Qaz Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Napisano 27 Sierpień 2006 Leży sobie taki piękny silniczek a może to coś ciekawego ?! Proszę o informacje, co to za silnik i w czym siedział"?Pozdrawiam Qaz
Qaz Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Napisano 31 Sierpień 2006 Piotrek_k, co do lokalizacji to masz rację, ale czy jesteś pewien, że pochodzi z kutra? Tak na marginesie to jestem przeciwnikiem podawania na forum lokalizacji, co by się złomiarze nie zlecieli i innej maści kolekcjonerzy i nie chodzi mi nawet konkretnie o ten silnik, ale tak ogólnie. Pozdrawiam Qaz
Qaz Napisano 28 Sierpień 2006 Autor Napisano 28 Sierpień 2006 Witaj Amsel, udało się ustalić coś więcej?Pozdrawiam Qaz
Qaz Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Napisano 27 Sierpień 2006 Tak, dizelek to jest raczej na 100% ale kompletnie nie mam pojęcia od czego.
bocznica Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 Jak nie jestem czegoś pewny to się nie wypowiadam panowie i polecam na przyszłość stosować tą zasadę, tutaj pierwsze lepsze zdjęcie z netu..
amsel44 Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Qaz jestem , niestety oblukalem" kilka ksiazek i kiszka" zostaja wiec gogle !.jedna sprawa ty zobacz (szczota) czy na srubach (lbach) sa jakies napisy ! np.wer bus" ew. polskie bo moze siegamy w daleka przeszlosc a to jest kawalek jakiegos klamota z 60 + - latpozdro.amsel44ps. a wytargales to z wody ?.
bocznica Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 Panie Kamiljan,czy widziałem kadetta c?? Mhh,mam to szczęście,że mogę go oglądać codziennie.Calibre tez widziałem i musi mi pan przyznać, ze silnik w układzie DOHC na pierwszy rzut oka widocznie rózni sie od starej poczciwej OHV-ki..
piotrek_k Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Przepraszam za podanie lokalizacji faktycznie nie pomyslałem, przepraszam. Ale jestem pewien ponieważ spotkałem sie tam z poszukiwaczem który szuka tam od blisko 15 lat, wiec powiedział mi że to bezwartościowy silnik z kutra rybackiego, który kawałek po kawałku koroduje i nic z niego nie ma i nie bedzie:)pozdrawiam serdecznie:)
Kamiljan Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 bocznica oczywiscie masz rację tyle ze ja myślalem ze piszesz o pierwszym silniku ładny niebiesciak :)
elektrit1 Napisano 2 Wrzesień 2006 Napisano 2 Wrzesień 2006 Nie wiem czy to diesel,jak ktoś stwierdził.Przeciez to silnik dolnozaworowy! (jak w starej warszawie)
piotrek_k Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Qaz co wakacjw w Międzyzdrojach? odpowiedz prosze bo to istotne!!!pozdrawiam
bird_dog Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Witam,Czy moglbys wrzucic jeszcze jakies fotki tego silnika, sorry ale zakladam ze masz go w domu(ja bym go juz mial), Wyglada na to ze silnik dostal jakims pociskiem lub uczestniczyl w jakims wybuchu, glowica zostala wyrwana-wszystkie szpilki urwane, klawiatura tez poleciala w piz..,zreszta kawalek bloku jest wykruszony i widac kolo zebate od walu rozrzadu.Chociaz jedno zdjecie z drugiej strony bloku,moze ulatwi identyfikacje. Mysle ze jesli nie pochodzi od jakiegos militarnego pojazdu to od jakiejs maszyny przemyslowej. pozdro
Qaz Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Napisano 31 Sierpień 2006 Pozwolę sobie jeszcze raz wyciągnąć ten post, co by nie poszedł w zapomnienie, bo może ktoś będzie mógł jeszcze coś na ten temat dopowiedzieć.Pozdrawiam Qaz
bocznica Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 Opel,pojemność 1.2 lata 60 i 70 pasuje do takich samochodów jak:kadett b i c,ascona a i b,manta a i b.Raczej popularny.Pozdrawiam,Bocznica.
Qaz Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Napisano 27 Sierpień 2006 Leży sobie taki piękny silniczek a może to coś ciekawego ?! Proszę o informacje, co to za silnik i w czym siedział"?Pozdrawiam Qaz
karabin Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 Hehehe ,ot wymyslał:) A może od Calibry 2,0 16V co? Na pewno to nie jest opel.
dominikp199217 Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 Odgrzewam kotleta ;) i teraz ja pytam co za silnik udalo mi sie znalezsc odrazu mowie ze nie moze byc to zadna polska lub radziecka konstrukcja ... lezy w lesie po hamburgiem a obok niego zwloki VW garbusa lecz silnik do niego napewno nie nalezy ...
Pytanie
Qaz
Leży sobie taki piękny silniczek a może to coś ciekawego ?! Proszę o informacje, co to za silnik i w czym siedział"?
Pozdrawiam Qaz
26 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.