Wercyngetoryks Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Napisano 3 Wrzesień 2006 Jak sądzicie drodzy koledzy podróba czy mega podróba?;)Pozdrawiam
werwe13 Napisano 10 Luty 2013 Napisano 10 Luty 2013 Proszę o weryfikację czy to też podróbka. Wykopany z ziemi.
krzysiek9559 Napisano 26 Styczeń 2013 Napisano 26 Styczeń 2013 po pierwsze z byle blachy SS nie nosiło sygnetów.... conajmniej srebro... ale raczej złote, a te mają jakieś punce po których można dowiedzieć się coś skąd pochodzą.
bielskm Napisano 3 Luty 2013 Napisano 3 Luty 2013 odlew i to tandetny w porównaniu do oryginału a takie odlewy są cokolwiek warte?
bielskm Napisano 26 Styczeń 2013 Napisano 26 Styczeń 2013 rozumiem Panowie ale z byle blachy on właśnie nie jest sprawdzałem najprostrza metodą czyli magnezem i nie przyciąga go wogóle jakieś napisy na nim widać tylko zdarte no i na żywo widać że pierwszej młodości nie jest dlatego zaciekawił mnie ten pierścień chodź wiedząc jak łatwo trafić na pamiątki po SS nie liczyłem zbyt na to że jest autentyczny
werwe13 Napisano 10 Luty 2013 Napisano 10 Luty 2013 A po czym można poznać oryginał i dlaczego wnioskujesz ,że to podróbka. Został ponoć na 100% wykopany z ziemi.
danieloff Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 Mi się udało w sobotę - własnoręcznie wyciagnąłem z ziemianki czaszkę na czapkę SS, cynkowa, ze śladami srebrzenia, pięknie sygnowana - RZM M1/24. Wrzucę fotkę, jak tylko naprawię cyfrówkę. Co do fantów SS, to chyba tylko jak sam wyciągniesz, to masz pewność oryginału, rynek kopii jest coraz doskonalszy.Daniel
bielskm Napisano 27 Styczeń 2013 Napisano 27 Styczeń 2013 ja się nie znam na takich rzeczach dla tego pytam pytam was ale już wszystko jasne i dzięki piękne Panowie za pomoc ;)
bielskm Napisano 26 Styczeń 2013 Napisano 26 Styczeń 2013 witam, zostałem posiadaczem również ajemniczego pierścienia SS" nie chce zakładać nowego postu a chciał bym znać waszą opinie czy możliwe jest że jest oryginalny widać, że coś było wygrawerowane wewnątrz ale niestety nieczytelna już jest grawerka, oto foto pierścienia
werwe13 Napisano 10 Luty 2013 Napisano 10 Luty 2013 Pod Studziankami na Podlasiu ten właśnie tam został wykopany. Osoba od której go mam jest dosyć wiarygodna. Przynajmniej taką mam nadzieję
Wercyngetoryks Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Napisano 3 Wrzesień 2006 Jak sądzicie drodzy koledzy podróba czy mega podróba?;)Pozdrawiam
torba5 Napisano 10 Luty 2013 Napisano 10 Luty 2013 musisz zweryfikować znajomości bo ta kopia to syf syfów makabrycznie wykonana
Wercyngetoryks Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Napisano 3 Wrzesień 2006 next grawer brzmi: I.I 6(?).H Hinsch 04.10.38 H.Himmler"
Pytanie
Wercyngetoryks
Jak sądzicie drodzy koledzy podróba czy mega podróba?;)
Pozdrawiam
45 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.