misiaczor Napisano 29 Październik 2006 Autor Napisano 29 Październik 2006 Witam, oto taka szabelka znajdowała się na strychu rozbieranego domu.ktoś może wskazać jej pochodzenie? okres w jakim została zrobiona? cenę?pozdrawiam
kubotronix Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 tak mysle ze jednak jestem zrobiony z metalu
misiaczor Napisano 29 Październik 2006 Autor Napisano 29 Październik 2006 Witam, oto taka szabelka znajdowała się na strychu rozbieranego domu.ktoś może wskazać jej pochodzenie? okres w jakim została zrobiona? cenę?pozdrawiam
kubotronix Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 nie jestem pewien ale cos takiego ma moja babcia, chociaż kto wie, bo cały jestem zrobiony z drwna :-)))))))))
pomsee Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 Wygląda na rosyjską a okres to oczywiście do 1917 r. czyli Rosja carska. Są na niej jakie bicia? Gdyby były to znacze by ułatwiło jej identyfikację.
zukuri Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 To najprawdopodobniej jest rosyjska szabla oficera piechoty model 1865.Pozdrawiam, Piotr.
Pytanie
misiaczor
Witam,
oto taka szabelka znajdowała się na strychu rozbieranego domu.
ktoś może wskazać jej pochodzenie? okres w jakim została zrobiona? cenę?
pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.