Saper.17 Napisano 1 Wrzesień 2006 Autor Napisano 1 Wrzesień 2006 Witam ostatnio trafilem taka pieczatke jesli ktos mogł by ja przetłumaczic i powiedzec czego ona dokladnie dotyczy.Za odpowiedz z gory Dzieki
Saper.17 Napisano 1 Wrzesień 2006 Autor Napisano 1 Wrzesień 2006 Witam ostatnio trafilem taka pieczatke jesli ktos mogł by ja przetłumaczic i powiedzec czego ona dokladnie dotyczy.Za odpowiedz z gory Dzieki
Saper.17 Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Napisano 5 Wrzesień 2006 Czesc Manlicher a co masz taka sama ze sie tak wypytujesz?:DPozdro
Manlicher Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Witam.naprawde nikt nie wie co to za pieczątka?bo mnie tez to ciekawi.pozdro:)
Luftlander Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Wszystko jest tyle warte ile ktoś za to zapłaci.
danieloff Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Chyba coś związane z DAF - Deutsche Arbeits Front.
Manlicher Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 No tak myslalem ze DAFu.a moze ktos wie czego tyczy ta pieczatka?albo gdy ktos mogl ja przetlumaczyc:). pozdro
Luftlander Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Jest to faktycznie stempel DAF-u zastępujący druk urzędowy najprawdopodobniej kwit wydawany za odstawiony kontyngentu do biura DAF np. ziemniaków. Dodaję moje na pewno nie najlepsze tłumaczenie.od...........194........do.............194…. wartość w RM....... …………Miesiące. Przecięta- klasa ……. przy DAF – składka zatrzymują i według przepisów DAF odstawić. Stempel obniżenia wartości stempelUnberschrik
Pytanie
Saper.17
Witam ostatnio trafilem taka pieczatke jesli ktos mogł by ja przetłumaczic i powiedzec czego ona dokladnie dotyczy.
Za odpowiedz z gory Dzieki
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.