grba Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2006 W pudle z makulaturą znalazłem dzieło Adama Doboszyńskiego Gospodarka narodowa III wydanie z roku 1937.Wyjątkowo poszedłem do biura w sobotę i zupełnie oduchowo włożyłem rękę w makulaturę, którą dzisiaj wywieziono... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2006 Adam Doboszyński Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1976 Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 Fajną masz robotę.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozbooj Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 Nie znalezione w makulaturze, ale też efekt pracy biurowej. Oryginał wrócił do właściciela, skan pojawił się w książce... i został też u mnie.A budynki od wieków urzędowe lubią mieć swoje tajemnice, ja odkryłem m.in. portret premiera Cyrankiewicza i kilka starych mapek, widziałem też superfajny telefon, ale nie tylko ja odkrywam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2006 Tę stuzłotówkę znalazłem na wakacjach w drewutni, do której poszedłem po drewno na ognisko. Leżała na belce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2006 Jak na stan szopowy" nieźle wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanzz Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Ja właśnie w starej szafie z byłego urzędu znalazłem mapy topograficzne z fajnymi niemieckimi napisami i pieczątkami. Jak tylko zrobię zdjęcia to wkleję, tak gdzieś koło niedzieli. Są nawet odręcznie naniesione granice Raichu i GG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 30 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2006 Czuć go było trochę stęchlizną. Po odmoczeniu i umyciu, nic tylko założyć na głowę i ruszyć do akcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 Pewnie jakiś strażak wracał z zabawy w remizie przez las. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanzz Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 Tak jak obiecałem, wklejam fotki map znalezionych ostatnio w starej szafie. Są to mapy topograficzne, drukowane z polskich matryc, lekko przerobionych" przez Niemców. Te przeróbki to przede wszystkim dodanie niemieckich nazw i opisów legendy. Na większości są niemieckie numery ewidencyjne,daty wystawienia, pieczęci ylko do użytku służbowego" itp. Co więcej można znaleźć odręczne, robione ołówkiem dopiski. Na niektórych są dodane nazwy miejscowości w języku niemieckim. Mapy te przejęły polskie władze i chyba długo z nich korzystały. No i ostatnio miały być zniszczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanzz Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanzz Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanzz Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanzz Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanzz Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanzz Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanzz Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanzz Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 Ta zielona linia to granica między GG a Rzeszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 2 Październik 2006 Autor Share Napisano 2 Październik 2006 Czym sie różni mapa od planu?Plan jest szczegółowy ale niedokładny; mapa jest dokładna ale nieszczegółowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.