Skocz do zawartości
  • 0

dziwny duży nóż ?

Winchester

Pytanie

Napisano

witam , znalazłem w lesie taki oto nóż ma około 45 cm długości. Długość samego ostrza to około 30 cm a szerokość 4 cm.Ma na rękojeści charakterystyczne wypustki szczególnie jedną połozoną najbliżej ostrza Czy ma ktos pomysł do czego mógł służyć czy jest to może jakiś dawny bagnet... ???

Niewiem czy to coś pomoże ale leżał na około 50 cm głębokości na w miare prostym terenie.

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Europaische Hieb und Stich Waffen , album wydany jeszcze w DDR-owie ale u nas w kraju dostepny jedne z pierwszych stron , autor chyba zbiorowy , jutro zrobie fotki ale ktos musi wrzucic na forum , bo ja nie umiem .
Po za tym dosyc popularne w literaturze przedmiotu troche bardziej specjalistycznej niz albumy .
Napisano
No dobra niedowiarki :-)
Znalazlem troche na necie , komu wyslac fotki , żeby wkleił ?
Albo po prostu wpisać na przegladarce słowo Bauernwehr" ( brón chłopska ) i troche poszukać - miłej zabawy .
Napisano

witam , znalazłem w lesie taki oto nóż ma około 45 cm długości. Długość samego ostrza to około 30 cm a szerokość 4 cm.Ma na rękojeści charakterystyczne wypustki szczególnie jedną połozoną najbliżej ostrza Czy ma ktos pomysł do czego mógł służyć czy jest to może jakiś dawny bagnet... ???

Niewiem czy to coś pomoże ale leżał na około 50 cm głębokości na w miare prostym terenie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie