SZZ Napisano 6 Październik 2006 Napisano 6 Październik 2006 Witam,przed chwilą wysłałem Ci maila, przyjemnej lektury.Najlepiej, żeby wykrywacz mógł pracować w obu tych trybach i żeby statyczny był w dodatku z dyskryminacją. Tryb dynamiczny daje lepsze efekty w poszukiwaniach drobnych przedmiotów z metali kolorowych tak do pół metra w głąb ziemi. Tryb statyczny jest lepszy w przypadku dużych, głeboko zakopanych przedmiotów.Pozdrawiam,SZZ
marcin2828 Napisano 6 Październik 2006 Autor Napisano 6 Październik 2006 Dzięki SZZ,ale dopiero wieczorem go przeczytam , bo w pracy mam zablokowany dostęp do pryw. poczty :( .Jeżeli będę miał jakieś pytania do Ciebie po przeczytaniu Twojego emaila , to pozwolisz , że odpiszę ?Pozdrawiam
florek zaspa Napisano 6 Październik 2006 Napisano 6 Październik 2006 jejkuś jaki ja jestem załamany pomocy co mam zrobić jak ja będe żyć co ja poczne żółta kartka no nie chyba się potne albo jeszcze coś więcej . pewnie sie powiesze z tego powodu martin masz mnie na sumieniu tylko niewiem za co raned nadal .wyłączył sie z dyskusji na początku gówno go ona dalej obchodziła a kartke osle mu dałeś więc sie zastanów dobrze czy słusznie bo się tym zbłażniłeś
rorvik Napisano 6 Październik 2006 Napisano 6 Październik 2006 WitamDodam swoje 3 grosze jako już roczny użytkownik de Leona. /Przesiadłem sie na niego ze smętka/. W grupie mamy też Tejona więc mam jakies tam porównanie. Ja kupowałem go głównie ze wzgledu na wyświetlacz, chciałem sprawdzić jak się z tym chodzi. Po roku moge stwierdzić co następuje:wyswietlacz na polu sprawdza sie bardzo fajniewyświetlacz na militarce trzeba tak naprawdę zasłonić, łuska od PPS daje taki sam sygnał jak odznaka szturmowa czy /o zgrozo/ carski liczny znak, czyli widzenie co się ma pod cewką na militarce odpadadodatkowo de Leon ma taka uciążliwą cechę że, zapycha sie" przy dużych stalowych przedmiotach zalegajacych płytko pod ściółką - trzeba byc bardzo uważnym i zobaczyc to na wyswietlaczu.Czułości nie mam nic do zarzucenia, zasięgi jeśli chodzi o militarke oczywiście nieporównywalne ze smetkiem ale z tym sie liczyłem kupujac dynamika.Na pierwszej wojnie nastawiajac sie tylko na klamerki jest bezkonkurencyjny...:)Podsumowujac jestem z niego zadowolony, ale gdybym miał kupować go jeszcze raz kupiłbym Tejona /czulszy i ta podwójna dyskryminacja!/ lub cibole/vanquero i zostawił sobie smetka na II wś.Pozdrawiamr
der K. Napisano 6 Październik 2006 Napisano 6 Październik 2006 WitamJacek ,jaki model masz na myśli? Latam intensywnie z vaq od prawie roku i wyjąłem może ze dwa (mocno skorodowane) gwoździe...monetek jednak trochę więcej:) I nie jestem jakimś fanatycznym zwolennikiem tesoro...na razie mi pasuje. Chociaż coraz bardziej podoba mi się mikserek w XLT..Pozdrawiam der K.
Jacek P Napisano 6 Październik 2006 Napisano 6 Październik 2006 Mam na mysli Tejona.Kolega od Tejona stwierdzil, ze jesli wyciaga gwozdzie, to znaczy ze w trakcie poszukiwan nie pominal zadnej monety, ale jesli nie wyciaga gwozdzi, to prawdopodobnie i nie wyciaga jednoczesnie niektorych monet.Czy mial racje?Sprawdzilem, kiedy podkrecil dyskryminacje i nie wyciagal gwozdzi - szedlem ze swoim sprzetem za nim i ... znajdywalem jeszce monety....Oczywiscie, sa to tylko moje spostrzezenia i dotycza jednego sprzetu. Rozpisywalem sie o tym okolo roku temu, o czym wspomnailem wyzej, potem sobie darowalem....Nie twierdze ze Tesoro jest zle - jest to w dobrych rekach dobry sprzet, ale nie jest najlepszy, ma (jak chyba kazdy sprzet) wady i nie jest moim celem akurat jego krytyka, postanowilem zabrac glos sprowokowany zachowaniem jedynego (!!!) przedstawiciela tego sprzetu w Polsce - Raneda vel Denara, bo nie lubie jak sie obraza innych na forum tylko za to, ze maja inne spostrzezenia i opinie. Apeluje o poszanowanie innych opinii, i jedynie merytoryczne oceny, bo tego niestety w wiekszosci opinii brakuje. Pozdrawiam!Jacek
VanWorden Napisano 6 Październik 2006 Napisano 6 Październik 2006 Witam!Nie ulega dla mnie wątpliwości, że najlepszy wybór spośród Tesoro to Cibola/Vaquero (wedle upodobań) lub Tejon, który ma nieco większy zasięg. To spośród Tesoro, bo najbardziej uniwersalnym sprzętem do monet i militarki jest według mnie XLT, w którym masz także tryb mieszany (mixerek), czyli statyczny i dynamiczny naraz. Testy i porównania wszystkich powyższych wykrywaczy znajdziesz na forum XLT.Przeczytaj wszystko dokładnie i nie spiesz się z wyborem;)PozdrawiamVWPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 22:56 06-10-2006
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.