Skocz do zawartości

Byly juz strychy, zlomowce to teraz kolej na BARY :)

Plyn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przechadzajac sie przez jeden z uroczych kurortow wakacyjnych na naszej kochanej mierzeji wislanej zaszedlem do baru na piwo, siedze i sacze sobie powoli browarka i rozgladam sie dookola i wtem zauwazylem w jakze interesujacy sposob wlasciciel baru zadbal o ozdobienie tegoz baru... Z tego co mi wiadomo to facet nie zbiera militariow a na te zabawki nadzial sie przypadkowo.
Wniosek jest bardzo prosty, nie trzeba nawet brac wykrywacza ze soba aby cos znalesc na Mierzeji :)
Pozdrawiam.

Napisano
Cos mi sie nichca zdjecia ladowac. Mozna je obejrzec pod ponizszymi linkami.
http://img411.imageshack.us/my.php?image=zdjcie000pn3.jpg
http://img364.imageshack.us/my.php?image=zdjcie001bb7.jpg
Napisano
Komórka zdjecia robione to dlatego. Nastepnym razem zrobie zdjecia jakims normalnym aparatem a pod koniec wakacji wykupie go od barmana za jakas flaszke :)
Pozdrawiam.
Napisano
No ja w swoim miescie na starowce rownierz namierzylem restauracje gdzie wisza 3 mausery polskie i jeden czech w calkiem fajnym stanie :) Panowie wniosek prosty, pic piwo i patrzec po scianach...
Pozdrawiam
Napisano
@ Plyn

Po tym poście narobiłeś sobie kilkadziesiąt osób konkurencji ;)
Swoją drogą ciekawe, że nikt do tej pory się nie dowalił, że w we wspomnianych barze i istorante" wisi broń...
Napisano
Heh...
Wlasciciel tego baru to znajomy mojego staruszka i juz sie z nim ugadam. Ja swojego szturma juz znalazlem w owiele lepszym stanie wiec na tym mi tak nie zalezy. Swoja droga to zycze powodzenia teraz w szukaniu tego jedynego baru :) Mierzeja jest calkiem spora. Moze Stegna? Sztutowo? Katy rybackie? Krynica Morska? Skowronki? Ale gra warta swieczki :)
Pozdrawiam
Napisano
Na Marysinie Wawerskim jest taka knajpka Do Syta" i tam jest wszystkiego w brud ...za barem MP-40 chelmy szable podobno wlasciciel dostal to od goscia ktory szukal tak jak my ale musial wyjechac za granice ....czasam jak wpadam na obiad to oczy bola haha
Napisano
w miejscowości KAMIEŃ koło Rucianej NIDA, na mazurach, w kurorcie wypoczynkowym GALINDIA. W budce piwnej nad jeziorem, wisi MOsin, w super stanie, tylko wsadzić w kolbe i do boju :)
pozdrawiam
Napisano
Niedlugo znow pewnie pojade do ........ i wtedy zrobie lepsze foty. Stg jak Stg, zwykly wykop w srednim stanie, nic nadzwyczajnego.
Pozdrawiam.
Napisano
Ja z kolei byłem wczoraj w zakładzie wulkanizacyjnym (guma), i tam znalazłem 5 hełmów (2 niemieckie i 3 ruskie) i kilka łusek duuużego kalibru. Własciciela akurat nie było, więc nie wiem czy zbiera czy ot tak się trafiły. Następnym razem mam nadzieję że będzie to z nim pogadam.

Wniosek z powyższego jest taki, że wszędzie warto szukać :-)

Pozdrawiam
MILBAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie