Skocz do zawartości

Nastawy Smętek

Wercyngetoryks

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy możecie mi podpowiedzieć nastawy w Smętku żeby maksymalnie szukał w głąb wszystko jak leci? Chodzi o zgrubne spenetrowanie miejscówki a potem szczegółowo....Dzieki Pozdrawiam!
Napisano
wiele osob go uzywa, ale nikomu sie nie chce pisac o nastawach bo bylo to walkowane setki razy:P wystarczy jak w wyszukiwarce wpiszesz slowo smetek lub hs to znajdziesz to co trzeba:) jak sie nie myle to takze na poszukiwania.pl byly nastawy smetka:)
PS. ja jak chodze ze smetkiem do dostrajam go na tzw. pompke i na zasiegi nie nazekam bo monetki wyciagam:)
pzdr.
Dawid
  • 4 weeks later...
Napisano
ubenfurer ja uzywam tej metody w lesie, po ktorym chodze w 99% a jak wiadomo w smetku gdy ma sie dyskryminacje to dostrajanie do gruntu jest manual i jak sie cewke podniesie to daje sygnal, a ja do tego nie jestem przyzwyczajony:P hehe moze kiedys jeszcze wrocisz do tych ustawien, ja na poczatku tez myslalem ze sa zle bo nie umialem dokladnie go dostroic:P
pzdr.
Dawid
Napisano

kilka monet wykopanych moją metodą smętkiem - sprawdzałem tę metodę na tzw.pompkę" ze swoją metodą na monetce świeżo wykopanej PRL 20gr. , taki sam zasięg tylko że w mojej metodzie podczas chodzenia ze sprzętem nie słychać żadnego dźwięku a gdu trafi na przedmiot to dopiero się smętuś odzywa ;)

Napisano
przełączniki na MANUAL i DISCRYMINATE
VOLUME na poz.9
DISCRYMINATE na poz.między 1-2
sonda z 30 cm nad ziemią
włączam aż się uciszy
reset w rękojeści i wtedy manipuluje tak TUNE prawie na maxa (do pozycji lekko ponad 5) że aż po opuszczeniu sondy i ponownym restarcie dźwięk nad ziemią będzie ciągły a potem lekko w lewo zmniejszam TUNE aż dźwięk ciągły zniknie i będzie cisza oczywiście restartuje ,opuszczam nad ziemią z 10 cm naciskam ponownie restart ,zwalniam go i działam:)
  • 2 weeks later...
Napisano
Mam tylko jedną cewkę 30-stkę , i tylko z taką chodzę na inną cewkę lub lepszy sprzęt mnie nie stać,ale na 100 sygnałów z 10 jest konkretnych, chodząc po polach z sondą 30-ką trzeba się naschylać nad żelastwem biorąc pod uwagę niedopracowaną dyskryminację w tzw. smętku
pozdrawiam
Napisano
no wlasnie ja dlatego nie chodze na takich ustawieniach jak Ty bo zadko chodze po polach a wiadomo jak to w lesie, raz trzeba sie obnizyc a raz podniesc:P i niestety nie mam sluchawek ale planuje sobie kupic, a Ty jakich uzywasz?:)
Napisano
używam zwykłych słuchawek od komputera tylko odciąłem mikrofon:), po lesie jak chodze sam to też bez słuchawek bo wiadomo trzeba się rozglądać aby jakiś łajza cie nie zasztyletował ,bo psycholi nie brakuje
Napisano
samemu po lesie się super chodzi ,wręcz uwielbiam , tylko gorzej jak się ściemnia a tu kawał drogi przed tobą do samochodu ;) mam znajomka co bierze namiot i idzie sam na 2 dni do lasu;),opowiadał kumpel jak w Twerdzy Przemyskiej spał znajomy w murach i pilnował Fortu to trzeba mieć siłę osobowości i zero poczucia strachu ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie