Skocz do zawartości

Xterra 70 a Ace 250

banan20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To już mój drugi post o Xterra 70. Mam do znawców pytanie, co zyskam zmieniając Ace 250(szukam nim juz jeden sezon,wyniki dosyć dobre) na Xterre 70??? Chodzi mi o wszelkie róznice. Chce wiedziec czy sie opłaca wydać dodatkowo 2000 tys PLN.
Napisano
Większa czułość , większy zasięg , możliwość dodania cewek o różnych częstotliwościach , wyświetlacz , z którego będziesz mógł korzystać a nie tylko na niego patrzeć i cieszyć się , że jest :) , więcej funkcji użytkowych ( a więc lepsze dostosowanie wykrywacza do terenu i własnych preferencji).

Reasumając , jak masz żeby dołożyć , to czemu nie ;)

pzdr.
Napisano
Ja właśnie zmieniłem ACE 250 na Xterra 70. Wniosek: nie ma nawet co porównywać. W ogóle inna klasa sprzętu i lepsze efekty w terenie.
Napisano
witam a juz sie zacząłem martwić,że tan wykrywacz ma około 40 cm na monete,bo X-tera 50 ma max 25cm,jak to jest,z jakiej głębokośći mozna wyciąnąć boratynke.tylko proszę nie lejcie wody.pozdrawiam
Napisano
witam ,ja chciałem się dowiedzieć jakie ma zasięgi,chodzi o głębokość.ja mogę powiedzieć C.scope990,ma mniejsze zasięgi od C,scope 1220xd,a R-1 ma większe.i nic nie wiadomo.nie miałem Xterry w ręku i chciałem się o niej coś dowiedzieć.mianowicie głębokość na monety,np boratynka.jest wiele osób które zadają to pytanie.
pozdrawiam
Napisano
Witam!

Z takim pytaniem można spróbować się tu zwrócić do dystrybutora (reprezentowany na tym forum przez Sida)i być może zechce on zamieścić jakieś liczby.. Ja wielokrotnie powtarzałem, że testy powietrzne są pozbawione sensu bo jeszcze nikt nie znalazł monety zawieszonej w powietrzu:)
Test testowi nierówny, także ten w powietrzu, a jest mnóstwo innych ważnych czynników, które powinno się wziąć pod uwagę przy wyborze sprzętu.. Podawanie liczb powoduje tylko niepotrzebne emocje i często wychodzi na to, że sprzęt za 1000 zł jest tak samo dobry", jak ten za 4000:))
X70 to bez wątpienia jeden z najlepszych wykrywaczy, jakie się do tej pory ukazały i zdecydowanie najciekawszy Minelab. W dobrych rękach może pokazać swoją prawdziwą klasę. Zestawianie go z Ace250 jest pozbawione sensu. Także emocjonowanie się kilkoma centymetrami w tę czy inną stronę.. To detektor w pełni profesjonalny, posiadający wszystkie niezbędne funkcje do tego by znajdować nam skarby, oczywiście pod warunkiem, że zadamy sobie trochę trudu by zabrać go na skarbonośne miejsce:)

Pozdrawiam

VW
Napisano
witam ,odnosze wrażenie ,że jak dotąd Xterra 70 wisi w powietrzu,jak to wszyscy ją chwalą ,zachwycają sie,a nie ma potwierdzenia.bo wszystkie testy jak do tąd robione były w powietrzu ??troszke mnie ten wykrywacz zaczął interesować/dla mojej kobitki.to znaczy że jeszcze nikt go nie kupił,czy nikt z nim nie chodził,tak mam to rozumieć.Jak dla mnie jest ważne pare cm.pozdrawiam
Napisano
Witam!

Sporo osób chodzi z X-Terrą, wystarczy zajrzeć np. na forum XLT. Ja chodzę już od dłuższego czasu z X70. W teren brałem też w tym samym czasie np.XLT i jak dla mnie to X70 sprawdza się w 100%:) Ilość i jakość wykopanych fantów w trudnym terenie potwierdza klasę tego sprzętu. Centymetry mnie nie interesują bo znam prawie wszystkie wykrywacze dostępne na rynku i różnice widzę gołym okiem. Dla kobitki" sugerowałbym n.p.X50 bo X70 dość szybko będziesz jej zazdrościł;) Po prostu mnogość ustawień i możliwości X70 kieruje ją raczej w stronę profesjonalisty a nie poszukiwacza rekreacyjnego..

