Plyn Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 Przechadzajac sie przez jeden z uroczych kurortow wakacyjnych na naszej kochanej mierzeji wislanej zaszedlem do baru na piwo, siedze i sacze sobie powoli browarka i rozgladam sie dookola i wtem zauwazylem w jakze interesujacy sposob wlasciciel baru zadbal o ozdobienie tegoz baru... Z tego co mi wiadomo to facet nie zbiera militariow a na te zabawki nadzial sie przypadkowo.Wniosek jest bardzo prosty, nie trzeba nawet brac wykrywacza ze soba aby cos znalesc na Mierzeji :)Pozdrawiam.
Plyn Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 Cos mi sie nichca zdjecia ladowac. Mozna je obejrzec pod ponizszymi linkami.http://img411.imageshack.us/my.php?image=zdjcie000pn3.jpghttp://img364.imageshack.us/my.php?image=zdjcie001bb7.jpg
huk 100 Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 bardzo nie ostry ten szturm- wicej keczupu ???-podro
Plyn Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 Komórka zdjecia robione to dlatego. Nastepnym razem zrobie zdjecia jakims normalnym aparatem a pod koniec wakacji wykupie go od barmana za jakas flaszke :)Pozdrawiam.
huk 100 Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 pod koniec wakacji to już go może tam nie być-śpiesz sie -pozdro
Łukasz Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 Witam! W Goniądzu w pewnej knajpie wisi kilka bagnetów i o ile pamiętam mosin wz.91. Pozdrawiam, Łukasz
Plyn Napisano 5 Sierpień 2006 Autor Napisano 5 Sierpień 2006 No ja w swoim miescie na starowce rownierz namierzylem restauracje gdzie wisza 3 mausery polskie i jeden czech w calkiem fajnym stanie :) Panowie wniosek prosty, pic piwo i patrzec po scianach...Pozdrawiam
dect Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 @ PlynPo tym poście narobiłeś sobie kilkadziesiąt osób konkurencji ;) Swoją drogą ciekawe, że nikt do tej pory się nie dowalił, że w we wspomnianych barze i istorante" wisi broń...
Plyn Napisano 5 Sierpień 2006 Autor Napisano 5 Sierpień 2006 Heh... Wlasciciel tego baru to znajomy mojego staruszka i juz sie z nim ugadam. Ja swojego szturma juz znalazlem w owiele lepszym stanie wiec na tym mi tak nie zalezy. Swoja droga to zycze powodzenia teraz w szukaniu tego jedynego baru :) Mierzeja jest calkiem spora. Moze Stegna? Sztutowo? Katy rybackie? Krynica Morska? Skowronki? Ale gra warta swieczki :) Pozdrawiam
Lordv Napisano 9 Sierpień 2006 Napisano 9 Sierpień 2006 Na Marysinie Wawerskim jest taka knajpka Do Syta" i tam jest wszystkiego w brud ...za barem MP-40 chelmy szable podobno wlasciciel dostal to od goscia ktory szukal tak jak my ale musial wyjechac za granice ....czasam jak wpadam na obiad to oczy bola haha
foni1969 Napisano 9 Sierpień 2006 Napisano 9 Sierpień 2006 No to panowie sprzedaliście barmanów i jadą tam już CZARNI!!!!dO WAS PEWNIE TEŻ--chwilę ktoś puka...
Klaus BOLS Napisano 9 Sierpień 2006 Napisano 9 Sierpień 2006 w miejscowości KAMIEŃ koło Rucianej NIDA, na mazurach, w kurorcie wypoczynkowym GALINDIA. W budce piwnej nad jeziorem, wisi MOsin, w super stanie, tylko wsadzić w kolbe i do boju :)pozdrawiam
dect Napisano 9 Sierpień 2006 Napisano 9 Sierpień 2006 @ Plyn Jak będziesz miał okazję to zrób lepsze foty tego szturma@ LordvMasz jakieś foty tego MP 40?
Plyn Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Napisano 10 Sierpień 2006 Niedlugo znow pewnie pojade do ........ i wtedy zrobie lepsze foty. Stg jak Stg, zwykly wykop w srednim stanie, nic nadzwyczajnego.Pozdrawiam.
milbas Napisano 10 Sierpień 2006 Napisano 10 Sierpień 2006 Ja z kolei byłem wczoraj w zakładzie wulkanizacyjnym (guma), i tam znalazłem 5 hełmów (2 niemieckie i 3 ruskie) i kilka łusek duuużego kalibru. Własciciela akurat nie było, więc nie wiem czy zbiera czy ot tak się trafiły. Następnym razem mam nadzieję że będzie to z nim pogadam.Wniosek z powyższego jest taki, że wszędzie warto szukać :-)PozdrawiamMILBAS
Szarubek Napisano 10 Sierpień 2006 Napisano 10 Sierpień 2006 Czy to był zakład wulkanizacyjny przy drodze z Rejowca do Krasnegostawu?Pozdrowienia - Szarubek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.