frost Napisano 12 Wrzesień 2006 Autor Napisano 12 Wrzesień 2006 Siadam sobie przed komputerkiem i widzę komunikat,że eDonkey nie będzie dłużej działać i jedyne co mogę zrobić to go odinstalować. Krew mnie zalała bo akurat ściągałem sobie parę kronik. Czy wiecie o co chodzi ?
LEWY Napisano 15 Wrzesień 2006 Napisano 15 Wrzesień 2006 Podaję za informacją z dobrego źródła:MetaMachine producent eDonkey, eDonkey 2000, Overnet i operator sieci P2P - zawarła porozumienie, a raczej złożyła broń, z organizacją RIAA. Firma kończy z dystrybucją swoich aplikacji do bezpośredniej wymiany plików.Oprócz tego, MetaMachine zapłaci RIAA 30 mln USD z tytułu odszkodowania za straty, które przemysł muzyczny poniósł z powodu użytkowników aplikacji eDonkey, eDonkey 2000 oraz Overnet. W zamian za to RIAA zrezygnuje z podejmowania dalszych kroków prawnych przeciwo MetaMachine.Gdyby chodziło tylko o zakończenie dystrybucji to 1/2 biedy. Niestety Firma ma podjąć, a w zasadzie już podjęła, działania, których celem będzie uniemożliwienie tym programom dalszego skutecznego działania. Na www.edonkey2000.com i www.edonkey.com można przeczytać Jeśli kradniesz muzykę lub filmy, łamiesz prawo. (...) Gdy pobierasz materiały chronione prawem autorskim, nie jesteś anonimowy". cóż,szkoda...LEWY
Podziemny_Kosmos Napisano 22 Wrzesień 2006 Napisano 22 Wrzesień 2006 hmm - mi tam cały czas działa - używam wersji 0.47a
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.