KaDe Napisano 21 Wrzesień 2006 Autor Napisano 21 Wrzesień 2006 Witam niedawno wybralem sie w okolice Ruskiego brodu i natrafilem na taka rzecz:Totenkopf w ksztalcie krzyza ze skzyzowanymi piszczelami.W tamtych rejonach braly udzial jednostki SS czyzby jakas pamiatka po nich ??Pozdrawiam
pavelock Napisano 23 Wrzesień 2006 Napisano 23 Wrzesień 2006 czy możesz powiedzieć dokładnie w jakim rejonie to wygrzebałeś ? Ja jestem tam codziennie , teren znam . Tak z ciekawości
sotnik Napisano 23 Wrzesień 2006 Napisano 23 Wrzesień 2006 sory ale oczysc to troszke ,bo jak narazie to identyfikacja niemoze nawet zaliczac sie do gdybania ,rownie dobrze moze byc to i matka boska ,
bjar_1 Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 Nie wiem gdzie widzisz tutaj otenkopf" :) A co do oddziałów SS w okolicach Ruskiego Brodu - pisz na maila.pzdrbjar_1
KaDe Napisano 23 Wrzesień 2006 Autor Napisano 23 Wrzesień 2006 Wyszarpalem to w okolicach Bokowa niedaleko znanego Goscinca.Trudno w to uwiezyc ale teren byl praktycznie nie przeorany co w tamtych rejonach jest juz chyba rzadkoscia;))I w tym miejscu pozdrowienia dla ludzi ktorzy nie zakopuja po sobie dolkow;>>>Postaram sie to jak najszybciej oczyscic i wtedy zamieszcze lepsze foto a tym czasem kolejne trafienie>Gapa z mosiadzu niestety polowka.Dosc slusznych rozmiarow wiec moze z jakiegos zwienczenia sztandaru lub cos w tym stylu.
pavelock Napisano 22 Wrzesień 2006 Napisano 22 Wrzesień 2006 Wygląda mi to raczej na kawałek odłamka .
pavelock Napisano 22 Wrzesień 2006 Napisano 22 Wrzesień 2006 Wygląda mi to raczej na kawałek odłamka .
pavelock Napisano 22 Wrzesień 2006 Napisano 22 Wrzesień 2006 O tym czy były tam jednostki SS to rzeczywiście bjar może udzielić takich odpowiedzi . Ja osobiście znalazłem tam tylko łuskę z biciami SS .
kucek Napisano 23 Wrzesień 2006 Napisano 23 Wrzesień 2006 Jeśli tam jest czaszka i piszczela to może nie Totenkopf ale część krzyżyka?
KaDe Napisano 23 Wrzesień 2006 Autor Napisano 23 Wrzesień 2006 Byc moze postaram sie wrzucic lepszej jakosc zdjecia.
KaDe Napisano 21 Wrzesień 2006 Autor Napisano 21 Wrzesień 2006 Witam niedawno wybralem sie w okolice Ruskiego brodu i natrafilem na taka rzecz:Totenkopf w ksztalcie krzyza ze skzyzowanymi piszczelami.W tamtych rejonach braly udzial jednostki SS czyzby jakas pamiatka po nich ??Pozdrawiam
Pytanie
KaDe
Witam niedawno wybralem sie w okolice Ruskiego brodu i natrafilem na taka rzecz:Totenkopf w ksztalcie krzyza ze skzyzowanymi piszczelami.W tamtych rejonach braly udzial jednostki SS czyzby jakas pamiatka po nich ??Pozdrawiam
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.