Podziemny_Kosmos Napisano 1 Listopad 2006 Autor Napisano 1 Listopad 2006 Na ile lat waszym zdaniem, starczy militarnych fantów w polskiej ziemii ?W końcu przecież wszystko wykopiemy, wyciągniemy wszystkie czołgi z jezior.Co wtedy ?Pozostaną nam same monetki ?
dect Napisano 1 Listopad 2006 Napisano 1 Listopad 2006 Wtedy pozostaje liczyc na tych co tu kiedys pisali (w watku Co z naszymi fantami po smierci" - czy jakos podobnie...), ze po smierci zakopia wszystkie swoje zbiory :D
Cronos Napisano 1 Listopad 2006 Napisano 1 Listopad 2006 taaa a fanty z średniowiecza i nawet starsze nadal sie znajduje. Nawet za 1000 lat będa krążyć legendy o tajemniczych potworach zwanych panterami" które zamieszkiwały dawno temu mroczne zakamarki jezior. :)Pozdro
fanatyk6 Napisano 1 Listopad 2006 Napisano 1 Listopad 2006 E tam to skrajny pesymizm. Zawsze coś zostanie ;-) Ewentulanie z chwilą zakończenia hobby Podziemny_Kosmos możesz zakopać swoje fanty na polach bitew dla przyszłych pokoleń ;-)Pozdro
dect Napisano 2 Listopad 2006 Napisano 2 Listopad 2006 Za 1000 lat to beda krazyly legendy o luskach od mauserow i pepesz (podobno znajdowano tego wiecej niz jedna w calym lesie") i kapslach po polmosach ;)
kucek Napisano 2 Listopad 2006 Napisano 2 Listopad 2006 hehe, jak znam nasz wesoły, skory do zabaw naród to myślę że kapsli nie braknie :)
suchy ss Napisano 2 Listopad 2006 Napisano 2 Listopad 2006 proste, bedziemy emigrowac za fantami:D np. na takich wyspach Pacyfiku pewnie nikt nie kopie militarki:P
acer Napisano 2 Listopad 2006 Napisano 2 Listopad 2006 HS-3 albo Solaris w Dżungli Wysp Salomona :))))))
Kazy Napisano 2 Listopad 2006 Napisano 2 Listopad 2006 zawsze cos zostanie.zawsze znajdzie sie jakas luska nawet jezeli teren zostal przekopany 100 razy.Nigdy sie wszystkiego nie wykopie.Pozdrawiam
Rafał 76 Napisano 2 Listopad 2006 Napisano 2 Listopad 2006 Zostało jeszcze napewno sporo fantów. Leżą sobie spokojnie na takiej głębokości , na której współczesne wykrywacze sobie nieradzą.
Darek419 Napisano 2 Listopad 2006 Napisano 2 Listopad 2006 Witam.Obiektem pożądania będą kapsle po piwie,puszki i monetki prl-e.pozdro.
kuba321 Napisano 2 Listopad 2006 Napisano 2 Listopad 2006 Panowie Panowie, wszystkiego i tak nie wykopiemy. Ja za każdym razem przeczesuję ten sam bardzo ciekawy teren - posiada bogatą historię, a przy tym były tam umocnienia Niemców. Teren przeryty jakby przeszło stado dzików. A jednak jadę setny raz i wyciągam piękny srebrny zegarek z dewizką (foto). Teraz czekam na wiosnę i jestem pewien - że tylko w tym jednym miejscu czeka na mnie jeszcze masa ciekawych fantów, o których identyfikację będę pewnie prosił na szacownym forum Odkrywcy. Pozdrawiam.....CirrusCX
Louis Napisano 2 Listopad 2006 Napisano 2 Listopad 2006 Witam,tak jak napisał kolega Rafał 76, pojawią się nowe konstrukcje detektorów i w ich zasięgu pojawią się fanty, o których wykopaniu możemy sobie jak na razie pomarzyć. Poza tym nie ma miejsc doszczętnie przeszukanych. Dzisiaj z kolegą wylądowaliśmy na małym poletku, po którym podobno biegało przed nami sporo osób. Nie mieliśmy już sporo czasu, ale 2 godziny wystarczyły, żeby wyrwać ziemi kilka ciekawych monetek. Pozdrawiam. Bądźmy optymistami :-)
suchy ss Napisano 2 Listopad 2006 Napisano 2 Listopad 2006 no jak wyjda nowe wykrywacze to na wykopki bedziemy jezdzic koparkami...:) acer a co w tym dziwnego:P bedzieszmy wynajmowac prom na baltyku i obierac kurs na Pacyfik na tydzien:D aha a prom bedzie bez kontroli tak ze shermanami bedziemy wjezdzac do Gdanska:D
Rafał 76 Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 Niektóre tereny już wyglądają jak krajobraz z księżyca.Kopiącgłębiej to dopiero będzie krajobraz. Zakopujcie dołki , niektórym osobom wykrywacz metali kojarzy się z wielkimi dołami w lesie.
R23 Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 Ja kolego Rafale76 wykrywacz kojarzę z adrenaliną i przygodą . Co do dołków to myślę że większość zakopuje,tym bardziej że mamy stanąć przed nowymi przepisami dla poszukiwaczy .oczywiście to jest moja osobista opinia.pozdro .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.