Pozdrawiam

VW
Napisano
Pewnie, że tak, ale jest też prawie pewne, że jak na to pole wejdzie ktoś kto używa ACE250 dłużej od Ciebie i jest bardziej doswiadczony, to też zgarnie nowe fanty:)

Pozdrawiam

VW
Napisano
Potwierdzam opinię VanWondera, X-terra 70 w terenie bardzo dobrze się sprawuje. Chodziłem po polu wcześniej sprawdzonym przez Ace 250 i wyciągnąłem jeszcze sporo monetek, a myślałem, że tam już nic nie ma.
Napisano
witam,VanWorden,dzięki za odpowiedż:)no fakt czepiłem sie za bardzo tego C,scope,ale mam powód, pewnie będziesz wiedział o czym mówie?mój 1220xd jest lepszy (zasięgi) są widoczne. od tych samych modeli 1220xd,nie wiem dla czego tak jest ,ale jest.szczecinek czy skarżysko tak samo działa,a ziemia jest inna.więc przy kupnie wykrywacza,zwracam na wszystko uwagę,i wymagam. nie powinienem zazdroscić ,ale? :)a porównywanie ace250nie ma sensu,są inne np Tejon. CsR-1.ps dostałem lekko do myslenia?pozdrawiam
Napisano
To, że na polu które raz już przeszliśmy ktoś coś wyjmie ponownie to normalne i nie sugeruje to automatycznie wyższości tego drugiego spzrętu. Zapewniam, że i ktoś z ACE 250 wyjmie monetki na poletku spenetrowanym przez kogoś z X-terrą, tak po prostu już jest. Ma na to wpływ kilka czynników:

1 - jest bardzo ciężko i wymaga to długiego czasu by penetrując poletko nie pominąć przy przemiataniu cewką żadnych miejsc.
2 - wystarczy by następnego dnia była choćby inna wilgotność gruntu by parametry glębokości wykrywania wzrosły lub zmalały i by było ciekawie, zmiany te nie są równorzędne dla każdego wykrywacza.
3 - grunt pracuje, zmienia się, jak i pracują w nim ciągle tysiące larw, dżdżownic, owadów, myszy itd, wszystkie one wiercą, ryją i kopią stale przemieszczając i mieszając ziemie. A to powduje, że moneta która wczoraj była pionowo dziś dzięki dżdżownicy może już leżeć płasko.
Napisano
Nawet po mnie gdy ja chodzę z Whitsem 5900 który na monetki jest po prostu ideałem ludzie ACE czy Rutusem wyjmują monetki. Sam zaś potrzebuję około 4 przejść po poletku by monety przestały wychodzić. Oczywiście do nstępnej orki.
  • 2 years later...
Napisano
Witam.
Dwa dni temu zakupiłem x-terre 70. Jestem mile zaskoczony możliwościami ustawień , lecz jeszcze nie wyszedłem w teren i nie mam pojęcia jak się będzie spisywał. Do tej pory używałem tylko jeden sprzęt Bounty Hunter Lone Star Kosztował mnie - 800 zł. Za to X-terra 70 - 2400 zł. Nasuwa się podstawowe pytanie Czy jest warto wydać tyle kasy? Z Lon Stara byłem zadowolony bo przez okres dwóch lat sporo znalazł i pewnie dalej bym nim szukał, gdy by nie fakt że wszyscy w koło wymieniają już na nowe sprzęty. Po prostu nie chciałem zostawać z tyłu. Mimo wszystko jestem przekonany że większa połowa sukcesu w szukaniu powodują te 3 punkty które wypisał wyżej Kassai. Za jakiś czas napiszę o moich efektach, mam nadzieje że na miłym zaskoczeniu na początku się nie zakończy
POZDRAWIAM
Napisano
Arkadio kobitce głębszy,miejżesz Boga w sercu.Ja swojej kupiłbym mdka żeby tylko pieluchy potrafił wnukom zmieniać.Ace jedzie na długość saperki/metalu/ x troszkę głębiej,widziałem niedawno jak dostał w tyłek z nie uwierzysz Proximą,może jakiś niewypał albo przeceniony.Ale nie wszystko i nie we wszystkich przypadkach jasno określi walory tego czy tego modelu.Dla poparcia podam przykład:koleżanka 65kg.wagi kolega 112kg ,po obaleniu 1,5l smirnoffa wzajemnie.Jak myślisz kto kogo prowadził?Kto głębiej sięgał?No kto?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie