k-szela Napisano 10 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2003 Witam!!! Kolegów!!! Mam pytanko dotyczące tej fotografi. Wojsko jest austrowęgierskie ( prawdopodobnie jest na nim pradziadek mojej Żoneczki ) Który to może być rok i jaka formacja??? Z góry wielkie dzięki. Przepraszam za zła jakość fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandalf de Grey Napisano 11 Wrzesień 2003 Share Napisano 11 Wrzesień 2003 Salve,Zdecydowanie powinienes dac lepszy skan. Przede wszystkim zblizenia czapek, kolnierzy, klamer i wszystko co sie da.Wten sposob ktokolwiek zobaczy Twoj post bedzie mogl analizowac i porownywac swoje eksponaty lub literature.PozdrawiamGandalf de Grey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Wrzesień 2003 Share Napisano 11 Wrzesień 2003 Z tego co widać jest to pluton karabinów maszynowych ustawiony do pozowanego zdjęcia. Zdjęcie musiało być wykonane po 1908 roku bo wtedy weszły na uzbrojenie Armi Austro-Węgierskiej KM A.W.Schwarzlosego oznaczone jako MG M.07.Natomiast umundurowanie jest z przed wybuchu IWW, o czym świadczy jego kompletność i przepisowość. Żołnierze poza kadrą wyglądają na poborowych. To narazie tyle, dokładniej jaki to pułk i gdzie stacjonowany można by określić przy lepszej jakości skanu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 11 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2003 Do M95 podaj mi @ to wyślę Ci zdjęcie 1600*1200. Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 11 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2003 A przepraszam że przeoczyłem kolegę z postu wyżej też jeżeli jest zainteresowany to wyślę na lepsze zdjęcie @. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 10 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2003 Witam!!! Kolegów!!! Mam pytanko dotyczące tej fotografi. Wojsko jest austrowęgierskie ( prawdopodobnie jest na nim pradziadek mojej Żoneczki ) Który to może być rok i jaka formacja??? Z góry wielkie dzięki. Przepraszam za zła jakość fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 11 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2003 Witam ponownie. Pytanie wciąż aktualne??? zdjęcie nie jest w sepi tylko tak mi wyszło jego sfotografowanie cyfrówką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Wrzesień 2003 Share Napisano 11 Wrzesień 2003 Na pewno zrobione przed 1 wojną.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
k-szela
Witam!!! Kolegów!!! Mam pytanko dotyczące tej fotografi. Wojsko jest austrowęgierskie ( prawdopodobnie jest na nim pradziadek mojej Żoneczki ) Który to może być rok i jaka formacja??? Z góry wielkie dzięki. Przepraszam za zła jakość fotki.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.