Skocz do zawartości

Zamykanie wątków- do Panów Administratorów

R. Lewy" Lewszyk

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, poziom wielu dyskusji spada na psy, to fakt, ale moim zdaniem nie może być to powodem zamykania wątków.
Forum dyskusyjne jak sama nazwa wskazuje służy do dyskutowania, a zamykanie watków dyskusji temu nie służy.
Zgadzam sie z Panami że pyskuwki należy ucinać, ale może przez czasowe blokowanie pyskowników"? Byc może przez to, to forum stanie sie miejscem gdzie niektórzy poznają zasady prowadzenia dyskusji.

Robert Lewszyk

Opisywanie zdjęć ja wymyśliłem i tak pozostanie.
A to dlatego że 30% z 80 tysięcy zdjęć które mamy na forum jest linkowane na innych serwisach obciążając nam serwer za który płacimy konkretne pieniądze.

Dlatego albo możemy wyłączyć opcję linkowania do fotek z Odkrywcy przez zewnetrzne serwisy albo dodamy napis. Dodaliśmy napis i pojawi się on niedługo na wszystkich materiałach i fotkach zamieszczonych w serwisie.

W galeriach funkcjonuje to już od dawna i sprawdza się doskonale, ukróciło to znacznie problem z nielegalnym kopiowaniem fotek bez zgody ich autorów.

Kolejna mała uwaga, bardzo proszę o zamieszczanie tego typu pytań do admina w dziale towarzyskie ale właściwym sposobem kontaktu jest nadal e-mail.

Co do blokowania wątków był to jedyny sposób na ucięcie zbędnych pyskówek, wszelkie tematy w tych wątkach zostały wyczerpane i nie było szans na przywrócenie dyskusji na właściwy temat.

Mamy taki dział Towarzyskie który przemianuje na Towarzyskie - Hyde Park gdzie każdy będzie mogł w ramach ogólnie przyjętej netykiety, regulaminu i prostego poszanowania innych wyrazić swoją opinię na dowolny temat.

Jest to konieczne, bardzo bardzo wiele osób czyta tylko określone działy w tym główny właśnie po to żeby nie musieć wszędzie dookoła oglądać kłótni, obelg i prania brudów.

Dlatego zaostrzymy trochę zasady, dział główny ma być tylko dla rzeczowych dyskusji!!! jeżeli koniecznie macie potrzebę nawtykania sobie zamieśćcie post w Towarzyskie Hyde Park i podajcie link do właściwego wątku. Wszystkie inne posty nie na temat będa bezapelacyjnie usuwane.

Posty będą usuwane, moderowane i będą się sypać żółte kartki.

Chcecie sobie nawrzucać w ramach ogólnie przyjętych norm kultury osobistej. Proszę bardzo zapraszam do Hyde Parku,

Pisałem o blokowaniu reaktywacji wątku w takiej postaci w jakiej już dwukrotnie kończył. Jest wiele pytań, na które ja też z chęcią poznałbym odpowiedź, ale niestety giną one w powstającym za każdym razem bagienku.

Spokojnie Panowie i bez nerwów, nie da się napisać uniwersalnego regulaminu na każdą okazję jak również nie zawsze da się zapanować nad dyskutantami.

Z tymi pyskówkami jest niezły problem, nie wystarczy usunąć zapalnego postu, często są już inne posty nawiązujące do tego z pyskówką. Nie da się często wyrwać czegoś ze środka, nie da się również siedzieć 24h i moderować forum.

Dlatego wpadłem na pomysł Hyde Parku, tu będzie można podyskutować ale nadal bez obrażania innych. Będzie można dociec np. od warsa kto kierował akcją.

Pyskówki muszą zejść z głownego działu!!!

A faktycznie zaostrzymy rozdawanie kartek zbyt krewkim dyskutantom.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie