Skocz do zawartości

Bzura 2006 - uwagi krytyczne

akagi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 169
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam serdecznie adwersarzy.Co do kuponów,to chyba jednak były,na obiad po rekonstrukcji i o tym mówię,no chyba,że Wojtek Zalewski kłamie,ale słyszałem na tym forum już takie rzeczy,że niewiele mnie może zdziwić.Powoli rekonstruktorski światek zaczyna przypominać bandę wazeliniarzy i snobów,z których każdy uważa się z nie wiadomo jakiego speca.Pan Willi" np.w zeszłym roku stwierdził,że w 1939 nie stosowano w WH Zeltbahn,to jest dopiero Darłowo!!!!A wystarczy poczytać!!Jeżeli bowiem wywalono kogoś w trzewikach z opinaczami to jakim prawem jeździł motocykl Ural" nawet nie przemalowany,z kolesiem w płaszczu wędkarskim????Proszę o sensowne wyjaśnienie.Że nie wspomnę też o BMW" z AA7 niezbyt udanie przerobionych z emek",różniących się kilkoma" istotnymi szczegółami.Panowie krytycy,zastanówcie się nad tym co robicie,bo jak na razie to tylko gotujecie się we własnym sosie i psujecie klimat rekonstrukcji w tym kraju niestety.A kolegę loewawa z chęcią poznam i wtedy....:)Tak,cała specyfika tego forum,brak argumentów,to najlepiej wpierd...ić.Spoko,daj namiary na siebie to wyjaśnimy kilka kwestii,kozaku.

Nie chcę się wtrącać, ale pierwszy rekonstruktor RP Willi, nosi zafarbowane obustronnie szelki czeskie licem na wierzch...
Nawet z dumą je prezentuje na swojej stronie
http://www.abteilung7.org/obrazy/mund_wyp/szelki.jpg

WSTYD I KOMPROMITACJA

Szanowny Panie Basajew", z całym szacunkiem, zróbże Pan sobie własną, najlepszą na świecie rekonstrukcję sylwetki żołnierskiej, i na to poświęcaj Pan własny, zgoła bezcenny czas, bo wycieczki personalne lub kłamstwa skończą się dla Pana wycieczką do sądu w roli pozwanego przez Fundację Polonia Militaris. Nie myśl sobie człowieku, że ochroni Cię nick albo niechęć do publikowania własnych danych osobowych.

Thorsten poruszyl powazny problem ogolnej organizacji" i zaangazowania roznych lokalnych podmiotow. Czyli tego co jest poza" Komitetem Organizacyjnym Rekonstrukcji (jak to niektorzy mowia o co jest za plotem").

Trudno w to uwierzyc, ale jest to problem mimo, ze rekonstruktorzy i widzowie udowodnili już, że Bzura" nie jest efemeryda (odbywala sie juz piaty raz).

Niektorzy" urzednicy nadal nie dostrzegaja imprezy i zwiazanych z nia mozliwosci promocji Ziemi Sochaczewskiej. Te tysiace ludzi odwiedzajace Brochow nie dzialaja na wyobraznie.

Potrzebna jest akcja plakatowa, polaczenia autobusowe i wiele innych rzeczy lezacych poza kompetencjami" rekonstruktorow i co? I nic. Po co?
Przy okazji mozna zapromowac Sochaczew, jego Muzea i co ? I nic. Po co?
Do samego wjazdu do Brochowa dochodza tory czynnej muzealnej waskotorowki, od lat rekonstruktorzy probuja porozumiec sie z Muzeum w sprawie prezentacji i co? I nic. Po co?

P.S.
Wystarczy dodac, ze tegoroczne zaangazowanie dodatkowych sil Policji i Zandarmerii Wojskowej tez bylo przedsiewzieciem Komitetu Organizacyjnego Rekonstrukcji(czyli rekonstruktorow).

W kwestii kuponow -

Kazdy ZGLOSZONY zgodnie z regulaminem uczestnik rekonstrukcji mial przygotowany identyfikator z karta zywieniowa (na dole)
Zgodnie z tym DOKUMENTEM byl przyjety na reknstrukcjei mial prawo do wyzywienia na koszt organizatora. O innych bonach zywieniowych nie wiem, nie widzialem, nie slyszalem, a bylem caly cztery dni non stop na miejscu.

Jesli ktos przyjechal w niedziele i chcial brac udzial w imprezie nie przysuguje mu zadne wyzywienie ze strony organizatora. Tak samo jesli ktos przyjechal nie zgloszony.I chocby wieszali na mnie ¨stado psow¨ zdania nie zmienie.

Po drugie - jesli kolega Willi nie dopuscil kogokolwiek do insceniacji mial takie prawo nalozone przez organizatora.
Wszelka dyskusja w tym temacie tez mija sie z celem , zdania nie zmienie. To ma byc wojsko, chocby przebrane , a nie burdel czy sejm.

Za wszelkie uwagi krytyczne jestem bardzo wdzieczny. Pomoga lepiej organizowac imprezy w przyszlosci.
Idiotyzmow jak powyzej tolerowac nie zmierzam.

Thorsten - oczywiscie , ze masz racje. Niestey, tak jak napisal Bzura2005 jest to poza nasza moca sprawcza i nijak nie mozna przekonac lokalnych decydentow, e dobra komunikacja na impreze to tez promocja.
Przykre lecz prawdziwe.

pozdrawiam z urlopu

Jacek akagi Haber

ps. przepraszam, ale tu nie maja polskich znakow

Panie Horst!
Masz pan rację! Wszyscy nosimy czeskie zafarbowane szelki, mundury z Hero lub Sturma, bundeswehrowskie saperki. A dlaczego?
Bo tak nam sie podoba!
Bo na takie akcesoria nas obecnie stać i takie akcesoria są dostepne!
I to się podoba prawie 40 członkom grupy AA7 i organizatorom imprez, którzy nas zapraszają, akceptując nasz wygląd, wyposażenie i zachowanie.

Panie Basajew!
[----]

Witam serdecznie adwersarzy.Co do kuponów,to chyba jednak były,na obiad po rekonstrukcji i o tym mówię,no chyba,że Wojtek Zalewski kłamie,ale słyszałem na tym forum już takie rzeczy,że niewiele mnie może zdziwić.Powoli rekonstruktorski światek zaczyna przypominać bandę wazeliniarzy i snobów,z których każdy uważa się z nie wiadomo jakiego speca.Pan "Willi np.w zeszłym roku stwierdził,że w 1939 nie stosowano w WH Zeltbahn,to jest dopiero Darłowo!!!!A wystarczy poczytać!!Jeżeli bowiem wywalono kogoś w trzewikach z opinaczami to jakim prawem jeździł motocykl "Ural nawet nie przemalowany,z kolesiem w płaszczu wędkarskim????Proszę o sensowne wyjaśnienie.Że nie wspomnę też o "BMW z AA7 niezbyt udanie przerobionych z "emek,różniących się "kilkoma istotnymi szczegółami.Panowie krytycy,zastanówcie się nad tym co robicie,bo jak na razie to tylko gotujecie się we własnym sosie i psujecie klimat rekonstrukcji w tym kraju niestety.A kolegę loewawa z chęcią poznam i wtedy....:)Tak,cała specyfika tego forum,brak argumentów,to najlepiej wpierd...ić.Spoko,daj namiary na siebie to wyjaśnimy kilka kwestii,kozaku."

Kolego Szamil Basajew o kogo chodzi na tym motocyklu? zapodaj jakieś zdjęcia;) chętnie sie pośmieje z płaszcza wędkarskiego =]

Co do kuponów na obiad:chodziło mi o karty mobilizacyjne i żywieniowe,których nie dostałem jako pełnoprawny uczestnik rekonstrukcji Bzura 2006.Przybyłem na pole bitwy w sobotę i spytałem od razu Pana Williego" o ten temat,na co on wzruszył ramionami i powiedział,że ie należy się i musiałem już dostać i w ogóle kręcę coś." Przepraszam,że przekręciłem troszkę fakty,Wojtek Zalewski mówił mi właśnie o tych kartach żywieniowych,które każdy uczestnik powinien dostać,a której ja nie dostałem.Mówiąc o kuponach miałem na myśli właśnie te karty,tylko coś mnie się w słowa źle ubrało,taki skrót myślowy".Zdjęcie motocykla z płaszczem wędkarskim i ciekawymi" goglami chyba z lat '50 obok i poniżej :D I jeszcze jedno:rozumiem,ze szelki i gogle do dupy mozna miec,a opinaczy i trzewikow nie?Rowni i rowniejsi...ot cała prawda...

I jeszcze jedno zdjątko :D Nie to żebym się czepiał,ale szukam sprawiedliwości!Panie Jazłowiak,nie imputuj mi tu Pan kłamstwa,tylko przeczytaj uważnie posty,a jeśli chodzi o moje dane,to nie podaję ich tylko dlatego,że sporo w necie wszelkiego rodzaju plugastwa.Jak zajdzie taka potrzeba na pewno się poznamy i nie będę tego unikał.Co do sylwetki żołnierza,którego odtwarzam,to nie mam sobie nic do zarzucenia,wszystko zgodne z regulaminem AA7,a nawet doskonalsze :D Wymagam tylko sprawiedliwości-TAKIEJ SAMEJ DLA WSZYSTKICH,A NIE TYLKO DLA WYBRANYCH.I o to mi chodziło w wypowiedziach,a nie o wycieczki pod czyimś adresem.Pozdrawiam.

Kolego, a moze panie (bo kolegami nie bedziemy) szamil basajew. Nie chodzi tu o nieinformowanie nas, że coś było nie tak, bo obiektywna krytyka jest zawsze mile widziana. Chodzi tu o twój styl. Nazywanie tu Willego złodziejem a nas frajerami przekroczyłeś wszelkie kanony przyzwoitej konwersacji. Jak jesteś taki uczciwy i żądasz tego od innych, to szkoda, że nie wystąpiłeś na apelu i nie powiedziałeś nam tego prosto w oczy a nie teraz, czując się bezkarny, schowany za nickiem. To wszystko co napisałeś, można powiedzieć normalnie, a ty rzucasz bluzgami na lewo i prawo. Fajnie, że posiadasz całe wyposażenie i jest ono lepsze od AA7, ale jest jedna rzecz której nie posiadasz. Jest to twoja kultura i sposób wysławiania się, a tego nie da sie skompletowac ani kupić.

Steiner... Większość rekonstruktorów nosi czeskie szelki i nie ma w tym nic złego bo po odpowiedniej przeróbce są uderzająco podobne.

Problem tylko w tym że Willi ma szelki licem na wierzch!
Jak to zobaczyłem to mnie dosłownie zmroziło...

Misiu - pysiu Basajew, napisz cos jeeeszcze, chętnie poczytamy o Twoich frustracjach. Dodaj, że niemiecki PAK to ruska 45tka, że Hanomag to czeski OT-810, że samochód pancerny wz. 34 to GAZ 65, a SdKfz 222 to w sumie Żuk, że polacy i niemcy biegali z Kałachami. Wyżyj się TFUrczo, udowodnij nam podrekonstruktorom o Twojej nadrekonstrukcyjnej wyższości, że jesteśmy nędznymi robakami. Gdzież nam do Twojego geniuszu!
I jeszcze jedno.
Za rok, jeśli będzie Bzura 2007, dowódcą garnizonu niemieckiego będzie najprawdopodobnie Willi, czy to Ci się podoba czy nie.
Zajmij sie swoją na wskroś doskonałą rekonstrukcją, a najlepiej obraź sie na dowództwo garnizonu niemieckiego, organizatorów Bzury" i w geście protestu zbojkotuj imprezę nie biorąc w niej udziału. Będziemy Ci za to serdecznie wdzięczni.
Na mnie też sie obraź i nie odpowiadaj na mój post, please!!!

I jeszcze jedno.
Bzura w roku 2007 będzie TYLKO dla wybranych.
To też może ci sie nie podobać, więc obraź sie po raz drugi.

Leowawa,nie nazwałem nikogo złodziejem,napisanie,że pewne czyny to złodziejstwo nie jest określeniem człowieka tylko nazwaniem stanu,który zaistniał.Być może przesadziłem nieco z epitetami,za co przepraszam,chodzi o tych frajerów",ale nie boję się rozmawiać i nie ukrywam ,że przy najbliższej okazji z chęcią wszystko wyjaśnię z zainteresowanymi na spokojnie.Steiner7,Twoje słowa to czysta niedorzeczność,skoro jak sam napisałeś jeździ na rekonstrukcji OT-810,strzela się z kałaszy,śmigają niezgrabnie przerobione emki" to dlaczego wywala się kolesia w opinaczach i trzewikach????Na tle tych wszystkich niedoskonałości opinacze i trzewiki nie są chyba aż tak rażące,aby wywalać gościa na 5 minut przed początkiem rekonstrukcji!!!I to było celem moich postów,wykazanie tej niedorzeczności!!Z Twojej wypowiedzi wnioskuję jednak przede wszystkim,żeś chyba zwolennikiem PiSu ;),bo tak pięknie przekręcasz sens wypowiedzi...a może ich po prostu nie rozumiesz...??Mam jednak nadzieję,że po tej wiadomości wszystko będzie już jasne.Pozdrawiam.

Otto,nie unoś się,nie napisałem posta,żeby kogoś urazić,ale żeby coś wykazać,coś o czym możesz poczytać powyżej.Na motocyklach rzeczywiście się nie znam,nie ma to znaczenia czy M czy Ural,wystarczy,że wiem jak wygląda BMW :D Panowie,ja naprawdę nie mam nic do żadnego z Was,chcę tylko wykazać niekonsekwenję w traktowaniu uczestników,którzy poświęcają swój czas i pieniądze i są wywalani na 5 minut przed rozpoczęciem imprezy.To niesprawiedliwe i nieuczciwe.Bene.

daltego koles ze nie ma takiej ilosci motorów orginalnych zeby zapełniły palc boju a jak są to wlasciciele drżą ze strachu o swoje mszyny pomykające po łakach i bezdrożach.. a gostków z opinaczami mozna miec tylu ilu jest rekonstruktorów niemieckich....
a co dosłów to ci przypone ze napisałeś wyraznie ze Willi ukradł twoje kartki... a jak ktoś cos kradnie to jest... świetym mikołajem ???

no ale czlowieku? po cholere piszesz takie zeczy, ktore są nieprawdą? było hero trzeba było sobie wypozyczyc saperki!!! Z roku na rok bzura podnosi standardy, moze w przyszlym w regulaminie bedzie napisane: zakaz wstępu nieudolnie przerobionym emkom. Organizator zaczyna od sortu mundurowego ale widze ze to zaczyna isc coraz wyzej =] wiec zamiast wypisywac bzdury kup sobie saperki:) mnie tez na wiele zeczy nie stac:/

Płaszcz wędkarski też był przenośnią,jakiś dziwny kolor ma na tych zdjęciach i tak mi się skojarzyło :) Poza tym nie nazywaj nikogo idiotą,bo będziesz musiał się tłumaczyć,jak ja.Swoją drogą ciekawe co na to admin :)
admin docenia dluga droge jaka przeszedl uzytkownik Szamil Basajew - od rzucania wyzwisk do przyznawania sie do wlasnych bledow:) natomiast strona merytoryczna tego sporu nie jest tematem mojego zainteresowania.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora adler153 22:51 01-10-2006

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie