rav79 Napisano 14 Październik 2006 Autor Share Napisano 14 Październik 2006 Dzisiejsza 2 złotówka. Nie miała tyle szczęścia co tamta 5 złotówka :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 14 Październik 2006 Autor Share Napisano 14 Październik 2006 Alek też zaliczył ostrą obcierkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 Witam,czy łuska od mausera z ok. 40 cm - to dobry wynik?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 21 Październik 2006 Autor Share Napisano 21 Październik 2006 A dzisiaj prawie same boratyny :(Ale jest też solid sap i grosz grubasa. Fant dnia to krzyżyk - chyba XIXw. Ładny i ciekawy okaz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareQ Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 troche zazdroszczę :)z moim RU2 az takich ilosci nie znajduję... albo chodzę nie po takich polach.. :)darz dół! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 22 Październik 2006 Autor Share Napisano 22 Październik 2006 DareQ czasem szukam z kolegą, który chodzi z RF. Bywa, że po fantach nie widać takiej różnicy jakby by mogła wynikać z renomy używanych wykrywaczy... Sprzęt to nie wszystko ale zawsze lepiej mieć ten lepszy :)A dzisiaj menu znacznie bardziej urozmaicone niż wczoraj. Fant dnia to ikonka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maeco Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 Rav, widzę, że nie zasypujesz gruszek w popiele;) W sobotę wybieram się w twoje okolice, więc może przeczeszemy stare miejsca? Będę miał małą niespodziankę (mam nadzieję;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 26 Październik 2006 Autor Share Napisano 26 Październik 2006 Witaj M!Stare miejsca możemy zwiedzić ale mam też na oku jedno nowe które chcę sprawdzić. Oby tylko w sobotę nie padało.Niespodzianka? Fajnie-lubię niespodzianki :)pozdrawiamR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ładziak111 Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 witajcie mam prawie rok minelab sove.gt i nie zamienię go na żaden inny sprzęt . rewelacyjny zasięg i super czuły / złoto / . moim zdaniem nadaje się zarówno na pola jak i ziemianki i okopy . czyli drobnica i militaria . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maeco Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 Też mam nadzieję, że pogoda będzie łaskawa. Pojawię się u Ciebie pewnie jakoś około 10-11. Możemy sprawdzić nowe miejsce, bo stare pewnie już dokładnie przeszukałeś;)Do zobaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maeco Napisano 2 Listopad 2006 Share Napisano 2 Listopad 2006 Faktycznie trudno się nie zaprzyjaźnić z minelabem;) Efekt wczorajszego wypadu na podwarszawskie pole. Niestety deszcz trochę pokrzyżował plany, ale i tak ziemia trochę oddała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 2 Listopad 2006 Autor Share Napisano 2 Listopad 2006 Całkiem nieźle jak na drugi raz w terenie z nowym sprzętem.Ale x-terry chyba nie trzeba się długo uczyć?Tak przy okazji-na cmentarz nie zapomniałeś :)pozdrawiamR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maeco Napisano 2 Listopad 2006 Share Napisano 2 Listopad 2006 Faktycznie wykrywacz jest dosyć przyjazny, ale przy jego nastawianiu i dostrajaniu mimo wszystko kłania się doświadczenie zdobyte z innymi wykrywkami.Rav, twoje pytanie z tym cmentarzem, to zabrzmiało przynajmniej dwuznacznie biorąc pod uwagę forum na którym jesteśmy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 18 Listopad 2006 Autor Share Napisano 18 Listopad 2006 To troszkę fancików z ostatnich chyba podrygów tego sezonu... Dzisiaj pogoda była wybitnie wykopkowa ale to pewnie ostatni taki dzień w tym roku :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 19 Listopad 2006 Autor Share Napisano 19 Listopad 2006 I jeszcze dzisiaj pół godzinki w deszczyku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 27 Listopad 2006 Autor Share Napisano 27 Listopad 2006 A to część fancików z sobotniego wypadu z kolegami na podpułtuskie pola w miejsca jednej z odsłon pułtuskiej batalii. Chociaż fanty wybitnie napoleońsko nie wyglądają :)Może kogoś interesują kule muszkietowe? Mogę wysłać po kosztach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 27 Listopad 2006 Autor Share Napisano 27 Listopad 2006 Te sreberka przed kąpielą w kwasku cytrynowym były zczerniałe i zupełnie nie czytelne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ładziak111 Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 witam tak jak wcześniej pisałem mam minelab sov.gt . ostatnio znów mnie zaskoczył , wyciągnąłem carską klamrę piechoty z dołka o głębokości 56 cm ,zaznaczyłem rysę na szpadlu i w domu zmierzyłem . sygnał był dost+ i uważam że jeszcze głębiej też by ją zauważył ". z żelastwem też nie ma problemu chociaż ktoś kiedyś zauważył że do tego się nie nadaje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Rav, to dziesięc groszy to słabe srebro, ja po czyszczeniu mam takie samo.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 30 Listopad 2006 Autor Share Napisano 30 Listopad 2006 Wiem, że to słabe srebro. Mam ich już kilka ;)Ale zawsze nawet jak moneta ma bardzo ciemną patynę jest chociaż częściowo czytelna a ta przed oaletą" wyglądała na zupełnie wytartą...pozdrawiamR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indar Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Minelab Muskeeter Advantage - standardowa cewka.Niestety monetki (same srebrne 10cio kopiejkowki) przewaznie w kiepskim stanie, czesc wyszla z ziemi uszkodzona. Najbardziej zaluje tej dwudziestki. I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indar Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Małe zbliżenie na dwie monetek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indar Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 A tu zblizenie na orzelka.Muszkieter to dobry (w stosunku do ceny) sprzet, trzeba tylko auczyc" sie sygnalow. Po jakims czasie wyroznia sie kilka rodzajow dzwiekow, trzeba tylko cierpliwosci. Czasem denerwuje tylko jego dynamicznosc na dyskryminacji.A klamerki lyka spokojnie na 0.5 metra, jak nie wiecej. Wszak to spory kawalek kolorowego metalu :)klaniamIndar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 2 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2006 Dowiedziałem się nieoficjalnie, że moja kochana małżonka kupiła mi na gwiazdkę wskaźnik do minelaba :)Indar nie słyszałem jeszcze mowy" muszkietera ale ja jak nie chodzę z tydzień z gt to po wejściu na pole odnowa się uczę co do mnie gada z tym że za każdym razem szybciej znajdujemy wspólny język :)może wskaźnik będzie pomocny...A to z dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekD Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 Indar, tak z ciekawości - Tannenberg? :)DarekRav79 - wskaźnik jest pomocny, jak dla mnie nawet bardzo - ale nie ufam mu w 100%. Co jakiś czas sprawdzam czy nie robi mnie w konia :) Im głebiej tym częściej mi się myli - ale na plaży bywa że szukam prawie po nominałach:)Mikołaja" pozdrów, cześć.Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.