Skocz do zawartości

eDonkey kaputt ?

frost

Rekomendowane odpowiedzi

Siadam sobie przed komputerkiem i widzę komunikat,że eDonkey nie będzie dłużej działać i jedyne co mogę zrobić to go odinstalować. Krew mnie zalała bo akurat ściągałem sobie parę kronik. Czy wiecie o co chodzi ?

Podaję za informacją z dobrego źródła:

MetaMachine producent eDonkey, eDonkey 2000, Overnet i operator sieci P2P - zawarła porozumienie, a raczej złożyła broń, z organizacją RIAA. Firma kończy z dystrybucją swoich aplikacji do bezpośredniej wymiany plików.

Oprócz tego, MetaMachine zapłaci RIAA 30 mln USD z tytułu odszkodowania za straty, które przemysł muzyczny poniósł z powodu użytkowników aplikacji eDonkey, eDonkey 2000 oraz Overnet. W zamian za to RIAA zrezygnuje z podejmowania dalszych kroków prawnych przeciwo MetaMachine.

Gdyby chodziło tylko o zakończenie dystrybucji to 1/2 biedy. Niestety Firma ma podjąć, a w zasadzie już podjęła, działania, których celem będzie uniemożliwienie tym programom dalszego skutecznego działania.

Na www.edonkey2000.com i www.edonkey.com można przeczytać Jeśli kradniesz muzykę lub filmy, łamiesz prawo. (...) Gdy pobierasz materiały chronione prawem autorskim, nie jesteś anonimowy".

cóż,szkoda...

LEWY

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie