Skocz do zawartości

Uwaga,Uwaga nadchodzi...Iłża 2007!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Po stronie polskiej będzie ok. 40 osób, stronę niemiecką odtwarza 30 osób.

Tak ,jako organizatorzy zapewniamy strzelające kije" i środki pozoracji pola walki.

Wszyscy uczestnicy będą ubezpieczeni na czas imprezy.

pozdrawiam Tomasz

• Odpowiedzi 105
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
W Iłży 2007 wezmą udział nastepujące grupy:

GRH 51 pp Strzelców Kresowych
GRH Pionierzy 40 pp Dzieci Lwowskich
GRH SGO Narew 33 pp
GRH Kozienice
GH Patria
22 pułk ułanów podkarpackich
Lubelska Grupa Policjantów Hobbystów

GRH 7AA
GRH Rhein
GRH SGO Narew Pionier-Bataillon 42
Batalion Tomaszów
GRH Żelazny Orzeł

W sumie około 75 osób odtwrzających sylwetki żołnieryz polskich i niemieckich z września 39', transporter Sdkfz 251 (na bazie OT -810), ciężarówka Mercedes, działko przeciwpancerne oraz motocykle.

Panowie czy mógłbym poprosić o parę informacji - będe w weekend w okolicach Kazimierza Dolnego, to może bym podjechał z aparatem pstryknąć parę fotek.

Czy możecie napisać dla kogoś kto nie zna zupełnie Iłzy:
1. Jak znaleźć pole bitwy ?
2. Gdzie można zostawić samochód ?
3. Gdzie najlepiej się ustawić jako fotoreporter", czy może trzeba mieć jakieś pozwolenie ? Chętnie bym popstrykał nieco ...

Może ja Ci odpowiem choć nie mieszkam w Iłży
1.pole niedzielnej bitwy teren za zamkiem zamek jest widoczny z daleka wejście na góre zamkową zanajdziesz lub zapytasz
2.w centrum Iłży jest duży parking ale dobrze wybrać się na targowisko ja tam parkowałem rok temu dużo miejsca zapytaj lub szukaj przy drodze na Lipsko niedaleko stadionu
3.na robienie fotek raczej nie trzeba specjalnego pozwolenia a gdzie się ustawić? trzeba przyjść wcześniej aby zająć dobre miejsce albo mieć 2 metry wzrostu :-)
więcej informacji szukaj na http://www.51pp.ilza.info/
pozdrówka akcej

Wracając z długiego weekendu dotarłem dosłownie 10 minut przed dzisiejszą inscenizacją - udało mi się zrobić cała inscenizacje. Mam 275 fotek, jakość taka jak przykłady obok i poniżej. Pozmniejszam, wyczaruje jakąś galerię i zapodam link. Na gorąco - jestem pod wrażeniem, moim zdaniem wyszło bardzo, bardzo miło - a pierwszy raz bodajże od 4 lat oglądałem całość z perspektywy widza. Z tejże, sam miód. Jestem również pod wrażeniem liczebności publiki. Głębszą refleksją podzielę się na dniach, póki co uznania i pozdrowienia dla organizatorów i uczestników ;)

I niemieckie konie ... mechaniczne :)
Tyle na teraz, obrobię zdjęcia i postaram się w tygodniu zrobić jakąś galerię w sieci. Jeżeli by któraś z grup miała ochotę na płytkę z kompletem, namiary na mnie są powszechnie dostępne a widzimy się na Bzurze zapewne. Pozdrawiam ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie