Witam. Mam prośbę w identyfikacji oddznaki którą dziś wykopałem. Niestety nie mam cyfrówki i nie mogę wrzucić foty ale postaram sie wszystko dokładnie opisać. Odznaka jest srebrna. Jest to orzeł takiego wzoru jak na wrześniowych guzikach. Wymiary orła: wysokość od końca korony do końca ogona to 35 mm, rozpiętość skrzydeł to ok 32 mm. Na orle na wysokości piersi skrzyżowane sa dwie stylizowane armary. Na jednej (poniżej piersi) jest napisane 19 PAL a na drugiej data 15-X-18. Na połaczeniu dwóch armat na piersi orła jest Krzyż Virtuti Militari. Oddznaka zapinana jest na nakrętkę o średnicy 31 mm. na nakrętce napis A.NAGALSKI i Ska oraz Warszawa Bielańska 16. Z góry dzięki. Pozdrawiam - Arti
Pytanie
ARTI123
Mam prośbę w identyfikacji oddznaki którą dziś wykopałem. Niestety nie mam cyfrówki i nie mogę wrzucić foty ale postaram sie wszystko dokładnie opisać.
Odznaka jest srebrna. Jest to orzeł takiego wzoru jak na wrześniowych guzikach. Wymiary orła: wysokość od końca korony do końca ogona to 35 mm, rozpiętość skrzydeł to ok 32 mm. Na orle na wysokości piersi skrzyżowane sa dwie stylizowane armary. Na jednej (poniżej piersi) jest napisane 19 PAL a na drugiej data 15-X-18. Na połaczeniu dwóch armat na piersi orła jest Krzyż Virtuti Militari. Oddznaka zapinana jest na nakrętkę o średnicy 31 mm. na nakrętce napis A.NAGALSKI i Ska oraz Warszawa Bielańska 16.
Z góry dzięki.
Pozdrawiam - Arti
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.