem choć nie mieszkam w Iłży1.pole niedzielnej bitwy teren za zamkiem zamek jest widoczny z daleka wejście na góre zamkową zanajdziesz lub zapytasz2.w centrum Iłży jest duży parking ale dobrze wybrać się na targowisko ja tam parkowałem rok temu dużo miejsca zapytaj lub szukaj przy drodze na Lipsko niedaleko stadionu3.na robienie fotek raczej nie trzeba specjalnego pozwolenia a gdzie się ustawić? trzeba przyjść wcześniej aby zająć dobre miejsce albo mieć 2 metry wzrostu :-)więcej informacji szukaj na http://www.51pp.ilza.info/pozdrówka akcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 Wracając z długiego weekendu dotarłem dosłownie 10 minut przed dzisiejszą inscenizacją - udało mi się zrobić cała inscenizacje. Mam 275 fotek, jakość taka jak przykłady obok i poniżej. Pozmniejszam, wyczaruje jakąś galerię i zapodam link. Na gorąco - jestem pod wrażeniem, moim zdaniem wyszło bardzo, bardzo miło - a pierwszy raz bodajże od 4 lat oglądałem całość z perspektywy widza. Z tejże, sam miód. Jestem również pod wrażeniem liczebności publiki. Głębszą refleksją podzielę się na dniach, póki co uznania i pozdrowienia dla organizatorów i uczestników ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 Parę chwil przed bitwą ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 Główna pozycja polskiej piechoty, obsadzona circa 2 drużynami wzmocnionymi ckm wz.30. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 Oficerowie lustrują teren ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 Czujka tyralierą powoli zbliża się do wysuniętej pozycji ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 Rkm wz.28 na stanowisku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 potyczka patroli ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 trochę chaosu bitewnego ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 Feuer Frei ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 Finalna defilada rekonstruktorów przed publicznością ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 I mały powrót - drugi epizod. Polacy nacierają na obsadzoną przez Niemców wioskę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 Kawaleria pod koniec I epizodu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 I niemieckie konie ... mechaniczne :)Tyle na teraz, obrobię zdjęcia i postaram się w tygodniu zrobić jakąś galerię w sieci. Jeżeli by któraś z grup miała ochotę na płytkę z kompletem, namiary na mnie są powszechnie dostępne a widzimy się na Bzurze zapewne. Pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tg13 Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 Serdecznie dziękuje w imieniu organizatorów za udział wszystkim grupom oraz widzom którzy przybli na pola z zamkiem biskupów krakowskich w Iłży.pozdrawiam Tomasz Tommy" Gliński GRH 51ppSK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.