KURT2005 Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Napisano 16 Sierpień 2006 Witam co to moze byc za kordzik i czy to jest kordzik ,sprytny mazurski rolnik tak go przerobił .chce mi go sprzedac ale niewiem ile moze byc on warty tak naprawde i czy da sie cos z tego jeszcze zrobic.POMOCY!!Pozdrawiam
KURT2005 Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Napisano 16 Sierpień 2006 Witam co to moze byc za kordzik i czy to jest kordzik ,sprytny mazurski rolnik tak go przerobił .chce mi go sprzedac ale niewiem ile moze byc on warty tak naprawde i czy da sie cos z tego jeszcze zrobic.POMOCY!!Pozdrawiam
KURT2005 Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Napisano 16 Sierpień 2006 niestety w chwili obecnej lepszych fotek niemam do rolnika az 250km
KacperW. Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 Mi ostrze wyglada bardziej na bagnet (być może zwykły Mauser)- jest straszliwie przerobiony i cieżko go zidentyfikować, a jaka jest długość ostrza?
KURT2005 Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Napisano 16 Sierpień 2006 niemierzyłem ale jakies ponad 30 cm,własnie bagnet to to niejest na bagnecie jest takie jakby wglebienie przeciez jak sie niemyle.nic szlifowany niebył tylko oprawiony w to dziadostwo.obok znalazł tez bagnet jak to opislał długi szpikulec ale go wyrzucil do jeziora baran jeden.wykopał go jakies 5 dni temu.
KURT2005 Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Napisano 16 Sierpień 2006 Dodam ze pytałem sie czy cos obcinał itp.powiedział tylko ze drewienko zerwał bo było pruchno.A wiec zadnego jelca niebyło
KacperW. Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 Kurt, a masz go przed sobą? Moim zdaniem (ale tylko jak przyglądam się zdjęciu) to zbrocze (czyli to zagłębienie) właśnie tu występuje. Jeśli byłby to np. S 84/98 nowego typu z płaskim zbroczem to samo zbrocze jest słabo widoczne. Ostrze bagnetów do Mausera ma własnie około 30 cm.
Parowóz Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 ma on wartośc tylko w przypadku gdybys chciał szlachtować świnie
jacenty2004 Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 Wartoś jak to wartość jedno jest pewne. Bagnetów są miliony, a ten Twój kozik (założę się o wszystko) jest tylko jeden jedyny na świecie.
Pytanie
KURT2005
Witam co to moze byc za kordzik i czy to jest kordzik ,sprytny mazurski rolnik tak go przerobił .chce mi go sprzedac ale niewiem ile moze byc on warty tak naprawde i czy da sie cos z tego jeszcze zrobic.POMOCY!!
Pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.