Skocz do zawartości
  • 0

Jaki to jest rok???+/-

k-szela

Pytanie

Witam!!! Kolegów!!! Mam pytanko dotyczące tej fotografi. Wojsko jest austrowęgierskie ( prawdopodobnie jest na nim pradziadek mojej Żoneczki ) Który to może być rok i jaka formacja??? Z góry wielkie dzięki. Przepraszam za zła jakość fotki.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co widać jest to pluton karabinów maszynowych ustawiony do pozowanego zdjęcia. Zdjęcie musiało być wykonane po 1908 roku bo wtedy weszły na uzbrojenie Armi Austro-Węgierskiej KM A.W.Schwarzlosego oznaczone jako MG M.07.Natomiast umundurowanie jest z przed wybuchu IWW, o czym świadczy jego kompletność i przepisowość. Żołnierze poza kadrą wyglądają na poborowych. To narazie tyle, dokładniej jaki to pułk i gdzie stacjonowany można by określić przy lepszej jakości skanu.

Witam!!! Kolegów!!! Mam pytanko dotyczące tej fotografi. Wojsko jest austrowęgierskie ( prawdopodobnie jest na nim pradziadek mojej Żoneczki ) Który to może być rok i jaka formacja??? Z góry wielkie dzięki. Przepraszam za zła jakość fotki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie