Skocz do zawartości
  • 0

narzędzia do...?39

Czarek

Pytanie

Napisano

Będąc jakiś miecsiąc temu w lasach małomierzyckich koło Iłży na 1szej wyprawie z nowym rutuskiem w kupce łusek polskich z 39(stanoswisko jakieś?)znalazłem takie 2 cosie-co to jest Panowie?jakies narzędzia do...hm...czyszczenia broni?macie jakies pomysły?wielkośc porównywalna do mauserka wydobytego koło nich.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
hm scyzoryk też tam znalazłem ale kawałek dalej i rozsypał się w rękach więc też odpada-no chyba ,ze to z jakiegos lepszego scyzoryka by było co się nie zdematerializował po tkaim czasie;)...a co do złomu mało by sie zarobiło:(;)
Napisano
Narzędzia chirurgiczne robi się z porzadnej stali często specjalnych stopów (nie znam sie na tym jakich) a te sa tak skorodowane że watpię w to.
Pozdrawiam
Napisano
dokładnie tak narzędzia w stylu skalpel to stal chirurgiczna -gdybym takie podniósł to byłyby śliczne i bez wżerek-a poza tym skalpele miałyby cienki ostrza...jeszcze jakies pomysły?
Napisano
heh- patrze jeszcze raz i smieje sie z tego co napisalem- rzeczywiscie dla krasnali musial by byc ta brzytwa :)
Teraz zalapalem dopiero skale :P
Napisano

Będąc jakiś miecsiąc temu w lasach małomierzyckich koło Iłży na 1szej wyprawie z nowym rutuskiem w kupce łusek polskich z 39(stanoswisko jakieś?)znalazłem takie 2 cosie-co to jest Panowie?jakies narzędzia do...hm...czyszczenia broni?macie jakies pomysły?wielkośc porównywalna do mauserka wydobytego koło nich.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie