Skocz do zawartości

Wykrywacz dla dziecka?

DarekD

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dałem temat ze znakiem zapytania bo córka ma dopiero 7lat ale..
chce robić to co tata i tak dalej..
Jak byliśmy na plaży nad morzem to odpowiedź mamy ie bo nie mamy pieniędzy" był tekst ata nam nakopie"(oby US nie słyszał:))
Może czasem jak idę typowo na monety to bym Ją i zabrał, ale przecież nie z saperką.
Tym bardziej nie z Sovereignem:(
Na allegro widziałem wykrywacze".. no ale to badziew, może lepiej lalkę Jej?
Wcześniej chodziłem z Ultrą1, tak 10minut chodziła i cieszyło Ją utaju mi kop".
Coś najprostszego jak się da, njlżejszego jak się da -kopał będę ja.
A może to wogóle zły pomysł-przestepcza działalność M.Wrona miałby o czym gadać? Macie w tym jakieś doświadczenia?
Tylko bez nabijania się bo uduszę:)
Pozdrawiam
Darek
Napisano
Mam 17 lat od 12 lat interesuje sie kopaniem i chodzeniem z wykrywaczem.Na poczatku ja chodzilem tato kopał.Rzadko sie zdarza , że dziewczynka interesuje sie poszukiwaniem skarbow.Ja bym na pana miejscu uczył chodzic ja z wykrywaczem bo to jest naprawde fajna zabawa a po drugie dziewczyna miala by fajne zajecie.A co do sprzetu ja polecam rutusa ultra2.Jest to niezawodny sprzet jak i dlapocztkujacych jak i dla zaawansowanych.Z nim chodze juz ponad rok i mnie nie zawodzi a niezle fanty kopiem.Ale decyzja nalezy do Pana pozdro.
Napisano
:) bo Ona wyjątkowa jest:)
Ultra1 mimo wszystko myślę że za cięzka była(zresztą wtedy nie mogłem jej zatrzymać dla córki). Jest coś lżejszego, prostego, nie drogiego a nie zabawka?"
Darek
Napisano
Cie choroba problem
moj maluch ma dopiero poltora roku ale czuje ze wkrotce zechce ze mna grzebac w ziemi (i chwala mu !!!! )
Ale mam nadzieje objedziemy na jednej wykrywce...
Napisano
Wiecie na czym uczyły sie moje dzieciaki sztuki poszukiwawczej ? - kupiłem w markecie taką przecenioną ze 150 zł na 40 zł !!! zabawkę, (lepsza od Jabla), na monetki rewelacja, jedyny w niej problem to że im ją kupiłem, bo przez cały dzień wyrównywałem teren w sadzie na którym moje dzieciaki przeprowadzili test sprzętu.
Bilans
-żelazko na duszę
-podstawkę pod żelazko(ale nie to znalezione)
-trzy łyżki z czasów kiedy stał tam jeszcze majątek
-pare monetek okres międzywojenny
-płyte od pieca węglowego
-i jakąś lufę od czegoś ???
Napisano
Darku !! jak byś coś znalazł to koniecznie się podziel co to. Mój syn ma prawie 6 lat chodzi ze mną na monetki ma saperkę i pomaga kopać, wykrywacz by się przydał. Mój za ciężki, a przyuczać do fachu" trzeba za młodu. Pozdrowienia
Napisano
Ace 150 w drodze, używany.
Dam znać czy opadła Jej szczęka na widok wykrywacza czy mi na widok Jej fantów:)

Bounty Hunter Scout, z tego co udało się ustalić w Polsce nie występuje.
http://www.ewis.ca/onlinestore/scripts/prodView.asp?idproduct=685

Pozdrawiam
Darek
Napisano
Pewnie jedno i drugie :),ciekawe ile ten BH Scout waży? to że nie ma go w Polsce to nie problem, sprowadzę ze Stanów jeśli się zdecyduję. Duzo fantów na wspólnych wyprawach. Pozdrawiam
Napisano
Waga: 5 lbs (nie wiem, chodzi o funty?)
Ale z jakiegoś powodu obiżka ceny tego modelu o połowę?
I dobrze - taniej
I źle - od razu mam sto lampek ostrzegawczych bo darmo to jest ser w pułapce na myszy.
Pozdrawiam
Darek
  • 4 weeks later...
Napisano
Cześć !!!Mój mały ma 2,5 roku. Narazie nosi za mną saperkę, ale powoli zaczyna się kłócić, że chce nosić wykriwać", a mi daje saperkę...Powoli chyba też muszę zacząć rozglądać się za jakimś sprzętem.Narka
Napisano
Dla dziecka? Polecam Garrett 150 albo 250. Lekki, i ten zolty kolorek, ktory napewno sie spodoba dziecku. I przedewszytkim, wykrywka glownie na drobnice, co stopniowo zmniejsza mozliwosc znalezienia niewybuchu ;]
  • 3 weeks later...
Napisano
Ace 150 + mała saperka:
coś jak to :
http://www.allegro.pl/item132710008_saperka_z_kilofem_wl_354_metalowa_pokrowiec_.html
lub kopaczka - przykładowe na stronie Armanda.

7-latka spokojnie sobie tym na polu poradzi, zresztą i tak będzie płytko kopała.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie