necroskop Napisano 29 Październik 2006 Autor Napisano 29 Październik 2006 Witam.Mam mały problemik, jesli możecie zidentyfikowac mi fanty które wyszły z pola będę wdzięczny. Na guzikach sie nie znam wiec prosze o pomoc. Jeśli można przy identyfikacji dorzucic info czy dany guzik jest pospolitym trafieniem czy nie byłoby fajnie.PozdrawiamMarek
necroskop Napisano 4 Listopad 2006 Autor Napisano 4 Listopad 2006 witam.Jak wybiore się do sklepu to zważe i zgłosze sie.Marek
necroskop Napisano 29 Październik 2006 Autor Napisano 29 Październik 2006 Witam.Dzięki wszystkim za info.Ciekwai mnie ten guzik napoleonek, czy na podstawie jego numera tzn. 90 idzie prześledzić jego losy? Jeśli tak to można o jakies namiary linkowe?PozdrawiamMarek
necroskop Napisano 29 Październik 2006 Autor Napisano 29 Październik 2006 Witam.Mam mały problemik, jesli możecie zidentyfikowac mi fanty które wyszły z pola będę wdzięczny. Na guzikach sie nie znam wiec prosze o pomoc. Jeśli można przy identyfikacji dorzucic info czy dany guzik jest pospolitym trafieniem czy nie byłoby fajnie.PozdrawiamMarek
necroskop Napisano 29 Październik 2006 Autor Napisano 29 Październik 2006 1b guzik ma sygnature/napisy jednak nie chciałem chemicznie ingerować w niego
necroskop Napisano 1 Listopad 2006 Autor Napisano 1 Listopad 2006 Witam.Pomsee - jak rozumiem potrafisz poprawnie zidentyfikować tego wypukłego? Bo jeśli dobrze czytam to chodzi o Napoleona III. Czy kształt uszka tego guzika może pomóc w dokładnej identyfikacji?PozdrawiamMarek
mietek Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 6 i 6a - czesc nimieckiej maszynki do golenia. koncowka patentu 04, wiec pewno 1904.Fotki maszynki z tego okresu jaka mam. Na zdjeciu jest czesc podobna do znalezionej, ale nie pogieta.http://pg.photos.yahoo.com/ph/mietekk2000/detail?.dir=774bre2&.dnm=937ere2.jpg&.src=phA tak wyglada ta moja w calosci, oczywiscie niemiecka mogla byc inna: http://pg.photos.yahoo.com/ph/mietekk2000/detail?.dir=774bre2&.dnm=6dfcre2.jpg&.src=phJaki rozmiar nr 5? Czy jakies okolo 1cm? Jesli tak to jest to odwaznik do monet z kruszcu.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora mietek 13:47 29-10-2006
janushew Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 jest( Napoleon III) z Kołobrzegu, pozdr j
necroskop Napisano 29 Październik 2006 Autor Napisano 29 Październik 2006 witam.Dzieki za infoOdnośnie tej maszynki to jestem mile zaskoczony za identyfikacje. Ten rzekomy odważnik do monet tak na oko ma 5x5 mmOdnosnie tego napoleonka - to czy one nie były płaskie? Pytam bo właśnie przeglądałem sobie stare posty z napoleonkami i są ewidentnie proste. Mój apoleonek" pochodzi spod Rawicza.PozdrawiamMarek
necroskop Napisano 29 Październik 2006 Autor Napisano 29 Październik 2006 Witam raz jeszcze.Czy te guziki mają jakąś wartość czy tylko sentymentalną?Marek
mietek Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 Jak 5*5mm to odwaznik do monet, tymbardziej ze ma skosne krawedzie. Poszukaj na forum, tym i monety, sa tam zdjecia roznych odwaznikow, moze Twoj tez bedzie.
necroskop Napisano 30 Październik 2006 Autor Napisano 30 Październik 2006 Witam.Czyli jednak nie napoleonek?PozdrawiamMarek
pomsee Napisano 30 Październik 2006 Napisano 30 Październik 2006 Zasada: Guziki z numerami pułków okresu Napoleona I płaskie, bez oznaczeń producenta (wyjątek Księstwo warszawskie) Guziki z ikresu panowania cesarza Napoleona III (1852-1870) wypukłe z producentem na odwrotnej stronie.
necroskop Napisano 2 Listopad 2006 Autor Napisano 2 Listopad 2006 Witam.Przedmiot z foto nr 5 jest z tyłu gładki bez śladów jakielkowiek sygnatury czy czegoś podobnego.PozdrawiamMarek
Pytanie
necroskop
Witam.
Mam mały problemik, jesli możecie zidentyfikowac mi fanty które wyszły z pola będę wdzięczny. Na guzikach sie nie znam wiec prosze o pomoc. Jeśli można przy identyfikacji dorzucic info czy dany guzik jest pospolitym trafieniem czy nie byłoby fajnie.
Pozdrawiam
Marek
27 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.