kris_kutno Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 coś by sie wykąbinowało z kasą, od razu tyle nie trzeba wykładać na raz, tylko systematycznie co miesiąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris_kutno Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 widze ze temacik przycichł. Nie ma chetnych do podjecia sie budowy repliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 Kris trzeba , od razu. A 15 tys. to za mało na replikę, chocby była na Żuku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris_kutno Napisano 27 Październik 2006 Share Napisano 27 Październik 2006 Akagi, mamy skup złomu, podwozi i materiału do budowy u nas ci nie brakuje. Spawaczy też nam w firmie 8. Tak więc z tym tez nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 27 Październik 2006 Share Napisano 27 Październik 2006 No to jeśli jesteś chętny, to nie ma na co czekać, tylko brać się za budowę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutno Napisano 27 Październik 2006 Share Napisano 27 Październik 2006 jeżeli projekt ruszy ..mogę pomóc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris_kutno Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 tylko czy ktoś łaskawy udostępni plany, bo wiem ze niektórzy posiadaj takowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 Kris, jesli będziesz chciał budować cos polskiego - Zespół Polska Broń Pancerna - czyli Hart i Akagi służy pomocą. Być może także planami. Natomiast w kwestii niemczyzny odsyłam co najmniej do Okejosa, a w temacie 222 to Muzeum w Otrębusach lub Czechy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris_kutno Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 Akagi jaki jest do ciebie e-mail bo z odkrywcy nie można do ciebie wysłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris_kutno Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 Przepraszam, chodzi mi o e-maila do okejosa" bo nie moge mu wysłać coś na priva. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 okejos@abteilung7.orgokejos@interia.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leśny Władek Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 Moja skromna rada...nie montujmy pancernych nadwozi na ramach typu żuk,tarpan jedzie taka replika, kołysze się jak łódka na fali a kierowca i załoga powoli dostają choroby morskiej.można wykorzystać jednostkę napędową zuka,tylny most, układ kierowniczyNależy określić ile będzie ważył budowany pojazd, i dobrać do jego masy odpowiedną ramę,a przedewszystkim resory i amortyzatoryŻyczę powodzenia Mirek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 to prawda w twoim pegoucie jezdzi sie super po dziurach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris_kutno Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Witam, panowie chciałbym wrócić do tematu budowy kolejner repliki 222. Na kogo mógłbym liczyć z jakąś pomocą w uzyskaniu jakiś materiałów, bo czesi nie są chetni do udzielenia pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Uderzaj do Muzeum Motoryzacji w Otrębusach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris_kutno Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Okejos, przyślij mi jak możesz jakiś kontkt do ciebie na priva - najchętniej numer tel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 20 Styczeń 2009 Share Napisano 20 Styczeń 2009 Przepraszam że wznawiam taki nie za świeży post :)Czyw Polsce są oryginalne sdkfz 222 jakieś ? niekoniecznie jeżdżące... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peiper Napisano 20 Styczeń 2009 Share Napisano 20 Styczeń 2009 http://www.muzeum-motoryzacji.com.pl/podstrony/galeria.php?rodzaj=samochodyCo do egzemplarza jeżdzącego to o ile mnie pamięć nie myli poseł-komandos Jerzy Dziewulski jeżdził takim modelem w jakimś programie telewizyjnym dwa-trzy lata temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 Mnie się wydawało, że Mario pytał o oryginalne egzemplarze tego pojazdu, a prezentowany w Muzeum Motoryzacji i Techniki to jest replika.Ale może nie umiem czytać…PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 Jedyne zachowane Sd.Kfz.222 na świecie to:1)Kolekcja Littlefielda 2)Kubinka3)Patton muzeum w USA-duże braki4)Jakieś małe muzeum we Francji-prywatne.Brak bliższych danych.Pozostałe to mniej lub bardziej wierne repliki.Jest to najczęściej budowana replika pojazdu pancernego na świecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 2)Kubinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 3)Patton Museum USA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 4)Francjapozdrawiamkruszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 Dwa ostatnie to wcześniejsi bracia Sd.Kfz.221-róznica niewielka,ale bądźmy dokładni ;-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gefreiter Napisano 22 Styczeń 2009 Share Napisano 22 Styczeń 2009 witam , Jakiś czas temu widziałem bardzo ładny model , prawdopodobnie to kopia ale nie jestem pewien , świetnie się prezentował , całość w Czechach pod Opavą na rekonstrukcji , grupa ponoć z Pragi czy z okolic . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.