Panowie,mam do Was takie pytanko.Wczoraj od jednego rolnika odkupiłem takie oto skrzyneczki.Skrzynki od MG są sygnowane Patr.Kast.f.41 MG.Od zewnątrz są w kolorze feldgrau a od środka w malowaniu pustynnym.Z relacji rolnika skrzynki pochodzą z rozbitego w 45r czołgu niemieckiego.A teraz pytanko.Te skrzynki które mam ja mają proste wieczka,natomiast te które widuje się na zdjęciach piechoty mają wieczka skośne.Czy jedne były w pojazdach pancernych a drugie dla piechoty??Czy może ktoś coś powiedzieć odnośnie konstrukcji skrzynek na ammo?? Będę wdzięczny za każde info. Pozdrawiam!
Pytanie
blaszak
Panowie,mam do Was takie pytanko.Wczoraj od jednego rolnika odkupiłem takie oto skrzyneczki.Skrzynki od MG są sygnowane Patr.Kast.f.41 MG.Od zewnątrz są w kolorze feldgrau a od środka w malowaniu pustynnym.Z relacji rolnika skrzynki pochodzą z rozbitego w 45r czołgu niemieckiego.A teraz pytanko.Te skrzynki które mam ja mają proste wieczka,natomiast te które widuje się na zdjęciach piechoty mają wieczka skośne.Czy jedne były w pojazdach pancernych a drugie dla piechoty??Czy może ktoś coś powiedzieć odnośnie konstrukcji skrzynek na ammo??
Będę wdzięczny za każde info.
Pozdrawiam!
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.