Skocz do zawartości

Gdzie w Polsce sa jako pomniki T-34?

Gość toom

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 389
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
znam podobne miejsce- była baza rakietowa pod Chrcynnem, gdzie jest lotnisko (k. Nasielska) obecnie jest tam schronisko dla psów, amfibia, 2 T-34, katiusza i radzieckie wozy łączności. Jeden T-34 na chodzie (można jeździć) drugi remontowany, a obok kupa części (gąsiennice itp. wykopane na terenie)

A tak sie wszyscy tym wozili!Ja tez chceeee!!!Ten T34 nalezy do prywatnej kolekcji Ares" panow Stanislawa i Macieja Keszyckich,i tyle tylko wiem,ale skad sa owi panowie i gdzie znajduje sie czolg nie mam pojecia,i tu prosba-jezeli ktokolwiek cokolwiek wie-piszcie!Pozdrawiam

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
To od siebie dodam jeszcze dwa T-34 i jednego PzKpfw IV (podobno na chodzie) w muzeum w Otrębusach. A przy okazji, czy ktoś nie orientuje się jak wygląda sprawa pomników T-54/T-55 w Polsce. Ja znam tylko pomnik w JW Żagań albo Świętoszów. Był jeszcze jeden w Dąbrowie Tarnowskiej ale wsiąkł. Ponadto słyszałem, że podobno są na pomnikach w koszarach w Elblągu i w Oławie.

Ktoś tu wyżej podawał, że przy drodze nr7 stoi przy T-34. Chyba wiem o co chodzi. Ja to miejsce określam jako Jadamowo.
W którym miejscu jest ten T-34 w Górze Kalwarii ? Pytam, bo tam jest jakaś b. JW i tam stoi czołg ( z tym, że on mi bardziej przypomina IS-a), przed bramą dwie haubice, samolot, i jakiś transposter albo amfibia.

Witam! To jest Gliwicki T34, bylem poogladalem go i porobilem kilka fotek, czolg jest w slabym stanie, poprostu juz sie pomalu zaczyna sypac", rdza tu i tam,kola odpadaja pomalu, ale jedno mnie zaciekawilo, jest on niezle zniszczony, wieza jest poprostu peknieta co widac na fotce. Od czego tak mogla peknac? Przeciez to gruba stal, a jest peknieta jakby byla z plastiku. I wydaje mi sie ze podwozie tez jest rozprute. Ktos zna historie tego egzemplarza? Co mu sie kiedys przydazylo ze jest taki smasakrowany i popekany-pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie