Skocz do zawartości
  • 0

Łuski, pancerzyk itp - graty do identyfikacji

k0k0

Pytanie

Napisano

Witam
Podczas niedawnego pobytu w Staszowie w woj. świętokrzyskim, pokręciłem się po wujkowym obejściu, co zaowocowało znalezieniem trochu złomku. Z każdym z tych przedmiotów wiązała się opowieść wuja, który dobrze pamięta walki w okolicy Staszowa - z mieujsca potyczek czołgowych przytargał trochę klamotów. Niestety więszkość z czasem została rozdana:( W załączeniu kilka zdjęć i prośba o identyfikację.
Na początek skrzynka naprawczo-narzędziowa do niemieckiego motocykla. Niestety pojęcia nie mam co za model.

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
oczywiscie wiadomo o która łuske chodzi przepraszam za pomyłke tak jedna to stalowa niemiecka o której pisze Kiler
A druga to mosieżna
Przepraszam
Pig123
Napisano

Witam
Podczas niedawnego pobytu w Staszowie w woj. świętokrzyskim, pokręciłem się po wujkowym obejściu, co zaowocowało znalezieniem trochu złomku. Z każdym z tych przedmiotów wiązała się opowieść wuja, który dobrze pamięta walki w okolicy Staszowa - z mieujsca potyczek czołgowych przytargał trochę klamotów. Niestety więszkość z czasem została rozdana:( W załączeniu kilka zdjęć i prośba o identyfikację.
Na początek skrzynka naprawczo-narzędziowa do niemieckiego motocykla. Niestety pojęcia nie mam co za model.

Napisano

Teraz 2 zdjęcia kawałków pancerza z trafionego czołgu, przytachane przez wuja. Niestety nie był w stanie podać szczegułów co do przynależności i modelu.

Napisano

i całe.

Niestety z braku czasu nie przejżałem wszystkich kątów, a jest tego podobno więcej. Za wszelkie sugestie identyfikacyjne z góry dziękulszczak i pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie