osterode Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Napisano 3 Wrzesień 2006 Dziś na polu napadła na mnie taka odznaka. Ogólnie przypomina płomień stąd skojarzenie ze strażakami. Wykonana z białego metalu(srebro?) wewnątrz czerwona emalia.Co wy na to?Pozdrawiam
osterode Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Napisano 3 Wrzesień 2006 Dziś na polu napadła na mnie taka odznaka. Ogólnie przypomina płomień stąd skojarzenie ze strażakami. Wykonana z białego metalu(srebro?) wewnątrz czerwona emalia.Co wy na to?Pozdrawiam
coriolan Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 Też optowałbym za odznaką strażacką : przedmiot w środku łudząco przypomina metalową końcówkę węża strażackiego
grba Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 Odznaka strażacka zawana popularnie odznaką prądowniczego", którą otrzymywał absolwent kursu obsługi motopomp. http://pl.wikipedia.org/wiki/Pr%C4%85downica
Pytanie
osterode
Dziś na polu napadła na mnie taka odznaka. Ogólnie przypomina płomień stąd skojarzenie ze strażakami. Wykonana z białego metalu(srebro?) wewnątrz czerwona emalia.
Co wy na to?
Pozdrawiam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.