Debogora Napisano 8 Październik 2006 Autor Napisano 8 Październik 2006 Prośba do kolegów o pomoc w identyfikacji tych trzech wpinek.Pierwsza to fragment jakiejś wpinki.
Debogora Napisano 9 Październik 2006 Autor Napisano 9 Październik 2006 Inicjały były przymocowane na zgrzew.Wpinka oberwała szpadelkiem ,więc wzmocniłem ją trochę żywicą epoks.Znaleziona na Pałukach.
Kiler Napisano 10 Październik 2006 Napisano 10 Październik 2006 Zobacz ze kolko jest takie samo jak w watku Korpusówka" na identyfikacji. Pisalem tez tam o wymiarach. Moze to jakas przerobka, ale nie wiem tego.
Debogora Napisano 10 Październik 2006 Autor Napisano 10 Październik 2006 Wątek korpusówki jest bardzo ciekawy,tym tropem będę szukał dalej.Srednica mojej wpinki to 27mm.A więc to chyba nie Belgijska.Dzięki Kiler za wskazówki.zaku wpinka jest taka sama ,te same inicjały,trochę tylko różni się kształtem.Pozdro.
zaku Napisano 10 Październik 2006 Napisano 10 Październik 2006 Kiler widze że, znasz sie na tym. Czy mógłbys mi zidentyfikować tą wpinke. Czy to jest to samo co ma Debogora?pozdr.
Debogora Napisano 8 Październik 2006 Autor Napisano 8 Październik 2006 Prośba do kolegów o pomoc w identyfikacji tych trzech wpinek.Pierwsza to fragment jakiejś wpinki.
Debogora Napisano 8 Październik 2006 Autor Napisano 8 Październik 2006 Miało być w dziale identyfikacja.Sory i proszę o przeniesienie.
Debogora Napisano 13 Październik 2006 Autor Napisano 13 Październik 2006 Literki mają 19 mm.średnicy.Może rzeczywiście to jakaś przeróbka?Dzięki za informacje kiler.
Kiler Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 Odnosnie jeszcze Twojej wpinki. Te splatane litery to belgijski Transport Corps 1922-1938, tylko nie wiem czemu sa na takim kolku. Zmierz te litery powinny miec 25 mm.
Pytanie
Debogora
Prośba do kolegów o pomoc w identyfikacji tych trzech wpinek.
Pierwsza to fragment jakiejś wpinki.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.