1000WATT Napisano 30 Lipiec 2007 Napisano 30 Lipiec 2007 Film jako kino akcji niezły powiedział bym nawet genialny.Chociaż w sporym stopniu mija się z książką Gerharda to i tak wart uwagi.:)Acer Polskie Drogi",to nie chyba :) to jest jeden z najładniejszych obrazów serialowych,a muzyka to taka ,że aż dech zapiera i za serce ściska.Puścili by też Pogranicze w ogniu", własnie ma ktoś w swojej prywatnej kolekcji Pogranicze w ogniu "?Jeśli tak to proszę o maila .Swoją drogą jestem ciekaw kiedy nakręcą coś nowego porządnego o tej tematyce nie kręconego pod sytuację polityczną jaka w danym czasie panuje.Jest przecież o czym , nasza historia jest taka bogata i tak ciekawa ,chociażby walki na wale pomorskim czy też odsiecz wiedeńska itd,itp.
aegirsson Napisano 31 Lipiec 2007 Napisano 31 Lipiec 2007 ciekawe jak duża była ingerencja cenzury w Kalenia... mnie bardzo podoba się postać pułkownika w filmie tym, nie mówiąc o p. Gołasie, czy p. Kłosińskim.
H2HSnake Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 O odsieczy wiedeńskiej to ma Gibson kręcić lol i samego Sobieskiego grać. Czytałem gdzieś ostatnio. Jakiś narwaniec z Polski rozmowy z Gibsonem prowadzi. Film ma się przyjąć bo w końcu opowiada o zwycięstwie europy nad Muzułmanami hehe.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.