Witam Podczas niedawnego pobytu w Staszowie w woj. świętokrzyskim, pokręciłem się po wujkowym obejściu, co zaowocowało znalezieniem trochu złomku. Z każdym z tych przedmiotów wiązała się opowieść wuja, który dobrze pamięta walki w okolicy Staszowa - z mieujsca potyczek czołgowych przytargał trochę klamotów. Niestety więszkość z czasem została rozdana:( W załączeniu kilka zdjęć i prośba o identyfikację. Na początek skrzynka naprawczo-narzędziowa do niemieckiego motocykla. Niestety pojęcia nie mam co za model.
Pytanie
k0k0
Witam
Podczas niedawnego pobytu w Staszowie w woj. świętokrzyskim, pokręciłem się po wujkowym obejściu, co zaowocowało znalezieniem trochu złomku. Z każdym z tych przedmiotów wiązała się opowieść wuja, który dobrze pamięta walki w okolicy Staszowa - z mieujsca potyczek czołgowych przytargał trochę klamotów. Niestety więszkość z czasem została rozdana:( W załączeniu kilka zdjęć i prośba o identyfikację.
Na początek skrzynka naprawczo-narzędziowa do niemieckiego motocykla. Niestety pojęcia nie mam co za model.
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.