wnusio Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2006 witam,wlasnie wrocilem z mierzei, bylem tam 3 dni i oto co udalo mi sie znalezc pozdro wnusio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wnusio Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2006 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wnusio Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2006 bicie na ladownicy i tak przy okazji prosilbym o jej identyfikacje, wiem ze jest od mausera ale zostala wyprodukowana chyba w jakiejs prywatnej firmie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wnusio Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2006 i taka blaszka, moze ktos wie od czego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wnusio Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2006 przepraszam ze nie na tym forum co trzeba, ale tak wyszlo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmgeschutz Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 WITAJ ...co do blaszki to DEUTZ były takie ciągniki a mo ze to blaszka z jakiegoś silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
admin Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Idzie do naszych odkryć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 16 Sierpień 2006 Share Napisano 16 Sierpień 2006 Ładownica standardowa niemiecka. Niezłe stany.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scapa flow Napisano 16 Sierpień 2006 Share Napisano 16 Sierpień 2006 Witam,moze ta blaszka jest z agregatu pradotworczego wykonanego przez te wlasnie firme. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiker Napisano 16 Sierpień 2006 Share Napisano 16 Sierpień 2006 Blaszka DEUTZ" pochodzi prawdopodobnie z silnika stacjonarnego tej własnie firmy (wiem, bo mam). Blaszki stosowano od lat trzydziestych, wcześniejsze modele (lata dwudzieste, itp.) posiadały napis odlewany wraz z kadłubem. Czy na blaszce są wybite dodatkowo numery fabryczne? Jeśli tak, to podam rok produkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 16 Sierpień 2006 Share Napisano 16 Sierpień 2006 http://www.germanmilitaria.com/Heer/photos/H93855.htmlładownica do kb Mauser wczesniejszego typu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperW. Napisano 16 Sierpień 2006 Share Napisano 16 Sierpień 2006 Wnusio, jeśli można wiedzieć to gdzie znalezione mniej więcej te ładownice? Czyżby w okolicy Stegny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmo_sm Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 Wnusio gratuluje ładna ta ładownica ja taką znalazłem ale w dużo gorszym stanie czym prędzej ją zakonserwuj np gotując w oliwce bo wysuszy się i szybko rozpadnie w drobne kawałeczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 He he, kolejny amator frytek.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plyn Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 Ty Kacperku nie dopytuj sie gdzie Wnusio to trafil tylko pakoj mandżur i wpadaj domnie. Mam kilka miejscowek wartych odwiedzenia rownierz i na mierzeji.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.