Skocz do zawartości

średniowiecze?

esus

Rekomendowane odpowiedzi

chwile mnie nie było.Został znaleziony na jakiejś orce leśnej całkiem przez przypadek.Miałem tam dzisiaj pojechać ale choroba mnie zmogła no i pogoda.znalazł go mój brat i niebardzo się orientował co to jest.Szczerze mówiąc sam bym chętnie porównał z jakimiś innymi zdjęciami.Proszę o pomoc.

możesz być pewny Pawle że jeżeli okaże się to miejsce stanowiskiem archeologicznym skontaktuję się z kim trzeba nie mam zamiaru rozgrzebywać kurhanów i tym podobnych trochę dobrej woli z aszej" strony przyda się dla dobrej współpracy z konserwatorami zabytków.Jeżeli chodzi o miejsce no wiesz powiem ci tylko tyle że Chrobry wracał tędy gdy zdobywał Grody Czerwieńskie i też to miasto zdobył.to oczywiście okolice.I już wiesz -pozdrowienia-temat o ile pojawi się coś ciekawego będę kontynułował.Darz dół

dzięki esus!pasuje żebyś przebadał to miejsce a po orce możesz mieć ułatwione zadanie!Według mnie opcja,że to kordzik SS/SA odpada bo może i długosć pasuje ale budowa jest zupełnie inna!Za tym że jest to wyrób Scytów przemawia szeroka, zdobiona ornamentem schodzących się linii głownia oraz,że miecz" wg. informacji podanych przez esusa znaleziony został na szlaku znalezisk scytyjskich na podkarpaciu.

jest jeszcze jeden mały szczegół o którym nie wspomniałem.Z tego co mi brat powiedział były jakieś resztki rękojeści.Końcówka rękojeści miała kształt spłaszczonego trójkąta.Brat trzymał to w starym plecaku.Przy niedawnym remoncie mieszkania teść jego wyrzucał wszystkie stare rzeczy w tym i plecak na wysypisko za domem co gorsza (o zgrozo)podpalił to wszystko.Nie mogę tego przeżałować i gdy tylko znajdę wolną chwilę mam zamiar przewalić to co tam zostało.Może się uda choć szanse są znikome.Dam znać.Pozdrawiam

• 4 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie