Zwierzu Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 I ten agent" też był obok EK i srebrnej za rany"Już w gablocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 Było razem obok łuski - pewnikiem wszystko jednego właściciela. Strzelał do końca amunicji i nie mógł dać rady uciec, więc wyrzucił odznaczenia /za takie zasługi ruscy mogli od razu łeb rozbić kolbami/ i poszedł do niewoli. Albo uciekając, przezornie pozbył się wszystkiego na wypadek wpadki i trafienia do niewoli. Nic o nieśmiertelniku nie piszesz że znalazłeś, więc jest prawdopodobieństwo, że przeżył przynajmniej pobyt w miejscu pozbycia się odznaczeń i najbliższej okolicy.To gdybologia, mógł facet przeżyć wojnę, a równie dobrze mogli go strzelić później albo dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 A o tym musze powiedzieć...Na miejscu walk w 45 roku znalazłem to...Dziwne.Ale kumpel przeszedł po mnie i znalazł kilka niewybitych.Chyba 8 szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 acerPrzez 2 godziny trzepałem to miejsce za nieśmiertelnikiem ale niestety...Nawet szukałem na ALL METAL ale nic.A szkoda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 I ten skubaniec też ostatnio wyskoczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 Co do polskich nieśmiertelników do przypadkowo nałożyły się pewnie pola walk 1939 r z 1945 . Znane są przypadki że w jednym miejscu wychodziły fanty z 1863 r, I Wojny, Wojny 1920 r, 1939r, i w końcu 1945. Cóż wojna dróg nie wybiera.Ze swej strony jako niuchacz /bez obrazy dla Kastora/ i kopacz, szkoda ci że nie wyszła blacha, bo byłby to super komplet. Niemniej potwierdza to jedno że Niemiec nie zginął w tamtym miejscu. Przynajmniej oficjalnie Wehrmacht nie potwierdził tego - nie ma połówki blaszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 I nastepna wronka.Szkoda że bez skrzydła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 Zwierzu - daj zdjęcie tej polskiej blaszki z drugiej strony! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 acer.Jak myślisz?Bedzie to psi niesmiertelnik?Znalazłem na pobojowisku z 45r.Stal nierdzewna i napis EUGEN.Mnie to wygląda na psi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 Prosze bjar.Myśle że wkrótce ruszymy razem w teren? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 A tą Aguś znalazła z krzykiem cytKURKA!!!!SZKODA ŻE STALOWA...." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 Przy tej odznace zaskoczył Aguś zasięg wykrywki...ok.35 cm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 Mojej kochanej Agniesi czyścioch"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 Mozna ruszyć na dniach - daj znać jak coś!!!Stalowa za rany nawet ładna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 A ten koles" leżał dokładnie na środku drogi...Starej drogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 Bjar!Pamiętasz miejscowość K... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 Proste! A pamiętasz kto Ci powiedział żebyś wlazł w te krzaczory? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 A tą fotke wklejam bo to pierwsza odznaka mojej Drugiej Połowy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 Fakt Bjar.Super wyprawy...P.S.Jeszcze trzeba tam uderzyć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 Daj foty gablotek ze złomem, a nie pojedynczo :)Możemy gdzieś uderzyć w krzoki od środy do piątku włącznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 Całej gabloty nie można zrobić....Robie reorganizacje.A raczej stolarz robi następną gablote...Jak myślisz?Dobrze bedzie?W jednej odznaczenia,w drugiej nieśmiertelniki a w trzeciej ciekawostki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 Będzie dobrze :) Ja idę spać - jak będziesz jutro w domu to puść mi cynka, przyjdę to pogadamy.pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 A z tą odznaką też ciekawa historia...Wyszła z czarną za rany" i ...golarką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 A z tego Hiwisa" bardzo się ciesze.KLASA I.Aguś stwierdziła...Ale fajne słońce!"To chyba tych ze skośnymi oczami?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 21 Sierpień 2006 Share Napisano 21 Sierpień 2006 fajna ta Twoja Aga moja panna by stwierdziła-a po co Ci to wyrzuć taki śmieć-nie rób złomowiska z domu,już i tak masz za dużo złomów....eh.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.