k-szela Napisano 10 Wrzesień 2003 Autor Napisano 10 Wrzesień 2003 Witam!!! Kolegów!!! Mam pytanko dotyczące tej fotografi. Wojsko jest austrowęgierskie ( prawdopodobnie jest na nim pradziadek mojej Żoneczki ) Który to może być rok i jaka formacja??? Z góry wielkie dzięki. Przepraszam za zła jakość fotki.
Gandalf de Grey Napisano 11 Wrzesień 2003 Napisano 11 Wrzesień 2003 Salve,Zdecydowanie powinienes dac lepszy skan. Przede wszystkim zblizenia czapek, kolnierzy, klamer i wszystko co sie da.Wten sposob ktokolwiek zobaczy Twoj post bedzie mogl analizowac i porownywac swoje eksponaty lub literature.PozdrawiamGandalf de Grey
Gość Napisano 11 Wrzesień 2003 Napisano 11 Wrzesień 2003 Z tego co widać jest to pluton karabinów maszynowych ustawiony do pozowanego zdjęcia. Zdjęcie musiało być wykonane po 1908 roku bo wtedy weszły na uzbrojenie Armi Austro-Węgierskiej KM A.W.Schwarzlosego oznaczone jako MG M.07.Natomiast umundurowanie jest z przed wybuchu IWW, o czym świadczy jego kompletność i przepisowość. Żołnierze poza kadrą wyglądają na poborowych. To narazie tyle, dokładniej jaki to pułk i gdzie stacjonowany można by określić przy lepszej jakości skanu.
k-szela Napisano 11 Wrzesień 2003 Autor Napisano 11 Wrzesień 2003 Do M95 podaj mi @ to wyślę Ci zdjęcie 1600*1200. Dzięki za odpowiedź.
k-szela Napisano 11 Wrzesień 2003 Autor Napisano 11 Wrzesień 2003 A przepraszam że przeoczyłem kolegę z postu wyżej też jeżeli jest zainteresowany to wyślę na lepsze zdjęcie @.
k-szela Napisano 10 Wrzesień 2003 Autor Napisano 10 Wrzesień 2003 Witam!!! Kolegów!!! Mam pytanko dotyczące tej fotografi. Wojsko jest austrowęgierskie ( prawdopodobnie jest na nim pradziadek mojej Żoneczki ) Który to może być rok i jaka formacja??? Z góry wielkie dzięki. Przepraszam za zła jakość fotki.
k-szela Napisano 11 Wrzesień 2003 Autor Napisano 11 Wrzesień 2003 Witam ponownie. Pytanie wciąż aktualne??? zdjęcie nie jest w sepi tylko tak mi wyszło jego sfotografowanie cyfrówką.
Pytanie
k-szela
Witam!!! Kolegów!!! Mam pytanko dotyczące tej fotografi. Wojsko jest austrowęgierskie ( prawdopodobnie jest na nim pradziadek mojej Żoneczki ) Który to może być rok i jaka formacja??? Z góry wielkie dzięki. Przepraszam za zła jakość fotki.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.