misio3 Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Serdeczne podziekowania i ukłony dla organizatorów za przygotowanie profesjonalnego widowiska. Doświadczenie w rekonstrukcjach czyni każdą następną imprezę o poziom wyższą ! .To dobrze, że wnioski z niedociągnięć są nauką. To był dla mnie zaszczyt walczyć u boku Towarzyszy. Stopczyk TGRH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misio3 Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Ze śpiewem na ustach ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misio3 Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 ostrzał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misio3 Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Kloss zabiera swoje cacko ZIS-kę BTRem do domciu. Robimy wszyscy pa pa - i do następnego spotkania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachuss Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Było całkiem fajnie - pozdrawiam wszystkich uczestników i dziękuję za miłą zabawę.W mundurach drelichowych była głównie WSH Historica" choć z SRH Odwach" były też 3 osoby w takich ciuchach. Pragne dodać że były one wypożyczone z Hero.StachuS.R.H Odwach" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachmistrz Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Garść fotek (cz. 1 - reszta później) w http://www.westerplatte.org/glowna/index.php?kod=100 Wszystkie ze stanowiska koło moździerzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 fajna inscenizacja pamietam poczatki w tamtym roku jak było tylko pare petard ale i tak sie podobało na zawsze chyba pozostała tam moja flaga :)przekazana placówce fort po działaniach dumnie powiewała nad fortem gratuluje tego do czego doszliscie przez ten rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachmistrz Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Flaga w depozycie osmalona wybuchami i dymem" nadal jest w Forcie i jest zawsze wykorzystywana jak tylko robimy coś na i dla Westerplatte :) Pozdrawiam. wachmistrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 kilka zdjec ,ktore przed chwila zdobylem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Kapelan SRH WST Westerplatte ,modlitwa za poleglych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Desant Kriegsmarine (ćwiczenia)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachmistrz Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Czy ktoś ma zdjęcie wylatującej w powietrze cysterny"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Wachmistrzu.Ja swojej kolekcji nie mam ,ale widzialem to na zywo ,co wiecej ,sam uczestniczylem w niebezpiecznym procesie ,jej podpalania:) Gratuluje pomyslu !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 ...ale na pocieszenie fotka z akcji podpalania cysterny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachmistrz Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Następnym razem wjedzie już chyba drezyna motorowa pchająca wagony. Tory są, podkłady też. Nie będzie więc problemu z położeniem nawet 30 metrowego odcinka torów na polu walki. Ale żałuję, że nie widziałem eksplozji :/ Za to byłem o krok od artylerzystów - dla mnie mocarze i profesjonaliści, szczególnie (chyba?) dowódca działonu z papierosem, stary wiarus :) Żałuję, że nie mogłem pogadać po BoF, bo za to co robił on i jego artylerzyści - Oscar to mało :) No i nasz kapelan ks. Jerzy jako dowódca działonu moździerza - mistrzostwo gry aktorskiej na polu walki :) To co dalej to już widziałem gorzej, ale Szeregowca Rajańskiego" to na pewno udało nam się zrobić :) Kto nagrywał na kamerze, ten ma zapewne super materiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KZ Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Trzeba chtba gadać z TVN, oni wszystko kręcili. faktycznie super byłoby to mieć.Parę fotek ode mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KZ Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Kapitanowi Władysławowi Stpińskiemu serce i dusza rwały się do chłopaków w mundurach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KZ Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Ten pan obok kapitana Stopińskiego nie jest z naszego z Stowarzyszenia :)Za chwilę westerplatczyk powie :- Czołem żołnierze!I usłyszy gromkie :- Czołem panie kapitanie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
losiu2 Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 Moździerzem dowodził Przemek :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KZ Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 Bitwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KZ Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 Po Bitwie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KZ Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 Na razie tyle, pozdrawiam, KZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachmistrz Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 Łosiu, po ilości wydawanych komend i inicjatywie od lewego do prawego skrzydła odniosłem wrażenie, że nasz kapelan dowodzi nie tyko moździerzem, co w sumie wyszło super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Socco Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 Jak ktos nie widzial to u mnie na fotoblogu pare" fotek z udanej inscenizacji bitwy o fort.www.sokol.rox.pl a jedna z moich ulubionych zdjec.. to http://www.infinity.net.pl/~sokol/foty/westerplatte/westerplatte44sb.jpgpozdrawiamSokoL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grohl Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 Imprezę na pewno można zaliczyć do udanych, pozdrawiam wszystkich uczestników i jako jeden z zapychających" działo na stanowiska cieszę się, że koledzy z obsługi zostali tak wysoko ocenieni :-) Mam takie pytanie - czy jest szansa na zdobycie materiału TVN czy innego filmowego z inscenizacji? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.