Skocz do zawartości
  • 0

Co to za silnik?

Qaz

Pytanie

Napisano

Leży sobie taki piękny silniczek a może to coś ciekawego ?! Proszę o informacje, co to za silnik i w czym siedział"?

Pozdrawiam Qaz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Piotrek_k, co do lokalizacji to masz rację, ale czy jesteś pewien, że pochodzi z kutra? Tak na marginesie to jestem przeciwnikiem podawania na forum lokalizacji, co by się złomiarze nie zlecieli i innej maści kolekcjonerzy i nie chodzi mi nawet konkretnie o ten silnik, ale tak ogólnie.

Pozdrawiam Qaz
Napisano

Jak nie jestem czegoś pewny to się nie wypowiadam panowie i polecam na przyszłość stosować tą zasadę, tutaj pierwsze lepsze zdjęcie z netu..

Napisano
Qaz jestem , niestety oblukalem" kilka ksiazek i kiszka" zostaja wiec gogle !.jedna sprawa ty zobacz (szczota) czy na srubach (lbach) sa jakies napisy ! np.wer bus" ew. polskie bo moze siegamy w daleka przeszlosc a to jest kawalek jakiegos klamota z 60 + - lat
pozdro.amsel44
ps. a wytargales to z wody ?.
Napisano

Panie Kamiljan,czy widziałem kadetta c?? Mhh,mam to szczęście,że mogę go oglądać codziennie.
Calibre tez widziałem i musi mi pan przyznać, ze silnik w układzie DOHC na pierwszy rzut oka widocznie rózni sie od starej poczciwej OHV-ki..

Napisano
Przepraszam za podanie lokalizacji faktycznie nie pomyslałem, przepraszam. Ale jestem pewien ponieważ spotkałem sie tam z poszukiwaczem który szuka tam od blisko 15 lat, wiec powiedział mi że to bezwartościowy silnik z kutra rybackiego, który kawałek po kawałku koroduje i nic z niego nie ma i nie bedzie:)

pozdrawiam serdecznie:)
Napisano
Witam,Czy moglbys wrzucic jeszcze jakies fotki tego silnika, sorry ale zakladam ze masz go w domu(ja bym go juz mial), Wyglada na to ze silnik dostal jakims pociskiem lub uczestniczyl w jakims wybuchu, glowica zostala wyrwana-wszystkie szpilki urwane, klawiatura tez poleciala w piz..,zreszta kawalek bloku jest wykruszony i widac kolo zebate od walu rozrzadu.Chociaz jedno zdjecie z drugiej strony bloku,moze ulatwi identyfikacje. Mysle ze jesli nie pochodzi od jakiegos militarnego pojazdu to od jakiejs maszyny przemyslowej. pozdro
Napisano
Pozwolę sobie jeszcze raz wyciągnąć ten post, co by nie poszedł w zapomnienie, bo może ktoś będzie mógł jeszcze coś na ten temat dopowiedzieć.

Pozdrawiam Qaz
Napisano
Opel,pojemność 1.2 lata 60 i 70 pasuje do takich samochodów jak:kadett b i c,ascona a i b,manta a i b.Raczej popularny.

Pozdrawiam,

Bocznica.
Napisano

Leży sobie taki piękny silniczek a może to coś ciekawego ?! Proszę o informacje, co to za silnik i w czym siedział"?

Pozdrawiam Qaz

Napisano

Odgrzewam kotleta ;) i teraz ja pytam co za silnik udalo mi sie znalezsc odrazu mowie ze nie moze byc to zadna polska lub radziecka konstrukcja ... lezy w lesie po hamburgiem a obok niego zwloki VW garbusa lecz silnik do niego napewno nie nalezy ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie