morus Napisano 25 Październik 2006 Autor Napisano 25 Październik 2006 witam jeszcze raz, czy macie jakieś niezawodne teksty, przepisy na pozyskanie od upartego gospodarza ze wsi jakiegoś fanta, który przypadł wam do gustu. ? widzicie , że dziadek jest bardzo stary, hełmem ładuje zborze, później rzuca nim o klepisko, aż zal d. sciska.pomóżcie odratować pozostałości historii, ostrzegam gospodarze bardzo uparci, o kasie nie chca słyszeć, poradzcie !
Darek419 Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 Witam.Kup na aukcji za 20 zł inny hełm i po prostu postaaraj się podmienić z dziadkiem.pozdro.'
Boruta Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 A może by się wymienił na zwykły garnek lub miskę?Pozdrawiam
huk 100 Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 albo nie pytaj tylko odrazu przynieś gorzałke i czerep innego hełmu np.wz50 ,wz67 dostaniesz za 10 zeta na allegro itp-pozdro
huk 100 Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 Bo jak będziesz chciał wymienić na inny gar to będą problemy –a że ten to tak leży panie w reku że hej –a panie toż on ma wszystkie hełmy pod sobą itd.-pozdro
ubenfurer Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 często go odwiedzaj ,przynoś czekoladę gorzką od zatwardzeń ;) i dużo rozmawiaj , może podziała
huk 100 Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 Miałem kiedyś podobną sytuacje ładnych parę lat temu –dowiedziałem się ze podczas czyszczenia jednej studni wyciągnięto hełm niemiecki w malowaniu zimowym –pokryty był jeszcze białą farbą z pod której wystawała zielona i nie wiele korozji -pojechałem tam zdążyli już wyrwać wkłade i zaczeli go używać do nasypywania zboża-tylko ja miałem prostszy temat-bo w gospodarstwie rządziła baba-zabrałem ją do sklepu i kazałem jej wybrać garczek jaki jej pasował wybrała duży gar emaliowany zapłaciłem 30 zeta-hehehe- hełm może któregoś dnia wrzucę na nasze odkrycia –zobaczycie czy przepłaciłem -pozdro
admin Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 Proponuję nie wrzucać wszystkiego jak leci na główne - wątek idzie do towarzyskich.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.