ober_schutze Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 Masz jakieś ich zdjęcia albo co? (tych ze sturma ) ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 Popatrz a ja myślałem że mnie nie lubisz... Tak na szybko fotka szelek od Sturma z jednego ze sklepów w UK. Nie są tak dobre jak moje ale lepsze niż nic. Choć osobiście jakbym bardzo chciał to postarałbym się o dwie pary czeskich szelek (jedna na odzyskanie taśm 2,5 cm), parę szelek nylonowych DDR (dla wydłużonych oczek), 2 kaletnicze oczka D o podstawie 2,5 cm, przednie haki łamane, trochę zielonej farby do pomalowania okuć, trochę dratwy i zrobiłbym sobie sam. Ewentualnie jak ktoś chce i podeśle ww. rzeczy to mogę komuś zmajstrować. Ostatnio mam sporo wolnego czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 Generalnie do czeskich szelek czuję duża antypatię z powodu szmatławych taśm przednich [naramienna zwykle jest porządna], może tylko takie widziałem. Wiem, że były swego czasu szelki z porządnej party, ale w łapkach ich nie miałem.Gdybym miał skąd wziąść takie dobre szelki czeskie, to bym se zrobił szeleczki DAK... okucia, czy szycie, to nie problem!Pytanie czysto techniczne- szelki niemieckie winny być piaskowe, czy oliwkowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 Vilkaloki - nie wiem do końca czemu tak myslałeś ale co tam ; ) Sturm nie ma jakoś szczęścia do szelek...najpierw te czarne skózane licem do góry teraz te - lepsze ale i tak jakoś mi się nie podobaja...Będę kombinował żeby parte skadś dorwać i uszyć , dzieki za zdjecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 Co do czeskich szelek: parta może i szmatława ale ogólnie bardzo mocna i co więcej taki sam typ party był wykorzystywany do produkcji szelek i pasków do puszek od maski. Kumpel ma takie paski sygnowane na 44 rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2007 Stadler - ja osobiście widziałem szelki szturmowe WH wykonywane z party w obu kolorach - poszukam zdjęć i wrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2007 Kolor party - od lewej włoska parta wyprodukowana w 1940 roku (wykorzystywana również do produkcji niemieckiego wyposażenia, w tym szelek szturmowych), niemiecka parta wyprodukowana w 1944 roku oraz również niemiecka parta, ale z 1941 roku.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
retimnon Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 Sturm nie ma nic wspólnego z zamieszczonymi tutaj szelkami. Nie produkuje ani tych, ani żadnych innych szelek parcianych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 No to ciekawe. Według moich info te szelki robi właśnie Sturm razem ze Sturmgepackami, tymi co się na allegro pojawiają i mają tak śmiesznie ścięte rogi przy dolnej poprzeczce. Ale jeśli twierdzisz ze to nie Sturm to napisz proszę kto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
retimnon Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 Heh, a skąd ja mogę wiedzieć, skąd są te szelki? To Ty je tutaj umieściłeś, a nie ja... Nawiasem mówiąc, w sklepie, z którego wziąłeś fotkę, nie ma ani jednego produktu Sturma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Ach takie głupie gadanie. Ja je tu zamieściłem i dalej obstaję że to produkt Sturma. Jak nie wiesz czyj produkt to skąd wiesz że nie Sturma? Nawiasem źle się przyjrzałeś towarowi w tym sklepie. Żabki parciane do bagnetów i Sturmgepacki też są tam od Sturma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
retimnon Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Heh, Panzer uroczy jak zwykle... Naprawdę nie dostrzegasz błędu logicznego w tym, co piszesz? To, że wiem, kto ich NIE ROBI, nie musi oznaczać, że wiem, kto je robi... Spotykasz faceta w sklepie. Mówi w języku, którego nie znasz i dziwnie wygląda. Wiesz, że to nie Polak, ale to nie znaczy, że wiesz, jakiej jest narodowości. Nie wiem, jak jeszcze prościej mógłbym Ci to wytłumaczyć.Co do sklepu, to ani żabki, ani sturmgepacki. Ani te szelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Czyli ksiądz swoje i pop swoje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 A ja poproszę adres sklepu :-)Można na smartzel@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 12 Maj 2007 Share Napisano 12 Maj 2007 A oto i A-Rama produkcji Sturma ;-o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 12 Maj 2007 Share Napisano 12 Maj 2007 paskudna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 12 Maj 2007 Share Napisano 12 Maj 2007 Nie podobaja mi sie zbytnio ;/ Wole te które szyją Czesi:http://img296.imageshack.us/img296/1175/img001uj2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 To ja sie pochwale swoimi szelkami tak przy okazji, zrobiłem je z miesiąc temu ale dopiero przedwczoraj przetestowałem w polu i otrzymały pozytywna opinie kilku osób na żywo więc z czystym sumieniem wrzucam foty. Szelki robiłem od podstaw, klamroaki to stalowe kopie. Jedyna wada jaką zauważam to fakt że taśmy pomocnicze powinny być węższe, wprawdzie znalazłem parte węższą lecz o zupełnie innym kolorze i innym nieco splocie więc zdecydowałem sie zasosować parte identyczna jednak szerszą żeby całość wyglądała lepiej. Jestem z nich zadowolony stosunkowo, chociaz pare drobiazgów bym może i poprawił ale myśle że nie ma co narzekac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 Moim zdaniem b.ładne. Zamierzasz zrobić może więcej takich szelek? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 Buahahaha przewijam ten wątek.. i jak tu żółto i czerwono :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 3 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2007 Horst - można rzec, że to wątek samych odznaczonych kombatantów!!!A co do szeleczek Oberschutze to tak jak już Ci wcześniej mówiłem są bardziej niż udane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 witam:) czy ten nijaki Mischa nadal robi te szelki? macie jakieś namiary na niego? pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Hindus. Jakie rozwiązanie odnośnie tematu postu wybrałeś?masz jakiś ciekawy namiar? pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.