Winchester Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Napisano 20 Sierpień 2006 Mam pytanie w sprawie ciągłych sygnałów w momencie dotknięcia sady z jakąs trawą lub krzakiem. Jest jakas rada na to. Czy to już tak jest czy powinienem sie skontaktowac z panem Arkadiuszem ? Pozdrawiam
beaviso Napisano 20 Sierpień 2006 Napisano 20 Sierpień 2006 Miałem starą (pełną) sondę i problem nie był aż tak dokuczliwy. W ogóle to pojawiał się, ale tylko przy ciut większym puknięciu. Przy normalnej pracy nie bardzo.Natomiast nowa sonda (z otworem) to kosa normalnie. Można przyje*ać w gałąź i ani piśnie :)A Ty jaką masz sondę? Tak czy siak, to objawy są nienormalne. Nawet na starej sondzie nie było tak źle jak widać to po Twoim opisie. A może grunt źle stroisz i wykrywka cały czas nadaje?
krzycho Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 ja moją napieram na wszytsko i nie piszeczy:) wiec zadzwoń do producenta. pozdro.
Grzechotnik Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 Dwa rozwiązania. Sprawdź ustawienia gruntu - niekiedy grunt jest tak wredny, że wykrywka się wzbudza możesz też spóbować lekko zmieniejszyć czułość.Drugie, sprawdź kabel od sondy, kabel to metal i jeśli się porusza nawet nieznacznie to będzie dawał sygnał. Najprostsze rozwiązanie owinąć kabel dokładnie naokoło stelaża i dodatkowo tuż nad sondą unieruchomić taśmą izolacyjną.Może też być już uszkodzony kabel a dokładnie miejsce jego mocowania do sondy i stąd problemy. Nie pamiętam czy Proscan czy ktoś inny i gdzie dawał jakiś artykulik z fotkami jak wygląda kabel po dwóch latach i jaki ma to wpływ, artykulik był w każdym razie pouczający.
Winchester Napisano 21 Sierpień 2006 Autor Napisano 21 Sierpień 2006 dzieki za odp. Próbowałem z tym kablem owijając go dobrze wokól stelaża no i przez jakiś czas coś to dawało hmm pomyśle z tą tasmą izolacyjną.
Geo Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 Witaj Win.... Chodzę na słuchawkach Philips Hp 195(kabel okrągły) . Kilka razy przy kopaniu zdarzyło mi się natrafić na kabel słuchawki, z uszkodzeniem osłony. Następowało rozstrojenie stabilności pracy i wówczas musiałem kupić następne ( w Tesco 29 zł.). Gdy chodzę w szuwarach, to następuje częste zaczepienie kabla o krzaki i wówczas następują pojedyncze piknięcia. Przy uderzeniu cewką o przeszkodę dzieje się tak szmo. Wóczas zeruję i jest w porządku. Pozdro Geo......
DarekD Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 Miałem coś takiego z Ultrą, pomogła naprawa u producenta.Bezpłatna zresztą:)PozdrawiamDarek
kamene1 Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Mialem to samo z solarisem,ale tylko na dynamice.Popsul sie troche i wyslalem go do producenta,mysle ze po naprawie bedzie juz wszystko ok..
matrix14xxx Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 mam ultra 2 tez to mialem trzeba dostroic do gruntu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.