cis Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 Poczekaj na polskie wycieczki. Przed pomalowaniem ponad 90 % bazgrołów na w/w sprzęcie miało polskie korzenie". Ciekawe jak będze tym razem.pozdr.
yorik Napisano 15 Październik 2006 Napisano 15 Październik 2006 Jak będzie ? Tu byłem" albo Byłem tu" będzie :)
Cronos Napisano 15 Październik 2006 Napisano 15 Październik 2006 W sumie dla dobra skarbu to mogli by zrobić jakiś mały mały płotek wokoło - przynajmniej wycieczkowa dzieciarnia by sie dalej trzymała:] No ale kto chce dotknąć go emocjonalnie to i tak przejdzie przez niego:D
huk 100 Napisano 28 Czerwiec 2010 Autor Napisano 28 Czerwiec 2010 odgrzewam wątek dla kolegi Twierdza Przemyśl" -pozdro
Twierdza Przemyśl Napisano 17 Wrzesień 2010 Napisano 17 Wrzesień 2010 Słowacja wspaniałe widoki,i nie tylko :0.Niestety w tym roku odwiedziłem tylko okolice Ruskiego na Swidnik brakło czasu.pozd.Twierdza Przemyśl
Gregfm Napisano 15 Styczeń 2011 Napisano 15 Styczeń 2011 Huk ładne zdjęcia i super wycieczka.Odnośnie przestrzelin, nie jestem znawcą metalurgiem i ktoś może mówić że się mylę, bo może tak być. Wskutek uderzenia pocisku oddaje on swoją energię przeszkodzie. W wyniku tego dochodzi w ułamku sekundy do dużego wzrostu temperatury i ciśnienia skutkiem czego następuje zmiana właściwości materiału. Skutkiem są ogniska rdzy wokół trafień bo nie jest tam już jakaś super stal tylko materiał wyjściowy do jej hartowania. Pozdrawiam!
huk 100 Napisano 13 Maj 2011 Autor Napisano 13 Maj 2011 byłem tam tydzień temu :) http://myvimu.com/exhibit/7229417-dolina-smierci-pomnik-ostatnie-fotki
Molnar Napisano 13 Czerwiec 2011 Napisano 13 Czerwiec 2011 huk 1oo ile czasu potrzeba ,żeby to zobaczyć ? i jak z trafieniem jesli ktos jedzie pierwszy raz ? jakiś przewodnik po polsku ?
sebo_sek Napisano 18 Lipiec 2011 Napisano 18 Lipiec 2011 A widzieliście myśliwiec Jak-? ładnie odrestaurowanego? Ojciec jechał tamtędy na rowerze w drodze do Turcji i widział, ale wie umiał rozpoznać modelu. Jeżeli widzieliście to powiedzcie proszę co to było?
Mr.Dezerter.1918 Napisano 18 Lipiec 2011 Napisano 18 Lipiec 2011 ciekawie tam jest ;]leciałeś pewnie przez Barwinek ?z tych samolotów co w polu stoją to nic praktycznie w środku nie ma. wszystko wyzabierane;] piękna wycieczka pozdrawiam;]
maciek718 Napisano 6 Wrzesień 2013 Napisano 6 Wrzesień 2013 Byłem w dolinie śmierci w ubiegłym roku. Czołgi rozrzucone po polu wyglądają niesamowicie, jakby stały tam od 1944 roku.Gdzieś zasłyszałem, że stoi tam także ISU-152 ale go nie znalazłem :( Zawsze chciałem zobaczyć tego kolosa i udało się to już po polskiej stronie, w muzeum w Dukli.Swoją drogą to ostatnio, podczas prac przy szlaku turystycznym po dolinie śmierci zrobiło się dość niebezpiecznie, przy parkingu, pod tablicą robotnicy zostawili minę p.panc (!). Niby nic szczególnego, bo bez zapalnika, ale 10m dalej, przy brzegu pogłębianego wtedy potoku leżało ich więcej, jeszcze zakopane w ziemi, ale już uzbrojone i przede wszystkim widoczne dla ogółu turystów! Nie wspominając o pociskach moździerzowych i amunicji do Dszk, które też leżały na drugim brzegu. Mam tylko nadzieję że wszystko już posprzątane i nie wydarzy się nic co mogłoby odstraszyć przyjezdnych wycieczki w tak piękną okolicę.P.S Mina została zabrana przez chłopaków z grupy rekonstrukcyjnej, którzy zajechali w amerykańskich mundurach i hełmach i zapakowali ją na swoje Jeep'y. Postaram się jeszcze wrzucić zdjęcia.Pozdrawiam i zachęcam do odwiedzenia :]
maciek718 Napisano 6 Wrzesień 2013 Napisano 6 Wrzesień 2013 I jeszcze takie fotki na zachętę.sprzęt koło kościoła, w głębi doliny..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.