Skocz do zawartości
  • 0

znaczek (?)

mp

Pytanie

Napisano

witam

dzisiaj kopnalem taki znaczek z Harnasiem , ma on do okola napisy : F>PAŃSTWOWE WYTWÓRNIE UZBROJENIA W WARSZAWIE B. czyli cos wojskowego ... ma on wysokosc 5 cm i szerokosc 3 cm . lezal jakis metr od klamerki reichswery... prosze o identyfikacje .

pozdrawiam
ps. przepraszam za jakos zdjecia ake taki slaby aparat mam :/

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

dzisiaj kopnalem taki znaczek z Harnasiem , ma on do okola napisy : F>PAŃSTWOWE WYTWÓRNIE UZBROJENIA W WARSZAWIE B. czyli cos wojskowego ... ma on wysokosc 5 cm i szerokosc 3 cm . lezal jakis metr od klamerki reichswery... prosze o identyfikacje .

pozdrawiam
ps. przepraszam za jakos zdjecia ake taki slaby aparat mam :/

Napisano
faktycznie to chyba bedzie to... rowery te byly przeznaczone dla wojska czy na rynek cywilny?
Napisano
Widziałem ponad 10 lat temu na wyprawie rowerowej, w Bełżcu lub Narolu, starszego mężczyznę dosiadającego radomski rower Łucznik" z drewnianymi rafkami, z uchwytem na karabin.
Napisano
Rower wtedy miał ponad 60 lat. Pytałem go jak długo na nim jeździ, powiedział, że dostał go 1939, zaczął go używać na codzień od 1947. Wymieniał w nim uszkodzone wianuszki, inne łożyska, szprychy, łańcuch i gumy. Reszta była oryginalna w fabrycznym kolorze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie