Wercyngetoryks Napisano 9 Wrzesień 2006 Autor Napisano 9 Wrzesień 2006 Czy możecie mi podpowiedzieć nastawy w Smętku żeby maksymalnie szukał w głąb wszystko jak leci? Chodzi o zgrubne spenetrowanie miejscówki a potem szczegółowo....Dzieki Pozdrawiam!
Wercyngetoryks Napisano 11 Wrzesień 2006 Autor Napisano 11 Wrzesień 2006 Nie myślałem że tyle osób używa smetka! :)
suchy ss Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 wiele osob go uzywa, ale nikomu sie nie chce pisac o nastawach bo bylo to walkowane setki razy:P wystarczy jak w wyszukiwarce wpiszesz slowo smetek lub hs to znajdziesz to co trzeba:) jak sie nie myle to takze na poszukiwania.pl byly nastawy smetka:) PS. ja jak chodze ze smetkiem do dostrajam go na tzw. pompke i na zasiegi nie nazekam bo monetki wyciagam:)pzdr.Dawid
ubenfurer Napisano 4 Październik 2006 Napisano 4 Październik 2006 suchy co to znaczy na pompkę ??zapodaj ten patent jeśli jest dobry na monetkipozdro
suchy ss Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 http://www.poszukiwania.pl/portal/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=439pzdr.Dawid
ubenfurer Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 Dzięki sprawdzę , jak dotychcczas chodziłem na dyskryminacji poz.2
ubenfurer Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 ale wybieram się na poletka na kolorki więc sprawdzę go tą metodą
ubenfurer Napisano 6 Październik 2006 Napisano 6 Październik 2006 sprawdzałem dzisiaj tę metodę ale jednak zostane przy swojej dobrej ,sprawdzonej metodzie strojenia ;)pozdrawiam
suchy ss Napisano 6 Październik 2006 Napisano 6 Październik 2006 ubenfurer ja uzywam tej metody w lesie, po ktorym chodze w 99% a jak wiadomo w smetku gdy ma sie dyskryminacje to dostrajanie do gruntu jest manual i jak sie cewke podniesie to daje sygnal, a ja do tego nie jestem przyzwyczajony:P hehe moze kiedys jeszcze wrocisz do tych ustawien, ja na poczatku tez myslalem ze sa zle bo nie umialem dokladnie go dostroic:Ppzdr.Dawid
ubenfurer Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 kilka monet wykopanych moją metodą smętkiem - sprawdzałem tę metodę na tzw.pompkę" ze swoją metodą na monetce świeżo wykopanej PRL 20gr. , taki sam zasięg tylko że w mojej metodzie podczas chodzenia ze sprzętem nie słychać żadnego dźwięku a gdu trafi na przedmiot to dopiero się smętuś odzywa ;)
suchy ss Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 ubenfurer to zapodaj swoimi dokladnymi" ustawieniami:) moze beda bardziej mi odpowiadac:)pzdr.Dawid
ubenfurer Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 przełączniki na MANUAL i DISCRYMINATEVOLUME na poz.9DISCRYMINATE na poz.między 1-2sonda z 30 cm nad ziemiąwłączam aż się uciszyreset w rękojeści i wtedy manipuluje tak TUNE prawie na maxa (do pozycji lekko ponad 5) że aż po opuszczeniu sondy i ponownym restarcie dźwięk nad ziemią będzie ciągły a potem lekko w lewo zmniejszam TUNE aż dźwięk ciągły zniknie i będzie cisza oczywiście restartuje ,opuszczam nad ziemią z 10 cm naciskam ponownie restart ,zwalniam go i działam:)
ubenfurer Napisano 8 Październik 2006 Napisano 8 Październik 2006 Porównanie - kilka godzin w polu na 3 sprzęty - Viking,Whites ,HS3.
wojt13 Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 witam ubenfurer można wiedziec z jaką cewka chodzisz na monetki? pozdrawiam wojtek
ubenfurer Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 Mam tylko jedną cewkę 30-stkę , i tylko z taką chodzę na inną cewkę lub lepszy sprzęt mnie nie stać,ale na 100 sygnałów z 10 jest konkretnych, chodząc po polach z sondą 30-ką trzeba się naschylać nad żelastwem biorąc pod uwagę niedopracowaną dyskryminację w tzw. smętkupozdrawiam
suchy ss Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 ubenfurer na Twoich ustawieniach nie da sie wyeliminowac wplywu gruntu co nie? tj jak sie uniesie cewke lub obnizy to smetek wydaje dzwiek?
ubenfurer Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 no tak , dlatego często trzeba go stroić (przycisk w rękojeści) albo zmniejszyć delikatnie TUNE i chodzić tylko i wyłącznie na słuchawkach
ubenfurer Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 Jak założysz słuchawki to nie będzie się tak często wzbudzał
suchy ss Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 no wlasnie ja dlatego nie chodze na takich ustawieniach jak Ty bo zadko chodze po polach a wiadomo jak to w lesie, raz trzeba sie obnizyc a raz podniesc:P i niestety nie mam sluchawek ale planuje sobie kupic, a Ty jakich uzywasz?:)
ubenfurer Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 używam zwykłych słuchawek od komputera tylko odciąłem mikrofon:), po lesie jak chodze sam to też bez słuchawek bo wiadomo trzeba się rozglądać aby jakiś łajza cie nie zasztyletował ,bo psycholi nie brakuje
suchy ss Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 psycholi nie ubywa a wrecz przeciwnie:/ strach samemu isc do lasu
woytas Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 w walkmanach teraz takie wielkie sluchawki maja wiec no problem..
ubenfurer Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 samemu po lesie się super chodzi ,wręcz uwielbiam , tylko gorzej jak się ściemnia a tu kawał drogi przed tobą do samochodu ;) mam znajomka co bierze namiot i idzie sam na 2 dni do lasu;),opowiadał kumpel jak w Twerdzy Przemyskiej spał znajomy w murach i pilnował Fortu to trzeba mieć siłę osobowości i zero poczucia strachu ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.