Skocz do zawartości
  • 0

Czy to oryginal?

rozi

Pytanie

Napisano
Witam .
Jestem ciekawy czy to jest naprawde

oryginal..http://allegro.pl/item123198497_krzyz_kvk_1939_wstazka_.html

I takie pytanie na koniec jaki jest dobry sposob na upewnienie sie w autentycznosci odznaczen?

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
orginał zawsze patrz na odwrocie odznaczeń czy jest wygrawerowana nazwa firmy jubilerskiej ,nazwa odznaczenia , i jaka ma szpilke , nie moze miec zwykłego drutu

Z odznaczenami trzeba uważać :P
Napisano
Qrde nie umie znalesc zadnych literek:( Shark14_a1 mozesz pomuc? ja zawsze w odznaczeniach patrzalem na te kulko, powinno byc zlonczone i sygnaturki, ale chyba nie zawsze byly[?]
pzdr.
Dawid
Napisano
KVKIIKL JAK MIAłY SYGNATURY,TO TYLKO NA KółKU,JEST TO MALEńKI NUMER PRODUCENTA,KółKO NIE JEST ZAMKNIęTE LUTEM,Są TO BARDZO POPULARNE ODZNACZENIA,JAKIEś 12 LAT TEMU ZNALEźONO 200LITROWą BECZKę KVK,WTEDY BYł TO TOWAR NIE CHODLIWY,POłOWA Z BECZKI POWENDROWAłA NA ZłOM.
Napisano
Nie chce zaczynac nowego tematu wiec napisze tutaj..
Macie moze jakies adresy antykwariatow z niemieckimi medalami i odznaczeniami? Szukalem troche na forum ale nic nie udalo mi sie znalesc..
licze na wasza pomoc.
pozrawiam rozi
Napisano
Moim zdaniem orginal, lecz cena (117,50zl) jest za duza. Nie na wszystkich odznaczeniach byly sygnatury (numerki, literki itd.), one byly po prostu ohne Hersteller" (bez produzenta).
strona niemiecka : www.detlev-niemann.de , lecz tam sie musisz zarejestrowac i tam sie spotyka raczej drogie (rzadsze) odznaczenia. Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie